Letní šaty ve městě

1.7.2019

Letní šaty mají mnoho podob. Mohou být krajkové, dlouhé až na zem, se špagetovými ramínky nebo nadýchanými rukávy. Pak jsou takové, které zpravidla nosíte přes plavky u moře, ale můžete s nimi vyrazit i do města. Ano, šaty, které jsou pohodlné, univerzální a nadčasové. 


1. Top nebo šaty s nadýchanými dlouhými rukávy 

Nabírané rukávy jsou jedním z nejvýraznějších módních prvků poslední doby. Můžete vsadit na třpytivé šaty nebo halenky s nápadnými balónovými rukávy. Nebo na romantické květinové či výšivkou poseté boho kousky s lehce nabíranými rukávy, které nejsou tak výstřední. Vždy platí pravidlo, že když zakryjete horní část, šaty by měly být kratší. Tak se budete cítit příjemně.

Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Šaty, MANGO (patro +1). Šperky a kabelka vlastní. 

2. Pastelové barvy

V létě jsou opět oblíbené pastelové odstíny v čele s levandulovou, béžovou, meruňkovou a korálovou, což je ostatně i barva roku 2019. Jako kontrast k jemným tónům pastelů pak slouží neonové barvy, které se také vrátily do módy a navazují tak na retro trend 90. let. Pokud chcete pastelovou barvu něčím ozvláštnit, volte volné boho střihy s rozšířenými rukávy.

Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Šaty, Lindex (patro 0). Boty, Office shoes (patro –1). Šperky a kabelka vlastní. 

3. Barvy a zajímavý střih

Určitě se zaměřte na barvy, léto jim přeje a například červená barva sluší blondýnám i brunetám. Aktuálním trendem jsou mašličková či špagetová ramínka, která se po dlouhé době opět vrátila do módy. Vypadá to nejen velmi romanticky, ale také to lichotí ramenům. Střih volte dle postavy, rozhodně nikdy neuděláte chybu s áčkovým střihem, který sluší skoro všem ženským postavám. Klobouk nebo čelenka do vlasů celý outfit hezky zženští.

Slaměný klobouk, Marks & Spencer (patro 0, +1). Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Šaty, RESERVED (patro 0). Šperky, kabelka a boty vlastní. 

4. Barva léta – bílá

Není žádným překvapením, že jako každé léto jsou hitem bílé šaty. Pokud máte doma alespoň jedny takové šaty, máte vyhráno. Letos jsou častější drobné volánky a zajímavé výstřihy. Kromě bílé barvy se na výsluní drží i nadčasové proužky. Tenké proužky se nosí svisle, silné pruhy zase vodorovně. Co se týče střihů, vybere si úplně každý. Snad jen ženy, které si oblíbily hluboké výstřihy, budou zklamané. Letos totiž frčí rafinovanost. Takže výstřihy nahradily průsvitné materiály, otevřená záda nebo obtažené střihy, které zvýrazní dámské přednosti. V kurzu jsou špagetová ramínka, šaty ve střihu vesty, dlouhé rukávy, ale i rukávy spadlé z ramen.

Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Šaty, RESERVED (patro 0). Šperky, pásek, kabelka a boty vlastní.

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat