Hýčkejte se blahodárnými oleji

30.11.2016

Venku už pořádně přituhuje a v přetopených místnostech zase stoupá teploměr téměř k hranici finské sauny. A co je výsledkem? Tak třeba unavená pleť a suché vlasy, které přímo volají o pozornost. Vezměte si na pomoc toho nejsilnějšího pomocníka. Olej pomůže pleti, vlasům, ale třeba i zubům. Dopřejte si rozmazlování, jaké si zasloužíte!

Olejů existuje stovky druhů a vůní. Jejich blahodárné účinky znali už léčitelé a slavné krásky v dobách minulých. Třeba taková Marilyn Monroe používala olej z kokosu na rozjasnění lícních kostí a Kleopatra se ve zlatavém zázraku dokonce koupala. A jak můžeme oleje využívat dnes?

# ZDRAVE VLASY

Na vlasy je nejvhodnější olej olivový, kokosový, mandlový nebo arganový. Pokud budete oleje používat správně, vlasy budou vyživené a lesklé. Při pravidelné aplikaci lze navíc předcházet i roztřepeným konečkům.

Jak oleje na vlasy správně nanášet?

Určitě olej neaplikujte do celých vlasů, vystačíte si s konečky až středními délkami, a to jen v množství pár kapek oleje. Jestliže máte suché vlasy, jsou oleje vašimi nejlepšími kamarády. V tom případě vyzkoušejte výživnou noční kůru. Před spaním do vlasů naneste panenský olivový olej a nechte ho přes noc blahodárně působit. Nezapomeňte dát si na polštář ručník a ráno si vlasy raději dvakrát důkladně umyjte! V případě vlasů slabých použijte arganový olej (dostanete ho v Havlíkově přírodní apotéce). Dodá jim sílu a lesk.

1

Olej na vlasy, Yves Rocher (patro -2). Hedvábný olej Elsevé, dm drogerie markt (patro -2). Olejový šampon Gliss Kur, dm drogerie markt (patro -2). Panenský olivový olej,  Albert (patro -2).

 

# SVĚŽÍ PLEŤ

Častým mýtem je, že majitelky mastné pleti musí na oleje jednou pro vždy zapomenout. Rozhodně tomu tak ale není! Existují totiž oleje, vhodné na jakýkoliv typ pokožky a dokonce i takové, které pomáhají mastné pleti se sklony k akné. Na mastnou pokožku je nejvhodnější Tea tree nebo jojobový olej. Na vrásky je výborný arganový zázrak, citlivá pleť si bude libovat v olejích z heřmánku a normální pokožka bude zářit díky vitaminu C v růžovém oleji.

Jak oleje na pleť správně nanášet?

Olejíčky nanášejte ideálně večer a to na lehce navlhčenou pleť. Přípravek se přes noc vsákne a ráno bude tvář svěží a vyživená.

2

 

Bio arganový olej, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1). Olej růže Saloos, dm drogerie markt (patro -2). Jemný pleťový olej Bambucké máslo, L´Occitane (patro 0). Olej Tea Tree, Lékarna (patro -2),

# JEMNÁ POKOŽKA

Oleji můžete hýčkat i kůži celého těla. Lze je používat jako hydratační krémy, na masáž nebo jako esenci do relaxační koupele. Zlaté elixíry pokožku vyživují, obnovují, zvyšují její elasticitu a dokonce hojí drobné poranění. Olejová koupel je navíc skvělým pomocníkem pro navození klidného spánku nebo naopak dobití potřebné energie.

Jak oleje na pokožku správně nanášet?

Jednoduše kůži promasírujte vašim oblíbeným olejem nebo nakapejte několik kapek esensicálního oleje do vany. Levandule vás příjemně uklidní a pomerančová kůra zase probudí.

33

 

Koupelový meruňkový a mandlový olej, Manufaktura (patro -2). Olej Smooth Sensation Nivea, dm drogerie markt (patro -2). Olej Devatero kvítí Saloos, dm drogerie markt (patro -2). Mycí elixír na intimní partie, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).

 

# BÍLÝ ÚSMĚV

Pomocí kokosového oleje může mít Hollywoodský úsměv opravdu skoro každý. Zuby budou díky kokosovému oleji zářivější, bělejší, jazyk růžovější a navíc si i skvěle pochutnáte!

Jak olej správně použít?

Olejový výplach není nic složitého. Dejte si lžíci kokosového oleje do úst, nechte ho rozpustit a poté olej po dobu 20 minut volně převalujte. Výsledkem budou nejen bělejší zuby, ale i zdravější ústní dutina.

 

4

 

Kokosový olej, dm drogerie markt (patro -2). 

 

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat