5 triků, jak se stát sexy pin-up girl

15.5.2014

Základní ingredience: červené rty, výrazné oční linky, šátek ve vlasech, puntíky nebo kostičky a především úsměv! Vítejte ve světě okouzlujících dívek z 50. let, kterým nikdo neodolá.
 
Pin-up girls patří už dlouho mezi nejzajímavější dívky, na které můžete narazit. Jejich styl je totiž hlavně sexy, hravý a odvážný. Ty nejodvážnější jsou potetované a vyzývavé. Hlavní je totiž nebát se. Inspirovat se letos v létě 50. léty bude navíc velmi snadné, také módní značky pochopily, že „pin-up is the new black“, a na ulici se za vámi každý otočí. 🙂 A co k tomu potřebujete? Je to jednoduché, stačí 5 triků.

Pin-up_5
Puntíkované šaty Promod (patro 0). Růžové boty Reserved (patro 0).

Coca Cola tričko Reserved (patro 0). Červené kraťasy H&M (patro 0). 

Modré boty F&F (patro +1). Červený šátek COCCO accessories (patro 0).

 
1. Silueta
Ženy v 50. letech byly především svůdné. A věřte, že šaty s projmutým pasem vykouzlí plné boky a poprsí opravdu každé z nás. Takže buď šaty s výrazným pasem, anebo košile zavázané v pase a kraťasy. Letos v létě nic jiného!

Pin-up_3
Puntíkované šaty F&F (patro +1). Červený šátek COCCO accessories (patro 0).

 
2. Barvy a vzory
Aby byl retro styl dokonalý, nic nezkazí výrazné barvy a vzory. Nejlépe puntíky, kostičky, anebo obojí. Zapomínat se ale nesmí ani na doplňky, pin-up girls rády nosí výrazné šátky ve vlasech a velké korále na krk.

Pin-up_6
 
Kostkovaná košile Reserved (patro 0). Kraťasy Pimkie (patro -1).

Červený šátek COCCO accessories (patro 0).

3. Košile
Košile mohou být buď barevné nebo černobílé, záleží jen na náladě. Hlavně ale musí být kostičkované. Letos se v obchodech dá sehnat košilí spoustu – krátkých, dlouhých, s rukávy, bez rukávů… Pro pin-up styl jsou nejlepší košile s rukávy vyhrnovacími (ty zastrčte do sukně s vysokým pasem) anebo košile bez rukávů, se zavazováním v pase.

Pin-up_10
Kostkovaná košile a červené kraťasy H&M (patro 0.)

 
4. Pohodlné boty
Ideální botky k pin-up outfitu jsou sandály na klínu anebo baleríny. Inspiraci můžete čerpat u takových krasavic jako Bridget Bardot, Marilyn Monroe nebo třeba Rity Hayworth – no ano, ty všechny patří mezi slavné pin-up girls. Hlavní je, že  boty musí být pohodlné, pak to „být sexy“ jde tak nějak samo.

Pin-up_1
Puntíkované šaty Promod (patro +1). Růžové boty Reserved (patro 0).

Bílý šátek COCCO accessories (patro 0).

 
5. Sexy líčení
Celý look pak stačí dotáhnout výrazným líčením (černé linky a červené rty okouzlí každého muže). Na večer se nebojte vyzkoušet typický účes s vlasy vytočenými nad čelem do výrazného „quiffu“, nebo si vezměte výraznou čelenku, či šátek. Úspěch je zaručen.

Pin-up_8
Kostkovaná košile F&F (patro +1). Brýle a šátek COCCO accessories (patro 0).

 
Nemáte-li tolik odvahy na barevné experimentování, mírnější verzi pin-up stylu na každodenní nošení docílíte kombinací kostkované košile s kraťasy nebo kalhotami a balerínkami, či pohodlnými sandály na klínku. Mimochodem – ty budou hitem letošního léta, hodí se totiž nejen ke stylu pin-up, ale všeobecně k čemukoli (tedy snad kromě longboardu). 🙂

Pin-up_7

Kostkovaná košile F&F (patro +1). Růžové boty Reserved (patro 0).

Bílý šátek COCCO accessories (patro 0).

 
Vidíte? Nemusíte hned riskovat tetování nebo trvalou, stačí drobnosti a skvělý letní look je na světě. A co je na stylu pin-up girls nejlepší? Skvěle se k němu hodí lízátka a Coca Cola ve skleněné lahvi.

Pin-up_4
Coca Cola triko Reserved (patro 0). Červené kraťasy H&M (patro 0).

Modré boty F&F (patro +1).

 
Ještě pořád není jasné, co přesně ten pin-up styl vlastně přesně je? Stačí pár zhlédnutí klipu Christiny Aguilery, ve kterém je úplně všechno, co pin-up girls charakterizuje.


Kateřina
Mohlo by vás zajímat