Podzimní účesy krok za krokem

2.10.2016

Podzim určuje nové pravidla nejen v módě, ale i v účesech nebo líčení. Základem toho letošního je ledabylá ležérnost, která ale působí upraveně a šik. Zapomeňte na žehličku na vlasy, v kurzu jsou jemné lokny, copy a drdoly.

1. TOP KNOT

Vysoko posazený drdůlek je letos obzvlášť trendy. Oblíbily si ho modelky po celém světě a hravě ho zvládnete i vy!

# Pro koho je vhodný?

Sluší jak dlohovláskám, tak dívkám s moderním mikádem.

 

fff

fddf

 

Suchý šampón Batise a tupírovací hřeben, dm drogerie markt (patro -2). Šampón na objem a texturovací sea salt sprej Buble and Buble, Parfumerii SEPHORA (patro 0). Kulma na vlasy Rowenta, EURONICS (patro 2)

# Jak na to

Základem je objemná textura. Vlasy si proto umyjte šamponem na objem, vyfoukejte v předklonu a poté aplikujte sea salt sprej pro vlny jako od moře. Vlasy poté navlňte přes silnější kulmu a zafixujte lakem. Dívky s jemnějšími vlasy mohou kořínky jemně natupírovat a přestříkat suchým šamponem. Pak už jen stačí zauzlovat vysoko posazený drdůlek a je hotovo. Takový účes  je nejen v kurzu, ale zároveň i velmi pohodlný.

2. OBJEMNÝ CULÍK

Culík je prostě nestárnoucí klasika. Pokud ho trochu nadzdvihnete, navlníte a vyšperkujete, můžete se stát i super módní záležitostí.

# Pro koho je vhodný?

Pro dívky s delšími, ideálně hustými vlasy.

sdmksd

xx

 

Fixační sprej Buble and Buble, Parfumerii SEPHORA (patro 0). Gumičky a tupírovací hřeben, H&M (patro -1, 0). Pinetky a pudr na objem vlasů got2b,  dm drogerie markt (patro -2). Kulma na vlasy Philips, EURONICS (patro 2).

# Jak na to

Umyté a vyfoukané vlasy v délkách nakulmujte. Poté je prsty ledabyle rozčešte a ke kořínkům nasypte trochu objemového pudru. Temeno hlavy lehce natupírujte a vše přestříkejte fixačním sprejem. Poté vytvořte vyšší culík a zbylým pramínkem obtočte gumičku tak, aby nebyla vůbec vidět. Kolem hlavy nechte spadnou pár pramínků, které celému looku dodají na ležérnosti a jemnosti.

3. LONG BOB

Dlouhé mikádo neboli lob je hitem už od minulého roku. Jeho kouzlu podlehla nejedna celebrita a není se čemu divit. Dodá totiž objem i jemným vlasům a sluší každému tvaru obličeje. Dá se stylovat na spoustu různých způsobů a není s nim skoro žádná práce. Dlouhé mikádo si oblíbila nejen rebelka Cara Delevigne, ale i modelka Kendall Jenner nebo herečka Jennifer Lawrence.

# Pro koho je vhodný?

Pro všechno dlohovlásky, které touží po změně, ale bojí se udělat radikální krok.

assank

sassax

 

Kulma na vlasy Remington, EURONICS (patro 2). Tužidlo na objem Syoss a texturovací sprej got2b,  dm drogerie markt (patro -2). Tupírovací hřeben,  H&M (patro -1, 0). Fixační sprej na vlny, Douglas (patro -1).

# Jak na to

Základem je návštěva správného kadeřníka. Někomu sluší jemné prostříhání, jinému zase tupý rovný střih. Kadeřník by vám v tomhle ohledu měl poradit a naučit vás, jak si nový účes jednoduše stylovat. Pokud chcete dosáhnout looku à la „právě jsem se vzbudila, a jsem nesmírně sexy“ postupujte následovně. Do mokrých vlasů naneste pěnové tužidlostylingový sprej, pramínky foukejte přes široký kartáč, navlňte je šikovnou širší kulmou, prohrábněte prsty a voilà je hotovo! Aby účes vydržel, zafixujte výsledek sprejem na vlny. Nebojte se nechat vlny nejprve silnější, protože během dne samy přirozeně klesnou.

A jaké barvy letos letí?

Hlavním heslem je přirozenost. Zapomeňte na výrazné melíry, nepřirozené ombré nebo rudé odstíny. Nosí se jemné barvy tón v tónu, které vyzvednou krásu každé nositelky. Blondýnky by měly opustit od zlatých tónů. Slušet jim budou studené barvy s akcentem do šedé. Brunetky si mohou dovolit mírné zesvětlení, které bude přirozené a osvěžující. S barvou na míru vám poradí například v salónu Kadeřnický salón Fabio Salsa (patro -2). Pokud si troufáte, můžete zkusit i barvení z pohodlí domova.

nds

mml

Barvy Syoss a L´Oreal, dm drogerie markt (patro -2).

Foto: Pinterest.com, archivy firem

Natálie
Mohlo by vás zajímat
16.7.2014
Od Petera