Krásná i bez podpatků aneb módní nízké boty, ze kterých vás zaručeně nebudou bolet nohy!

28.4.2016

Všechny ženy milují podpatky, včetně mě. Nic nenahradí ten pocit, kdy vaše nohy vypadají o deset čísel delší, o několik kilo štíhlejší a taky zatraceně sexy! Jediný (a celkem markantní) problém je, že z podpatků taky bolí nohy… Téměř ve všech případech bot platí přímá úměrnost: čím vyšší a čím krásnější, tím bolestivější. Naštěstí paní móda letos myslela i na dny, kdy prostě na podpatky nemáme sílu: světoznámí návrháři do svých kolekcí zařadili také několik druhů plochých a zároveň stylových bot, které vypadají skvěle a dá se v nich vesele běhat po ulicích dlážděných kostkami klidně celý den.

 

  1. ESPADRILLES

Espadrilles, aneb espadrilky jsou boty pocházející z Pyrenejí. Charakterizuje je flexibilní podrážka vyrobená z jutového lana a svrchní část z různobarevných materiálů, nejčastěji z bavlny. Tyto pohodlné botky zařadil do své kolekce na jaro a léto 2016 například návrhář Oscar de la Renta, a to hned v několika barevných provedeních. Pohodlné espadrilky najdete také v Deichmannu nebo H&M. Skvěle se tyto boty hodí například k festivalově laděnému looku s džínovou bundou, šatům s výšivkou a květinovým věncem ve vlasech.

_A2 small

Černé bavlněné espardilky se zavazováním a černé kožené espadrilky, H&M (patro 0, -1). Červené sandále, Deichmann (patro -2).  
_A9 smallČervené letní šaty, Orsay (patro 0). Džínová bunda, H&M (patro 0, -1). Květinová čelenka, Lindex (patro 0). 

  1. PÁSEK KOLEM KOTNÍKU

Obuvním hitem letošního roku jsou ovázané kotníky! Pásky, mašle, vazačky a šňůrky všech podob by neměly chybět ve vašem botníku, a to třeba jak už u klasických balerín, tak u bot do špice, které jsou dalším z trendů pro rok 2016. Tyto nízké elegantní boty vyniknou v kombinaci s kratšími kalhotami – vyzkoušejte třeba módní culottes“ (široké kalhoty zdálky připomínající sukni).

_A5 small

Černé špičaté baleríny, H&M (patro 0, -1). Červené šněrovací boty, Deichmann (patro -2). Béžové boty do špice, MANGO (patro +1).
_A1 small

Černé baleríny se šněrovačkou, Office Shoes (patro -1). Černé baleríny se šňůrkou kolem kotníku, MANGO (patro +1). Béžové baleríny, Deichmann (patro -2).

_A8 small

Tmavě modré culottes, MANGO (patro +1). Květovaná halenka, H&M (patro 0, -1).  Tmavě modrá krajková halenka a náramek, Lindex (patro 0). 

  1. SNEAKERS

Tenisky jsou na módním výsluní už několik sezón a není tomu jinak ani v roce 2016. Pokud vám ještě ve vaší teniskové výbavě chybí bílý pár, určitě neprohloupíte, když si jej pořídíte.

„DIY“ tip: inspirujte se značkami Tommy Hilfiger anebo Rag & Bone: vyměňte bílé tkaničky za červené či černé!

Sneakers se nosí v kombinaci jak se sportovním, tak i elegantnějším oblečením, takže nešlápnete vedle téměř s žádnou volbou outfitu. Pohodový look zaručí kombinace kšiltovka, khaki bomber a krátké šedé šaty s hlubokými průramky, které oživí stylové žluté sluneční brýle.

_A4 small

Bílé tenisky Vagabond, PERY shoes & bags (patro -2). Červené tenisky NIKE MD RUNNER 2, A3 SPORT (patro -1). Bílé vysoké tenisky NIKE SON OF FORCE MID, SPORTISIMO (patro -2). 

_A6 small

Kšíltovka NIKE TW ULTRALIGHT TOUR CAP, SPORTISIMO (patro -2). Khaki bomber, šedé šaty, H&M (patro 0, -1). Žluté sluneční brýle, Camaieu (patro 0).

  1. GLADIÁTORKY

Boty připomínající obutí římských gladiátorů ještě také nevyšly z módy, spíš naopak! Ve svých kolekcích pro S/S 2016 je představili například Valentino nebo Alberta Feretti. Gladiátorky se vyskytují i v letních kolekcích obchodních řetězců CCC Boty, H&M nebo MANGO. V těchto pohodlných sandálech si budou vaše nožky libovat, a to ať už zvolíte nízkou variantu na zavazování kolem kotníku, nebo extravagantní model až ke kolenům! K těmto výrazným botám zvolte jednoduchý outfit: černé krátké šaty anebo hippie variantu s džínovými šortkami a bílou halenkou.
_A3 small

Vysoké gladiátorky,  H&M (patro 0, -1). Černé kotníkové sandály, CCC Boty (patro -2). Béžové sandály, MANGO (patro +1)._A7 small

Bílá halenka s výšivkou, H&M (patro 0, -1). Lennonky, Camaieu (patro 0). Džínové kraťasy, Lindex (patro 0). 

Je štěstí, že móda roku 2016 myslí i na unavené nohy – ať už vyrazíte v espadrilkách, v balerínách, keckách či gladiátorkách, budete trendy… A hlavně – budete v pohodě! 🙂 🙂

Jarní dny plné dlouhých prosluněných procházek (bez bolavých nohou) vám přeje

K. 

 

zdroje obrázků: www.glamour.com, www.vogue.co.uk, www.pinterest.com

Karolína
Mohlo by vás zajímat