Knížky, které si letos vzít s sebou k vodě

3.7.2019

Dovolená či prázdniny se neobejdou bez dobré knihy. Kniha vám bude dělat zábavnou společnost jak při lenošení u vody, tak na cestě do cílové destinace nebo doma na pohovce při nepříznivém počasí. U knih pro dospělé doporučujeme paperbackové vydání, které vám ušetří místo i váhu ve vašem zavazadle. Navíc jsou brožované knihy také levnější. Knihkupectví LUXOR ze své široké nabídky vybralo tituly, které vás jistě budou bavit!


Historický román: Barbara Erskinová – Strom duchů 

Z Londýna, kde po rozvodu prodala dům a zanechala svého povolání profesorky angličtiny, přijíždí Ruth do Edinburghu postarat se o nemocného otce. Podvodník, který se v roli pečovatele usadil v domě, si po náhlé otcově smrti dělá nároky na dědictví a Ruth má rázem nebezpečného protivníka. Při pořádání pozůstalosti rodičů objevuje dávný deník a dopisy svého předka z 18. století. Jde o Thomase Erskina, skutečnou postavu britských dějin a prapředka samotné autorky. Románová hrdinka Ruth poznává nejen jeho barvitý životní příběh, ale i jeho nadpřirozenou schopnost vstupovat do dob minulých i budoucích a komunikovat s duchy zemřelých. Podobné schopnosti objeví Ruth také v sobě: pomalu pociťuje Thomasovu reálnou přítomnost, ale i přítomnost jeho dávných nepřátel… (Brána, 552 stran, 449 Kč)


Román pro ženy: Kay Brattová – Přej mi domov

Hladový a toulavý pes. Tak to je ta poslední věc, kterou Kara Butterová potřebuje – starat se o další hladový krk. Stojí sama u silnice s batohem a pár dolary v kapse. Vydala se na cestu bez cíle a ještě netuší, že ten zanedbaný tulák se brzy stane jejím nejlepším a nejvěrnějším přítelem… Kara se rozhodla, že opustí svůj dosavadní život, který není právě růžový. Putování z jedné pěstounské péče do druhé, střídání podřadných zaměstnání a bezútěšné vyhlídky do budoucna. Systém ji naučil, že nemá důvěřovat cizím lidem, a že se musí o sebe postarat sama. Její cesta se však odvíjí podobně jako její život – zcela neočekávaně. (Ikar, 272 stran, 299 Kč)


Detektivka: Angela Marsonsová – Zlámané kosti 

Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě – dva nálezy během jedné zimní noci odstartují zneklidňující vyšetřování inspektorky Kim Stoneové. Když poté v rychlém sledu někdo v Black Country zabije další tři osoby živící se sexem, každou brutálněji než tu předešlou, je jasné, že první oběť patrně započala řadu „úlovků“ sériového vraha. Ve stejnou dobu se rozběhne pátrání po zoufalé ženě, která nechala své novorozené dítě na stanici. I tento zprvu jasný případ odloženého dítěte se však dočká děsivého zvratu a neméně děsivého odhalení. (Kalibr, 344 stran, 359 Kč)


Biografie: Michael Katakis – Ernest Hemingway, Svědectví jednoho života

Pro mnoho lidí představuje Ernest Hemingway spíše mozaiku mýtů než člověka: vojáka, sportovce, lovce, expatriota a samozřejmě spisovatele. Ale pod těmito legendami stále uniká jeho skutečný život. Jak vypadal jako rozesmátý kluk či mladý voják? Co psal ve svých nejdůvěrnějších dopisech? A co si zapisoval na cestách, aby to z toho později vznikla povídka nebo román? Tato kniha vám zodpoví mnohé další otázky. Celý svazek, s předmluvou Hemingwayova syna Patricka a doslovem jeho vnuka Seana, připravil správce Hemingwayovy pozůstalosti. Publikace vypráví příběh jeho nesmírně úspěšné spisovatelské dráhy prostřednictvím předmětů, jichž se dotýkal, okamžiků, které prožil, a myšlenek, jež se mu každý den honily hlavou. (Odeon, 240 stran, 499 Kč)


Pro děti: Kattie Viggers – Jak se žije medvědům

Není medvěd jako medvěd. Na naší planetě žije osm druhů medvědů s pěknou řádkou poddruhů. Který medvěd je největší a který nejmenší? Který holduje rybám a který by se utloukl po medu? A který medvěd má na tlapách něco jako protiskluzové podrážky? To vše a ještě mnohem víc se děti od šesti let dozvědí v této knížce s půvabnými ilustracemi Katie Viggersové. (Pikola, 32 stran, 259 Kč)


Pro mládež: Becky Albertalli – Holka mimo rytmus

Příběh navazuje na oblíbený LGBT bestseller Já, Simon (LGBT – zkratka označující osoby s menšinovou sexuální či genderovou identitou). Když Leah bubnuje, obvykle je v rytmu. Ve svém každodenním životě si ale připadá tak trochu mimo něj. Má pocit, že nikam nezapadá, dokonce ani mezi své nejlepší kamarády. Žije jen se svojí mámou a peněz nemají nazbyt. K tomu všemu má Leah velké tajemství – je totiž bisexuálka. Nikomu to ale neřekla, a tak ani její nejlepší kamarád, který se nedávno sám přiznal k homosexualitě, netuší, čím si prochází. Teď se blíží maturita, každý míří na jinou vysokou školu, parta kamarádů se rozpadá a Leah najednou neví, co by měla dělat. Není čas udělat to, co jí nahání největší hrůzu? Říct jedné konkrétní osobě, že je do ní zamilovaná. (YOLI, 272 stran, 259 Kč)

Burda
Mohlo by vás zajímat