Hra barev a stínů – jak dodat obličeji ideální tvar

29.5.2016

 

Zapomeňte na invazivní zákroky. Vystačíte si se zkoseným štětcem, bronzerem a rozjasňovačem. Díky jednoduchým fíglům bude vaše tvář působit štíhlejší a svěžejší. Stačí si osvojit základní techniku a můžete i vy oslňovat dokonalým make-upem inspirovaným populární Kim Kardashian.

# VYZBROJTE SE

K dosažení krásného nalíčení nepotřebujete rozsáhlé vizážistické vybavení. Pro vaši každodenní úpravu si postačíte se základním make-upem, bronzerem, rozjasňovačem, tvářenkou a zkoseným štětcem.

# ZVOLTE SI SPRÁVNÝ ODSTÍNU

Make-up, který poslouží jako podklad, vybírejte v barvě co nejpodobnější vaší pokožce. Barvu zkoušejte na vnitřní straně zápěstí, kde je pokožka podobná té na obličeji. Naopak bronzer může být až o čtyři odstíny tmavší, než je vaše odlíčená pokožka. Při výběru tmavého pomocníka se držte matných textur, které budou tvořit skvělý kontrast se třpytivým rozjasňovačem.

BRONZERY DVA

1. Bonzer, Dermacol (patro -2). 2. Bronzer, Nars, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 3. Bronzující pudr, Clinique (paro 0). 4. Multifunkční tyčinka, Nars, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 5. Bronzer, M•A•C Cosmetics (patro -1).

# TRÉNINK PŘED ZRCADLEM

Budete si možná připadat trochu potrhle, ale za zkoušku nic nedáte. Stoupněte si proto před zrcadlo a utvořte z úst „rybí grimasu“. Jasně tak uvidíte místa, kam je vhodné tmavý bronzer aplikovat. Tedy na prohlubeň ve tvářích. Dále veďte štětec podél čelisti a spánku, tak že vytvoříte pomyslné číslo tři. Na vystouplé lícní kosti naopak prsty vklepejte rozjasňující bázi. Nebojte se ji přidat i pod obočí, od kořene ke špičce nosu a nad rty. Celý look dokončete lehkou vrstvou tvářenky na „jablíčka“ vašich tváří.

konturing

# OBJEVTE SVÉ KŘIVKY

Abyste si byla jistá, kam barvy nanášet, je potřeba zjistit, jaký tvar obličeje máte. Pokud je vaše tvář kulatá, bude vašim cílem ji opticky zúžit. Hranaté a ostré hrany je potřeba naopak zjemnit. Základním pravidlem je, že tmavá barva zužuje a dává rysy do pozadí, zatímco světlá a třpytivá naopak vyzdvihuje a zdůrazňuje. Tvářenku můžete v případě buclatých rysů vynechat úplně, bronzer ji skvěle nahradí.

multi

 

1Rozjasňovač, bronzer a  tvářenka vše v jednom, 1. Sephora, 2. Benefit, a  3. Urban Decay vše k dostání v Parfumerie SEPHORA (patro 0). 

# NEBOJTE SE NOVINEK

Existuje nepřeberné množství textur make-upů, korektorů i bází. Pomalu se opouští od pudrových složení a do popředí se derou textury krémové i tekuté. Výsledek díky nim působí přirozeněji a svěžeji.

dfdfd

 

 

1. Tekutý rozjasňovač, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 2. Korektor, Parfumerie SEPHORA (patro 0). 3. CC korektor, dm drogerie markt (patro -2). 4. Korektor Maybelline, dm drogerie markt (patro -2). 5. BB stick korektor,6. L´OREAL, Rozjasňovač Eye lumminizer , Max Facor, dm drogerie markt (patro -2).

# NA CO SI DÁT POZOR!

Nezapomínejte každý přípravek důkladně, téměř do ztracena rozetřít. Nikde by neměla vzniknout příliš ostrá linie.

look

 

Zdroj fotek: Pinterest.com, produkty firem

Natálie
Mohlo by vás zajímat
8.7.2013
Od Adéla