Jarní předsevzetí – 6 tipů jak být šťastná a fit

25.4.2016

Přepadla vás s jarem chuť začít konečně dělat něco pro sebe? Na rozdíl od silvestrovských předsevzetí mají ty jarní rozhodně větší šanci na úspěch. Příroda se probouzí a síla nové energie je cítit všude kolem nás. Přinášíme vám proto pořádnou dávku motivace, jak si dát S CHUTÍ do těla a udržet si DOBROU náladu!

1. Ve dvou se to lépe táhne

Zkuste si místo tradičního pokecu u kafe vyrazit si s kamarádkou proběhnout do parku. Společné sportovní aktivity jsou ideální volbou, jak spojit příjemné s užitečným. Když se navíc do jarní očisty pustíte s parťákem, je větší šance, že ve své snaze setrváte. Zapojte proto do boje maminku, přítele či kamarádku. Sestavte si fitness plán, který vás nejen dostane do formy, ale bude vás především bavit. Výhodou společného cvičení je kromě zábavy a motivace i značná dávka inspirace. Pokud jste milovnicí jógy a vaše kamarádka zase vášnivou bežkyní, můžete vyzkoušet aktivity obě dvě, a mnohé se přiučit.

shutterstock_403523497

2. Stylová & fit

Nic nemotivuje ženu víc než nové trendy sportovní oblečení. Doby, kdy jste museli za kvalitní funkční materiály zaplatit závratné částky, jsou dávno pryč. Se sportovní módou jako by se roztrhl pytel i v klasických módních řetězcích. Kromě oblíbeného adidas Concept Store (patro 0) se vydejte načerpat inspiraci také do RESERVED (patro 0), Lindex (patro 0) či Tally Weijl (patro -1). Na trhu je na výběr nepřeberné množství barev, střihů i materiálů. Je jen na vás, v čem zazáříte. Kdo říká, že nemůžete být i při sportu za hvězdu? Benefitem dnešní uvolněné doby je i fakt, že si v pohodlných teniskách můžete následně klidně zajít i na nákupy. Právě propojení sportovní módy s tou na běžné nošení je letošním velkým trendem.

outfit

1. Tenisky Nike, Foot Locker (patro 0). Tenisky Adidas, A3 SPORT (patro -1). Podprsenka Nike, SPORTISIMO (patro -2), Podprsenka Adidas, adidas Concept Store (patro 0). Ponožky, H&M (patro -1, 0).

2. Triko,  SPORTISIMO (patro -2). Šortky,  SPORTISIMO (patro -2). Tílko,  adidas Concept Store (patro 0), Legíny,  SPORTISIMO (patro -2). Kšiltovka,  SPORTISIMO (patro -2).

3. Zábava především

Zkoušeli jste začít chodit do fitka už mnohokrát? A skončilo to většinou u prodeje permanentky? Pokud ano, neznamená to, že byste cestu za zdravějším já měli vzdát. Znamená to jen, že jste ještě nenašli ten pravý sport pro vás. JATOMI FITNESS v PALLADIU (patro +2) nabízí mnoho netradičních lekcí, které jsou plné živé hudby a zábavného pohybu. Nebo si pořiďte švihadlo a jděte si zacvičit do parku. Důležité je se nevzdávat a hledat to pravé ořechové pro vás. Uvidíte, že po rozproudění endorfinů, se budete cítit šťastnější a večer se vám bude snáz usínat.
workout-fun-e1403191407247

4. Pohodlí a funkčnost

Zatímco u běžné konfekce hledí většina z nás spíš na trendy než na kvalitu, u sportovního oblečení se vyplatí důkladně pročíst cedulky. Materiály by měly být prodyšné, pružné a rychleschnoucí. Nezapomeňte také, že pokud trénujete venku, měli byste se řádně přizpůsobit počasí. Základem každého aktivního outfitu je správně zvolená podprsenka a kvalitní tenisky. S nákupem rozhodně nepospíchejte, ba naopak zkoušejte a rozmýšlejte, než naleznete kousek, co vám padne jako ulitý.

5. Nááádech a výýdech

Stejně jako pravidelný pohyb je pro vaše „zdravé já“ důležitý i odpočinek. Pokud se tedy po náročném dni uvelebíte na pohovku s oblíbenou knihou či si napustíte vanu hromadou bublinek, tělo vám rozhodně poděkuje. Aktivita a relaxace k sobě neodmyslitelně patří, nezapomínejte proto ani na jedno.

¨relax

Kniha, Knihkupectví PALLADIUM (patro -2,-1). Maska na obličej, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Pomerančový sprchový gel, Dermacol (patro -2). Maska na obličej,  Dermacol (patro -2). Sprchový gel, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Svíčka, dm drogerie markt (patro -2).

6. Talíř plný zdraví

Ne nadarmo se s jarem začínají plnit stránky ženským magazínů články o hubnutí, detoxu a odlehčeném stravování. Tělo potřebuje po zimě načerpat síly a dodat spoustu potřebných vitamínů. Zařaďte proto do svého jídelníčku potraviny jako je: červená řepa, medvědí česnek, oříšky, chia semínka a jiné dobroty. Ten největší výběr naleznete v Marks & Spencer – Fresh Food (patro +1), kde se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Rozhodně se nevrhejte do drastických diet, které tělo dostanou místo do formy leda do stresu.

3

Jako vždy platí – všeho s mírou. Proto pijte vodu, jezte zdravě, tancujte a hlavně se do syta smějte!

Foto: dailyburn.com, livescience.com, dietsinreview.com

 

Natálie
Mohlo by vás zajímat
6.8.2014
Od Teru