5 způsobů, jak si pročistit tělo i mysl

7.1.2018

„V novém roce začít znovu a lépe,“ přeje si většina z nás na Silvestra. Nevíte ale, jak správně s tím „novým a lepším“ začít? Poradíme vám! Přečtěte si našich 5 tipů, jak si pročistit tělo i mysl, díky čemuž pak snadněji začnete dosahovat cílů, kterých chcete letos dosáhnout.  


Běhejte! I když to zní možná jako přehrávané klišé, tak běh je opravdu tou nejlepší aktivitou, jak začít správně nový rok. Nejenom, že jde o cardio aktivitu, takže snadno vyběháte všechno cukroví ze Štědrého dne, ale také si krásně pročistíte hlavu na čerstvém vzduchu. Běh vám pomůže si uvědomit vaše priority, co od roku očekáváte a čeho byste chtěla letos dosáhnout. Pomůže vám utříbit si myšlenky, nastartuje metabolismus a spustí endorfiny. Jednoznačně aktivita, se kterou začněte nejlépe hned další den ráno. Uděláte tak hned z kraje dne něco dobrého pro sebe a celý den se budete cítit skvěle. Jako motivaci na brzké vztávání doporučujeme zakoupit neodolatelnou soupravu, to vždycky funguje!

Fialové a vínové termo triko, adidas Concept Store (patro 0). Čelenka na běhání, SPORTISIMO (patro –2). Semišové tenisky a černé tenisky, adidas Concept Store (patro 0).

Naplánujte si své cíle do roku 2018. Protože bez pořádného plánu k žádnému ze svých snů nedojdete. Zainvestujte do kvalitního diáře, který vám bude dobře sloužit, snadno se v něm zorientujete a usnadní vám plánování každodenních cílů. Je jedno z vašich novoročních předsevzetí už dále neprokrastinovat? Pak naplánování si záchytných bodů a jednotlivých malých cílů každého dne je výborný start.

Všechny diáře, Knihkupectví PALLADIUM (patro –2 a –1).

Pokud už vás z těch plánů a vysokých cílů stanovených vaším nadřízeným, vedení celého týmu a náročná rodinná situace bolí hlava, nebo jen potřebujete trochu vypnout a pomoc s uvolněním se, zajděte na jógu. Vyberte si svou oblíbenou cvičitelku, najděte si volné místo v rozvrhu a začněte chodit pravidelně. Jedna lekce vás možná uvolní, ale nedokáže zázraky, avšak pravidelností se člověk učí. Investujte do své jógamatky a pokaždé, když ji na chodbě uvidíte, vzpomenete si, jak se zase těšíte na lekci jógy.

Sportovní podprsenka a kalhotky do pasu, PUMA (patro 0). Overal na jógu, adidas Concept Store (patro 0). Podložka na jógu/jógamatka, adidas Concept Store (patro 0).

Po náročném Silvestru a všech příbuzenských setkávání potřebuje restart i vaše pleť. Ušetřete ji pár dní za sebou make-upu, nebo si jednoduše dejte celý měsíc off a dopřejte své pleti oddech. Vysaďte ze svého jídelníčku alkohol, mléčné výrobky a pečivo a uvidíte, jak zase rozkvete. Pomůže vám v tom i péče regenerujících olejů a masek. Nezapomeňte, že investice do sebe je tou nejlepší investicí.

Sněhová vločka na ruce, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1). Arganový olej, Kiehl’s Since 1851 (patro +1). Tea tree produkty, THE BODY SHOP (patro +1).

Nejenom vaše pleť, ale i tělo je přesyceno. Dopřejte mu čas všechno vstřebat a zpracovat a řiďte se tentokrát pravidlem – méně je více. Zakotvěte svůj jídelníček jen na ovoci, zelenině, popřípadě mase. Začněte zlehka, jezte velké množství zeleniny, v zimě je výborná teple upravená. Zkombinujte její různé druhy, uvařte je, poduste, nebo jen snězte raw jako zdravou odpolední svačinku, doplňte semínky a kvalitním masem. Nezapomeňte také na ovoce, přestože obsahuje větší množství sacharidů, má prospěšné očišťovací účinky. K snídani si udělejte zdravou a chutnou smoothie bowl a začněte tak správně nejen svůj den, ale také celý rok. Inspirujte se například v Marks & Spencer, kde mají velký výběr vysoce kvalitních a zdravých potravin, nebo již hotových salatů.

Saláty, kokosová voda, chilli, Marks & Spencer (patro +1).

Zdroje fotografií – Pinterest a archivy obchodů.

Eliška
Mohlo by vás zajímat