Inspirace z módních mol: Kolik bot máš, tolikrát jsi člověkem

14.3.2014

I přesto, že jaro začíná až za týden, jarní počasí tu s námi zřejmě už zůstane. Je tedy nejvyšší čas zorientovat se v aktuálních trendech jaro/léto 2014, které budou vládnout ve světě obuvi. Které z nich seženete v PALLADIU?

Jarní a letní sezóna bude letos velmi benevolentní. Návrháři se opět drží již pár let zaběhnutých trendů, takže máte-li ve skříni nějaké ty zamilované sandálky, ve prospěch stylu se jich zbavovat nemusíte. S velkou pravděpodobností budou v módě i letos. 🙂

KLASIKA V ČERNÉ A BÍLÉ
 
Kontrastní kombinace černé a bílé se v našich srdcích drží už dlouho. A stejně tak ji milují i módní návrháři. O jejím častém využívání pro oblečení se můžete přesvědčit v našem článku Inspirace z módních mol: Black & White. Černá a bílá se často objevuje také na obuvi. Efektní vzorované modely nabízí buď Baťa (patro -1) nebo Reserved (patro 0), decentnější variace pak seženete v CCC Boty (patro -2) nebo PERY (metropasáž, patro -2). Pro pohodlné a skvěle padnoucí kousky v tradičních tónech se vydejte také do prodejny GEOX (patro +1), kde seženete boty proslulé speciální technologií výroby, která jim dodává prodyšnost. Nebojte se zkombinovat černobílé boty s barevným outfitem, kontrasty se zkrátka přitahují.

Inspirace-z-mol_2

BAREVNÁ EXPLOZE
 
Výrazné barvy a vzory. Tato kombinace platí každé jaro a léto jako zaklínadlo. Všichni máme v šatníku nějaké ty pestré šaty nebo košili, kterou nosíme jen v létě, protože jindy se to prostě nehodí. Přidejte do svého repertoáru také nějaké ty barevné botky. Neonové barvy, které frčely vloni a předloni už sice tolik netáhnou, zato se ale letos nosí všechny odstíny červené a modré. A nejlépe pohromadě. Nejvýraznější obuv v PALLADIU prodávají v PERY (metropasáž, patro -2). Exkluzívní variantu extravagantních a výrazných lodiček pak najdete v GUESS Footwear (patro +1).

Inspirace-z-mol_1

NETRADIČNÍ STŘIHY
 
Všechny možné formy perforace se na jarních a letních modelech bot objevují už nějakou tu sezónu. Kromě (podle tajných zdrojů „od Bati“) u českých dam hodně oblíbených letních kozaček se s nimi setkáme také na botách pánských nebo na letních páskových. My jsme nejkrásnější „děrované modely“ našli v CCC Boty (patro -2) a v Reserved (patro 0), kde mají botky zdobené důmyslnými průstřihy, krajkami nebo netradiční perforací. Klasicky střižené kozačky a kotníkové boty na podpatku tak dostávají nový šmrnc.

Inspirace-z-mol_3

TENISKY NA TISÍC ZPŮSOBŮ
 
Už od podzimu se do našich šatníků nenápadně vkrádá nový trend – tenisky, nebo jednoduše kecky. Jakkoli to může znít šíleně (tenisky přece známe už dlouho, že), novinkou jsou kombinace, ve kterých je můžeme nosit. Také módní návrháři pomalu ale jistě začínají brát ohled i na zdraví a ruší známé rčení, že pro krásu se musí trpět. Pohodlné a všelijak barevné tenisky se teď kombinují s elegantními sukněmi, kabátky nebo jednoduše s džíny. Nebojte se výrazných barev! Na léto zaujmete a vaše nohy budou jak v bavlnce. Ty nejhezčí tenisky seženete v PALLADIU u sportovních specialistů SPORTISIMO (patro -1), A3 SPORT (patro -1) nebo Foot Locker (patro 0).

Inspirace-z-mol_4

PÁNSKÁ INSPIRACE
 
Pro pány všeobecně platí vše výše uvedené – klasikou v podobě polobotek v barvách černé, bílé a přírodní nic nezkazíte a tenisky vašim nohám dodají potřebné pohodlí na dlouhé jarní procházky. Na léto si pak můžou i pánové dovolit páskové sandály, jejichž nabídka je v PALLADIU široká. Pro nadcházející jarní a letní sezónu se nebojte odvázat – netradiční barvy a potisky na teniskách nebo polobotkách z vás udělají nepřehlédnutelného elegána a „stylaře“. Pro pánské boty podle nejnovějších trendů zajděte v PALLADIU buď do českého obuvnického impéria Baťa (patro -1) nebo do CCC Boty (patro -2). Tenisky seženete v klidu tam, kde vaše drahá polovička – ve sportovně zaměřených Foot Locker (patro 0), SPORTISIMO (patro -1) nebo A3 SPORT (patro -1).

Inspirace-z-mol_5

Zdroj fotografií: elleuk.com, vogue.com

Kateřina
Mohlo by vás zajímat