20 maličkostí, které oživí váš byt

21.9.2015

Podzim nám pomalu klepe na dveře. Sychravé dny, které nás v nadcházejícím období určitě neminou, nás budou lákat se na chvíli prostě jen zastavit, stulit se na pohovku a užívat si domácí pohody. Všude dobře, doma nejlíp! Jelikož v podzimních a zimních měsících budeme trávit v teple domova více a více času, přichází ta správná doba pro krásu svého obydlí něco udělat a doma si to malinko vylepšit. Pokud se nechystáte bourat zdi, přestavovat a renovovat, ale přesto byste rády svůj byt trochu oživily a udělaly si radost, mám pro vás několik tipů, jak na to i bez radikálních změn!

KUCHYNĚ

V detailech a maličkostech se často skrývá ta největší radost. Pořiďte si do kuchyně nerezové dózičky na domácí marmeládu, na sladkosti nebo prostě jen na drobnosti, které se vám doteď bez ladu a skladu povalovaly po místnosti. Sypaný čaj, kávu a koření už nemusíte ukrývat ve skříňkách: designové keramické nádoby oživí každou poličku. Stůl můžete doplnit ubrousky s motivy ptáčků a drobky z chutné snídaně vyklepat z prostírání, které vám vykouzlí úsměv na rtech nápisem: „I followed my heart and it led me to the fridge“ nebo „Life is short – eat dessert first“.

a la maison (1)

Papírové ubrousky BLUE MOOD; prostírání BIANCA; keramická dóza MOLINE – TEA, ROZMARÝN, TYMIÁN; oválná nerezová dóza s víčkem HOMEMADE, SWEETS

– vše À LA MAISON (patro -1).

KOUPELNA

Žluté kachničky do vany jsou jednou z možností, jak tuto místnost, ve které trávíme čas zkrášlováním samy sebe, oživit. Pokud vás toto řešení příliš nezaujalo a stejně jako já jste milovnicemi jižanské architektury, mám pro vás jinou variantu: koupelnové doplňky se vzorem připomínajícím dlaždice, které na nás dýchnou pohodovou atmosféru jižní Itálie nebo Portugalska.

a la maison (2)

Dóza na zubní kartáčky TILES; Dóza s víčkem TILES; Dávkovač na tekuté mýdlo TILES; Kosmetická taška COSSY; SUPERWUSCHEL ručník modrá laguna

– vše À LA MAISON (patro -1).

OBÝVÁK A LOŽNICE

Měkké světlo svíček zútulní každý prostor, a i když nás fyzicky nezahřeje, dodá našemu bytu příjemnou atmosféru tepla domácího krbu. To je jen jeden z důvodů, proč svíček (a také svícnů a svícínků) není nikdy dost!

Svícny na čajové svíčky nemusí sloužit jen svému původnímu účelu – zapojte fantazii a můžete je použít i jako květináče nebo místo malé vázičky. Přímo do jiného světa vás přenese světlo lucerny, které nemusí ze zásady svítit pouze na cestu poutníkům anebo venku na terase – stejně tak dobře může skleněná lucernička rozsvítit i interiér vaší ložnice či obývacího pokoje.

Chcete větší změnu? Novým přehozem přes gauč či postel a květinovými polštářky dostane každá místnost hned jiný, svěží ráz. A protože zrcadlo nesmí chybět v obydlí žádné správné ženy, proč si ho nepořídit i jinam než do koupelny. Zrcadla velkých formátů každou místnost opticky zvětší. Dalším užitečným trikem pro tmavé pokoje je umístění zrcadla na zeď naproti oknům – místnost se tak odrazem světla krásně prozáří.

a la maison (3)

 Dekorativní polštář FLORA II multicolor; svícny na čajové svíčky BLUE MOOD; skleněná lucerna s potiskem CHRISTINE; svíčka SEAL bílá-šedá; závěsné zrcadlo z mosazi se širokým rámem BEATRICE

– vše À LA MAISON (patro -1).

 

Pokud stále tápete, čím si zkrášlit svoje bydlení, určitě vám doporučuji se zastavit v prodejně À LA MAISON v patře –1 v PALLADIU, kde najdete široký výběr krásných designových bytových doplňků. Navíc také À LA MAISON nabízí služby interiérových designerů, kteří vám mohou vytvořit návrh na míru.

 

Dny i večery strávené v domácí pohodě vám přeje

K.

P. S.: Nezapomeňte odpočívat! Protože:

a la maison (4)

 


Karolína
Mohlo by vás zajímat
6.2.2015