Jak na dokonalé obočí?

28.8.2016

Obočí dokáže změnit obličej víc, než si myslíte! Metod a triků jak ho upravit přitom existuje spousta. Jak tedy dosáhnout dokonalého výsledku? Osvojte si tu nejlepší a techniku právě pro vás! 

Často je těžké se v záplavě všech tužek, stínů a gelů vůbec vyznat. Nakonec se tak může stát, že se na úpravu obočí vykašlete úplně… a to by byla velká škoda. Obočí je totiž perfektní tečkou za celým make-upem a dokáže celou tvář zvýraznit a zkrásnět!

 

# JAK ŠEL ČAS

Už několik sezón se nosí přirozené širší obočí, které působí svěže a mladistvě. Nebylo tomu tak ale vždy.  Zatímco v 50. a 60. letech bylo výrazné obočí naprostou nezbytností, začátkem 21. století se trend obrátil. Obočí se vytrhávalo do tenké čárky, která málo které ženě slušela. Pak ale přišla na scénu rebelská modelka Cara Delevingne, která svým hustým obočím obrátila beauty svět naruby. V kurzu je tak opět silné obočí, jaké nosila Audrey Hepburn nebo Merilyn Monroe.

old school

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Cara Delevingne

#TVAROVÁNÍ

Pokud si na vytrhávání sama netroufáte, svěřte se do rukou kosmetiček. Ideální je i super rychlý Brow Bar od značky Benefit, který najdete v Parfumerii SEPHORA (patro 0). Zkušené odbornice vám obočí upraví a pomohou s výběrem těch nejlepších pomocníků. Pokud si chcete chloupky trhat vy sama, pak si určitě pořiďte kvalitní pinzetu. Různé barvy a tvary pinzet najdete třeba v obchodě PROFIMED – Péče o zuby (patro -2). Vyzkoušet ale můžete i vosk nebo cukrovou pastu.

sephora

Benefit Brow Bar, Parfumerii SEPHORA (patro 0).

pinzeta

 

Pinzety, PROFIMED – Péče o zuby (patro -2).

#BARVENÍ

Barevných gely, stíny, řasenky i tužky dokážou i s tenkými chloupky doslova zázraky. Abyste nevypadala jako strašidlo, je potřeba dodržet několik základních pravidel. Nejprve obočí malým kartáčkem pročešte, poté naneste vámi zvolený barvící produkt a nakonec chloupky zafixujte. Pokud u sebe zrovna nemáte speciální pomocníky, pak je nahraďte i netřpytivým hnědým stínem a zafixovat lakem na vlasy. V drogerii dm drogerie markt (patro -2) si můžete pořídit i permanentní barvy, u kterých si ale dávejte velký pozor na správnou aplikaci. Příliš tmavý výsledek totiž může držet i několik týdnů.

oboci

Barva na řasy a obočí, dm drogerie markt (patro -2). Rimmel stíny na obočí, dm drogerie markt (patro -2). Tužka na obočí L’Oréal Paris, dm drogerie markt (patro -2). Tužka na obočí Sisley, Parfumerii SEPHORA (patro 0). Řasenka na obočí, M•A•C Cosmetics (patro +1). Řasenka na obočí, dm drogerie markt (patro -2). Paletka na úpravu obočí Benefit , Parfumerii SEPHORA (patro 0). Gel na obočí Makeup Forever, Parfumerii SEPHORA (patro 0).

 

# NA CO SI DÁT POZOR!

Na obočí NIKDY nepoužívejte černou barvu! A to i v případě, že jste černovláska. Jestliže jsou vaše vlasy tmavé, používejte temně hnědou barvu a blondýnky si vystačí se světle hnědými tóny. Důležité je najít tu správnou barvu pro vás. Někomu sluší odstíny oříškové a jiným zase barvy do šedivé. S trháním to nikdy nepřehánějte. Obočí by nemělo být příliš krátké ani moc vytrhané uprostřed. Na obrázku níže vidíte, kde by mělo obočí ideálně začínat a kde končit. Nosí se hustý, ale upravený tvar, který vypadá přirozeně a mladistvě!

 

brow

 

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com, kissbook.cz

Natálie
Mohlo by vás zajímat
27.11.2014
Od Petera