Domov v jarním hávu

31.3.2014

Jaro je tu! A s ním i jarní úklid. Ale proč nevyužít úklidu ke zkrášlení celého bytu. A protože je samozřejmě potřeba i sem tam relaxovat, tak co si pak v krásném novém prostředí příjemně zalenošit?

 

Musím přiznat, že uklízení není moje parketa, ale když už se do velkého úklidu pustím, tak to stojí za to. Poté, co všechno vyndám ze skříní a pokusím se hromadu protřídit, zpravidla (téměř) vše opět nacpu zpátky. S falešnou nadějí, že tentokrát mi vše vydrží urovnané v komíncích, sloupcích, šanonech…

 

Letos jsem se rozhodla na to jít jinak. Tentokrát vše opravdu důkladně protřídím, ale také se pokusím budoucímu nepořádku předejít. To znamená lepší systém, ale i vhodnější úložné prostory. Myslím si, že velkou změnu mohou udělat i drobné doplňky, které dají starému bydlení nový šmrnc. Zároveň věřím, že v hezkém prostředí se lépe pracuje i relaxuje. Zkrátka lépe žije 🙂 V PALLADIU je možné sehnat skvělé doplňky, které váš domov osvěží i bez velkého průvanu v peněžence.

 

Letošní trendy hovoří jasně. Hlavní snahou je vytvořit versatilní prostory, kterým dodáte atmosféru a ducha drobnějšími doplňky, které můžete podle nálady střídat. (Pro více tipů navštivte například tuto stránku o interiérových trendech v roce 2014, kde se zajisté inspirujete.) Zároveň se čím dál častěji objevují tmavé stěny. Letos převážně v odstínech námořnické modré a tmavě fialové. Není samozřejmě nutné hned volat malíře 🙂 Stejnou službu vám prokáže například potah na pohovku, závěsy či povlečení v těchto barvách. Krásné povlečení z kvalitních a velmi příjemných materiálů naleznete například v prodejně SCANquilt (-2 patro).

 

 NÁVLEK ART WOOLPLETENÝ NÁVLEK+PLÉD DESIGN+NÁVLEK MOTIV PLACHETNICE

SCANquilt (-2 patro): návlek ART WOOL, pletený návlek + pléd DESIGN + návlek MOTIV PLACHETNICE

 

Modrou naleznete opravdu všude. V Á LA MAISON (-1 patro) se můžete pokochat širokým výběrem krásných sytě modrých interiérových doplňků.

 

AlaMaisonLene_Bjerre

Kreamické koupelnové doplňky Audrey a kosmetické zrcátko Lene Bjerre z Á LA MAISON (-1 patro)

 

Osobně se mi moc líbily i tipy na zahradní nábytek a především osvětlení. Drobné lucerničky rozeseté po trávníku vás přenesou na jih Francie, mezi vinice a vůni levandule.

 

 ALAMAISONsvetla

Když už jsme u osvětlení, neváhejte zaskočit do AlmiDécoru (2 patro), kde se můžete inspirovat velkým výběrem závěsných i stolních lamp. Například roztomilými závěsnými lampami ve tvaru konviček na čaj.

 


visící-lampa-emilien visící-lampa-craft

Visící lampa Emilien a visící lampa Craft z prodejny AlmiDécor (2 patro).

 

Osobně mne v AlmiDécoru (2 patro) také velmi zaujaly vázy, které jsou jak elegantní, tak netradiční.

 


almidecorváza-perla

Váza Puerto a Perla z prodejny AlmiDécor (2 patro)

 

Nebojte si s interiérem opravdu vyhrát. Kreativitě se meze rozhodně nekladou. Máte hotovo? Tak teď ta příjemnější část – lenošení:) Je pod mrakem? Prší? Nechce se vám vylézat z postele? Udělejte si hezký den doma. Uvařte si nějaký dobrý čaj či kávu. Určitě neuděláte chybu s nápojem z kiosku OXALIS (-2 patro) či nějaký z exluzivních čajů prodejny Potten & Pannen (-2 patro).

 


BBDE_HD DETO_HD

Prémiové francouzské čaje Kusmi Tea Paris koupíte v prodejně OXALIS (-2 patro).

 

V Potten & Pannen (-2 patro) naleznete také krásně barevné konvičky a šálky, ze kterých vám bude čaj i káva chutnat ještě třikrát tolik:)

 

FORLIFE_2_HD

 

Hrníčky značky For Life jsou ke koupi v prodejně Potten & Pannen (-2 patro)

 

Dopřejte si bublinkovou vanu a pak se zabalte do neuvěřitelně příjemné welness sady od SCANquilt (-2 patro) či do měkkoučké froté osušky od Á LA MAISON (-1 patro).


set WELLNESSalamaison_frote

Zleva:  SCANquilt (-2 patro) sada WELNESS,  Á LA MAISON  (-1 patro) froté osuška

 

A jak příjemně strávit volný den? Těm, co rádi tvoří, doporučuji navštívít prodejnu Tchibo (-2 patro), která je plná pomůcek k vytváření krásných dekorací. Na své si zde přijdou jak zruční kutilové tak i jejich nejmenší pomocníčci. V Tchibu (-2 patro) naleznete tiskátka, barevné papíry, papíry na origami, dekorační lepicí pásky, ozdobné děrovačky a spoustu dalších inspirativních pomůcek.

 

Jestli si rádi hrajete, rozhodně neváhejte vyzkoušet některou z deskových her z prodejny Albi (-2 patro). Já osobně mám hry ráda a věřím, že příjemnou formou rozvíjí mozkovou činnost, ale také utužují rodinné vztahy. (Pokud se samozřejmě někdo neurazí pokaždé, když prohraje:)) Ať už preferujete znalostní hry, hry sportovní, či si jen chcete okořenit večer ve dvou, rozhodně si v Albi (-2 patro) vyberete.

 

curlingceskahudba

 

K tomu si pusťte nějakou pěknou hudbu, třeba Mike Oldfield : Man On The Rocks či cokoli z unikátní sady LP: Beatles (BOX).

 

 

Mike_OldfieldbeatlesZING_sparkys PinArt_sparkys

 

Zleva: MUSICLAND (-2 patro) Mike Oldfield : Man On The Rocks, sada LP: Beatles (BOX), Sparkys (-2 patro) hračka ZING – nanostříl vhodná pro hru vevnitř i venku, Obtisk ruky Pin Art interaktivní vychytávka na obtisky ruky.

 

V prodejně MUSICLAND (-2 patro) mají opravdu široký výběr domácí a zahraniční hudby, ale i filmů. Děti zabavte hračkou z prodejny Sparkys (-2 patro) a sami si vychutnejte nějaký pěkný film či seriál.

 

Přeji útulné lenošení u vás doma 🙂

Lucie
Mohlo by vás zajímat