Připravte se na příchod jara!

13.3.2015

Provětrejte svůj šatník i domácnost! Víme, jak osvěžit život ve stylu feng-šuej a jak se připravit na příchod jara s dobrou náladou a novými nápady. Nové dovnitř, staré ven!

 Nic nedodá novou energii a lepší náladu tak jako osvěžení šatníku, botníku a jiného dámského inventáře. Začínat se ale musí úklidem. Ve vyřazování nepotřebných věcí buďte nemilosrdní. Otázky jako: „jak dlouho jste neoblékla ty modré šaty?“ nebo „jak dlouho leží na dně botníku ty ďábelsky vysoké lodičky?“ je absolutně nutné si položit. Vše nepotřebné dejte na charitu nebo zkuste vyměnit či udat na vinted.cz. A prázdná místa ve skříni zaplňte novými, praktičtějšími a modernějšími kousky. Alespoň nebudete mít při utrácení v PALLADIU špatné svědomí. 😉

StellaSport
Jako nejlepší nové jarní kousky se mi osvědčily modely na sportování. Třeba legíny od Stelly McCartney – adidas Concept store (patro 0).

 

Trocha disciplíny neuškodí
Aby Váš šatník nezačal vypadat jako nepřehledný dům hrůzy, naučte se jej organizovat. Nemusí to být nutně podle barev, ale naučte se svou skříň poskládat podle toho, jak se oblékáte, anebo spíš, jak uklízíte. Nebaví Vás skládat trička? Zásobte se ramínky a všechny je prostě pověšte. Nesnášíte skládání ponožek? Pořiďte si vícero malých košíků, do kterých ponožky “nahážete” v párech a přitom je nebudete muset každé ráno hledat… Máte tolik oblečení, že už se v něm prostě nejde vyznat? Rozdělte si jej na zimní a letní a tu zrovna nepotřebnou sadu schovejte do uzavřených látkových krabic.

Tchibo
Skvělí organizační pomocníci – krabice, koše a jiné vychytávky od Tchibo (patro – 2).

 

Vezměte to zgruntu
Co se týče domova, inspirovat se můžeme u principů čínského feng šuej neboli umění využívat rovnováhu mezi základními elementy k dosažení správného proudění energie čchi. Ta správně proudí, pokud dochází k plynulé výměně energií Jing a Jang. Znamená to, že například v obývacím pokoji by sedačka nikdy neměla být orientována zády ke dveřím. Televize by naopak neměla být centrálním bodem místnosti, ale měla by být v harmonii se zbytkem – například v rohu vedle knihovny. Více informací o této metodě najdete v Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, -2).

fengshui
Nezapomínejte ani na čerstvé květiny a kvalitní čaje – ty ke správnému proudění energie čchi přispívají také. Holandské květiny (patro -2) a OXALIS (patro – 2).

 

Na detailech záleží
Už máte uklizenou skříň, přestěhovaný byt a nakoupené nové oblečení? Skvěle! Ještě ale nekončíme. Aby energie čchi mohla proudit správně a každá chvíle doma Vás nabíjela, nesmíte zapomenout na drobné detaily. Těmi jsou například čerstvé řezané květiny ve váze (mají údajně blahodárné účinky na zdraví), příjemné polštáře na pohovce nebo aromatická svíčka v koupelně.

AlaMaison
Dekorativní svíčka udělá každou místnost útulnější Á LA MAISON (patro -1).

ScanQuilt
Barevné plédy dodají obývacímu pokoji dynamiku a energii SCANquilt (patro -2).

Kateřina
Mohlo by vás zajímat