Rozvlňte se!

13.4.2017

 

Jemné vlny sluší opravu každé ženě. Nehledě na strukturu a délku vlasů nebo tvar obličeje. Jen je potřeba vybrat si to správné náčiní, osvojit si techniku a třeba se naučit i několik originálních účesů. Během chvíle se z vás stane něžná víla i sexy kráska. Je načase se rozvlnit!

# Nezapomeňte na ochranu

Než se vrhnete do vlnění a zaplétání, o vlasy důkladně pečujte. Správná péče začíná už při mytí, kdy se vyplatí používat kondicionér a jednou týdně i pečující masku. Myslete ale na to, že vlasy drží lépe na alespoň den nemytých vlasech. Před samotným natáčením naneste do vlasů ochrannou péči. Ta vlas uzamkne před horkem a zanechá ho pružným a zdravým. I tak se ale nedoporučuje používat horký styling příliš často. Nechte vlasy někdy volně odpočinout a uschnout třeba na jarním sluníčku.

Obnovující maska na vlasy, Bumble and bumble, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Sprej na ochranu vlasů před teplem, Ghd, Sprej na ochranu vlasů před teplem L´Oréal Paris oboje v Douglas (patro -1). Stylingový sprej perfektní ochrana před teplem, Syoss, Olej pro ochranu před teplem, Gliss Kur oboje v dm drogerie market (patro -2).

ČÍM VLASY NATOČIT?

Kromě klasické kulmy máte dnes na výběr velkou škálu různých vychytávek. Především kratší vlasy se dají snadno upravit žehličkou a dlouhovlásky zase ocení automatické kulmy, které udělají většinu práce za ně. Nezapomeňte, že výsledek ovlivní nejen nástroj, kterým vlasy vlníte, ale i způsob jakým ho držíte a jak přesně prameny natáčíte. Takže jak na to?

# Žehlička narovná i navlní

Pokud chcete kromě narovnání vlasů žehličkou vytvořit i jemné vlny, je zapotřebí pořídit si takovou pomocnici, která je na vlnění uzpůsobená. Porozhlédněte se proto po užší žehličce se zaoblenými rohy. Pokud se první pokus nevydaří nevzdávejte to. Pomocí videí, názorných obrázků, a hlavně tréninku zvládnete žehličkou vlnit i vy!

Žehlička na vlasy Rowenta Premium Care, Žehlička na vlasy Philips MoistureProtect, Žehlička na vlasy Remington Ceramic, Žehlička na vlasy ETA Camila vše dostupné v EURONICS (patro +2). 

# Když není času nazbyt

Pokud musíte za pět minut vyrazit do školy nebo na party, zkuste tuhle super rychlou vlnící techniku. Stačí si zaplést copánek a postupně ho žehličkou jakoby mačkat. Tahle metoda funguje spíš u jemných vlasů a pokud máte kadeře super husté, udělejte copánků klidně několik.

# Vlnitá koruna

Pokud se chystáte na rande, svatbu nebo večírek, s tímto účesem rozhodně zazáříte.

Jak na to?

Nejprve vlasy natočte a z každé strany upleťte (nejlépe francouzský) cop. Copánky uprostřed temene hlavy propojte protáhnutím a upevněte pinetkami. Splývající prameny prsty lehce rozčešte a výsledek přelakujte fixačním sprejem.

# Božské retro

S nadzvednutými vlasy na temeni oslňovala už i legendární Brigitte Bardot a dnes si podobný účes vytvoříte snadno i vy.

Jak na to?

Vlasy natočte kulmou a vrchní vrstvu jemně natupírujte. Poté k sobě neviditelnou gumičkou spojte dva pramínky a protáhněte přes ně jeden širší pramen. Temeno hlavy ještě tupírovacím hřebínkem nadzvedněte a konečný styling pořádně zafixujte.

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat