Květinová kosmetika, díky které rozkvetete i vy

30.5.2016

Kdy jindy se nechat hýčkat vůní květin než právě během léta. Co takhle se ztratit v lánech levandule uprostřed Provance, nechat se zahalit do květů omamné pivoňky nebo hýčkat se bambuckým máslem ze stromů Karité? A víte co? Stihnete to ještě před odchodem do školy nebo do práce. Jak na to? 

Obchod, který je plný barev, vůní a máte pocit, že jste se ocitli uprostřed zahrad a lánů pestrých květin? To je L’OCCITANE  (patro 0) – kosmetika, která vás umí přenést do těch nejrozketlejších částí Francie během několika mála minut. Už jste vyzkoušeli některý z jejich produktů? Já podlehla už loni, a to díky malému vzorečku, který byl vložen do lifestylového časopisu. Stačí přivonět, vyzkoušet a láska je na světě.

Byl jednou jeden sen, jedna vášeň 

Mám ráda značky s příběhem a L’OCCITANE svůj má. Na jeho začátku stojí mladý 23-letý Olivier Baussan, který pouze s destilačním přístrojem, malým kamionem a dobrou znalostí rostlin začal destilovat olej z rozmarýnu. První lahvičky svého přírodního zázraku začíná prodávat na trzích v Provance a o pár let později objevuje malou zapomenutou mýdlárnu v Marseille. Když byl malý, Oliviera doprovázela vůně levandule každý den na jeho cestě do školy, a proto se rozhodl svou vášeň a odhodlání svěřit síle této vzácné a jedinečné rostliny.

Během svých cest po světě a hledání nových ingrediencí a tradičních postupů se Olivier dozvídá o ženách, které v africké Burkina Faso vyrábí bambucké máslo. Právě toto neuvěřitelně vyživující máslo, kterému se přezdívá „zlato žen,“ je důležitou součástí produktů L’OCCITANE.

Ani ne o 10 let později v roce 1981 zakládá Olivier továrnu a svůj první obchůdek. Za dalších 9 let začíná L’OCCITANE objevovat svět parfémů a v roce 1992 otevírá společnost svůj první butik v Paříži. Zanedlouho vítá tuto značku také New York a Hong Kong a další světová města.

Modrá, nádherná, nekonečná 

Taková jsou pole farmářů z Plateau de Sault v Haute-Provence, kteří pěstují levanduli v nadmořské výšce nad 800 metrů. Díky jejich poctivé práci můžete v obchodě L’OCCITANE objevit péči o tělo, které vyzařují vůni zachycující duši Provence a zklidňují jak tělo, tak mysl.

Pokud milujete vůni této rostliny, nešlápnete vedle s Eau de Logne, ze které cítíte paprsky francouzkého slunce v každé kapce. Pokud milujete hýčkání, pusťte si levanduli i do vaší koupele. Třeba s jemnou bohatou pěnou nebo mýdlem, které je navíc plné bambuckého másla. A pokud této vůni opravdu podlehnete, podívejte se i na další produkty. Zamilujte se a probouzejte se v Provence třeba každý den.

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 5.09.47

Eau de Logne – L’OCCITANE  (patro 0). Pěna do koupele Levandulel –  L’OCCITANE  (patro 0).Lavander SHea Butter Extra Gentle Soap – L’OCCITANE  (patro 0).

Svěží, laskavá, neodolatelná

Taková je pivoňka. Znáte legendu o této nádherné květině? Středomořský příběh říká, že kdysi žila-byla krásná nymfa, Peonie. Ta byla obletována natolik, až ji žárlivá bohyně proměnila v květinu s tisíci okvětními lístky – v pivoňku. Tato květina je jednoznačně moje nejoblíbenější – ano, v tomto období je náš byt plný této krásy. A mimo pivoňkovou sezónu se do této květiny zahaluji díky skvělému parfému z L’OCCITANE  (patro 0). Jemná pivoňka v souhře se smyslnou magnólií je to pravé pro mě. Pokud jsou tvé ruce často vysušené, můžu doporučit také pivoňkový krém, který je také plný bambuckého másla a během dne tvé ruce příjemně vyživí a osvěží. A pokud toužíte po výživě pokožky celého těla, rozhodně věnujte v obchodě pozornost také pivoňkovému oleji, který promění každou koupel v květinový zážitek.

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 5.27.54

Koupelový olej Pivoňka – L’OCCITANE  (patro 0). Krém na ruce s bambuckým máslem – L’OCCITANE  (patro 0). Parfém Pivoňka – L’OCCITANE  (patro 0). 

Křehká, jemná a příjemná 

Taková je třešňová řada z L’OCCITANE, která je to pravé pro slečny a paní, které dávají přednost těm nejjemnějším vůním. Třešňové stromy jsou součástí provensálské krajiny a byly vždy inspirací pro umělce, protože s každým ročním obdobím mění barvy. Na jaře panensky bílé, v létě rudé a na podzim poklidně zelené. Skvělá správa pro všechny cestovatelky – svou třešeň můžete vzít s sebou na cesty v praktickém mini balení s krásnou toaletní taštičkou. Tento balíček obsahuje základ toho, co při cestování potřebujete – sprchový gel, tělové mléko, krém na ruce jemnou toaletní vodu. Skvěle může sloužit také jako dáreček pro kamarádku nebo třeba maminku. Toto minibalení navíc pořídíte za výhodnou cenu.

Snímek obrazovky 2016-06-13 v 5.36.43 Sada Třešňový květ – L’OCCITANE  (patro 0). 

 Hlubší krása 

L’OCCITANE  (patro 0) se nezajímá pouze o venkovní krásu žen, ale je také společensky odpovědnou firmou. V roce  2006 společnost založila nadaci, která se s ročním rozpočtem kolem 1 milionu eur zaměřuje na 2 hlavní oblasti činnosti: celosvětovou podporu zrakově postižených a ekonomickou emancipaci žen z Burkina Faso. Historie značky je úzce spojená nejen s krásou rostlin Provence a Středozemí, ale především také s lidmi, kteří je pěstují. Proto jsou všichni dodavatelé certifikováni a všechny používané rostliny jsou podporovány kontrolovanými programy pěstování. 🙂

O prodejně 

Prodejnu L’OCCITANE  najdete v patře 0. Nemusíš se bát zajít jen tak přivonět nebo vyzkoušet jak novinky, tak bestsellery značky. V prodejně je vždy příjemná atmosféra a ty se můžeš kdykoli přenést do francouzké krajiny. Určitě si všimněte i minibalení produktů a vyzkoušejte tak v klidu doma, zda vám tato kosmetika sedne. Já nepochybuji – s L’OCCITANE jsem ještě nikdy nešlápla vedle. 🙂

Peter
Mohlo by vás zajímat