Kam na kávu

20.3.2014

Milujeme ji snad všichni. Káva je nedílnou součástí života mnoha lidí. Někdo by bez aspoň jednoho šálku nebyl vůbec schopný ráno opustit domov, pro někoho je to zase neoddělitelná tečka za obědem. Posezení nad kávou je také jeden z velmi příjemných způsobů trávení volného času s přáteli. Nemluvě o zástupech pracujících a studentů, jejichž pracovní efektivita úzce souvisí s vypitým objemem tohoto aromatického nápoje. Věděli jste, že v PALLADIU si můžete dát kávu na celé řadě míst? My jsme pro vás vybrali 5 kaváren, o kterých si myslíme, že byste je neměli minout.


Neo Palladium Café

 

fg_npc1

Tuto příjemnou kavárnu naleznete na patře -2. Profesionální baristé vám připraví lahodnou italskou kávu Cosmai, pětidruhovou 100% arabicu, kterou si nechávají pražit podle vlastních požadavků.

fg_npc4

K tomu vám nabídnou domácí koláče a dorty, které pochází z vlastní výroby. Dále si v Neo Palladium Café můžete dát výborné saláty, křupavé panini a další speciality dle aktuální denní nabídky.

fg_npc5

Kavárna sousedí s Knihkupectvím PALLADIUM a přímo tak vybízí k posezení s vaší nově zakoupenou knihou. Samozřejmostí je možnost take away.

fg_npc2

fg_npc3

Ochutnali jsme a můžeme doporučit výborné espresso a čokoládové frappuccino s poctivou čerstvě ušlehanou slehačkou.

Kavárna Creperie

fg_kc1

Tato kavárna je na samém vrcholu středové „věže“ PALLADIA v patře +2.

fg_kc2

Servíruje francouzskou kávu Brosio, která je známá pro svou krémovost. K ní si můžete dát například jeden z denně čerstvých dezertů nebo výborné francouzské palačinky crêpes, podle kterých se kavárna jmenuje. Na výběr jsou jak sladké, tak slané palačinky. Dále jsou v menu různé poháry, bagety, toasty, saláty a také několik druhů snídaní.

fg_kc3

fg_kc4 Dali jsme si perfektně ozdobené cappuccino a specialitu podniku, barevné Caffé Creperie s vanilkovou zmrzlinou. Oba nápoje byly vynikající.

McCafé

fg_mcc1

Naše třetí zastavení je v McCafé, kavárně doprovázející restauraci McDonald’s. Najdete ji také v patře +2. I v tomto podniku vám připraví velmi dobrou kávu, ke které vám doporučí vhodný dezert. V nabídce jsou nejrůznější dorty, koláče, muffiny, cookies a také koláčky. Posadit se pak můžete ve známém prostředí ve stylu McDonald’s, kde najdete i dětský koutek pro vaše ratolesti.

fg_mcc2

fg_mcc3

Zkusili jsme jednu z letošních jarních novinek, kterou je Latte Macchiato. K tomu klasika v podobě Café Latte a také jsme neodolali čokoládové kostce, která nás nezklamala.
Costa Coffee

fg_cos1Kavárnu tohoto známého londýnsko-italského řetězce najdete na patře 0 blízko vchodu z ulice Na Poříčí.

fg_cos5

Kromě skvělé kávy na mnoho způsobů vám nabídne také ledové ovocné nápoje a limonády a k jídlu sendviče, panini, dorty, muffiny a jiné sladké pečivo. Výběr je skutečně široký.

fg_cos3

fg_cos4

My jsme si nakonec vybrali vizuálně i chuťově skvělé Iced Latté s javorovým sirupem, cappuccino a znamenitý jahodový cheesecake.
Starbucks

fg_sb1

Poslední kavárnu, kterou vám dnes představíme, asi není třeba představovat. Tento největší řetězec kaváren na světě sídlící v americkém Seattlu má v PALLADIU hned dvě pobočky. Ta větší je v patře -1 na prostředním nádvoří a další se nachází v patře -2 hned u vchodu ze stanice metra Náměstí Republiky, což je velmi praktické. Různých kávových nápojů je tu v nabídce opravdu mnoho a každý si jistě vybere svůj oblíbený. Ke kávě je možné zakousnout různé druhy dortů a cheesecaků, muffinů, cookies, ale i sandvičů, wrapů, bagelů nebo salátů.

fg_sb2

fg_sb3

Jarní novinku v podobě Hazelnut a Vanilla Macchiato jsme prostě museli vyzkoušet. A jelikož jsme se nemohli rozhodnout jen pro jednu z příchutí, zkusili jsme obě.

fg_sb4

K tomu ještě jedno ledové latté a jahodový cheesecake, který nám zachutnal.

To bylo naše představení pěti kaváren v PALLADIU. Každá má jiný příběh, ale všude mají výbornou kávu a nejen to. Samozřejmostí je take away do kelímku a také jsem nezmínil, že všechny kavárny jsou nekuřácké, což je velmi příjemné. Tak ve které z nich se potkáme?

Filip
Mohlo by vás zajímat