Čeho se obávat na obličeji víc než vrásek?

28.9.2019

Všechny se obáváme vrásek, považujeme je za nehezký symbol stárnutí. Ze všech stran se chrlí nová řešení, jak jejich tvorbu zpomalit. Ale je jedna věc, která prozrazuje náš věk ještě o něco výrazněji: povadlé kontury!


Může za to gravitace. Jak s věkem kůže ztrácí pevnost a pružnost, je náchylnější k působení gravitace. S povolováním kůže ochabují i rysy obličeje. Ten najednou dostává smutný a unavený výraz, často i přesto, že prožíváte nejšťastnější období v životě a právě jste se vrátila z dovolené. Znamená to, že povadlé kontury poznamenají náš vzhled mnohem významněji než vrásky. Navíc o vráskách se říká, že to vzpomínky zapsané v kůži. Dodávají tváři osobitost, někdy jsou dokonce i sexy. To se ale o povadlé kůži říci nedá.

Nejúčinnější ingredience

Je tedy více než jasné, že jen proti vráskám bojovat nestačí. Samozřejmě nepřestávejte pleť hydratovat a vyživovat, dodávat jí vitamíny a další účinné látky. Jestli vás vrásky vyloženě trápí, zaměřte se na kyselinu hyaluronovou, která váže vodu, takže udržuje pokožku hydratovanou a vyplňuje jemné linky. Nemusíte nutně hned chodit na výplně aplikované na klinikách injekcemi, na trhu už je řada velmi účinných krémů s obsahem této oblíbené látky. Skvělým pomocníkem je také zázračný retinol, který si poradí snad úplně se vším. Urychluje buněčnou přeměnu, která v pleti probíhá přirozeně – staré buňky uvolňují místo novým, díky nimž pleť zase září. Díky retinolu je efekt rychlejší a viditelnější. Pleť tak získá svěží mladistvý šmrnc, a naopak ztratí unavený matný vzhled. Kromě toho vás tento proces zbaví ucpaných pórů, pupínků, jemných linek i zvýšené pigmentace. Účinky retinolu také celkově zjemňují strukturu pleti.

Noční krém Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative s výtažkem z moringy, kolagenem a kyselinou hyaluronovou, zpevňuje pleť a redukuje výskyt vrásek, Estée Lauder (patro 0). Péče proti vráskám v okolí očí, Yves Rocher (patro 0). Oční péče Youth Dose Eye Treatment, obsahující směs extraktu z jader vinné révy, pro-retinol a vitamín C, okamžitě hydratuje, vyhlazuje a rozjasňuje oblast pod očima, redukuje jemné linky, tmavé kruhy a otoky, Kiehl´s Since 1851 (patro +1). Remodelační krém na oči a rty 3D hyaluron therapy eye & lip cream, Dermacol (patro -2). La Roche-Posay Hyalu B5 sérum proti vráskám a pro vyplnění pleti, s kyselinou hyaluronovou a vitamínem B5 a posilující a vyplňující Hyaluron Booster Vichy Minéral 89, s kombinací Vichy mineralizující termální vody a s kyselinou hyaluronovou přírodního původu, pro posílení kožní bariéry a proti agresorům jako je znečištění, stres a únava, LÉKÁRNA IPC (patro -2). Omlazující péče Ioma Youth Booster s digitálním senzorem hydratace, hydratuje, zmenšuje jemné vrásky, vyhlazuje texturu pleti, Marionnaud Perfumeries (patro -2).


Boj s gravitací

Pokud se však chcete zbavit ochablých kontur obličeje, nebo jim předejít, musíte zahájit cílený boj. Začněte pravidelnou masáží, která pomůže obnovit flexibilitu kůže. Masírujte bradu a podbradek, tváře a rýhy, které se začínají dělat kolem nosu a rtů a vizuálně vám dávají zlý a zamračený výraz. Masírujte rovněž oční okolí, zejména oblast obočí a oblast kruhů, které se dělají pod okem. Krásně vám s tím pomůže růženínový nebo jadeitový váleček, který je hitem všech #beautyguru na Instagramu. Dobře funguje také face jóga, která zpevní svaly, které pak kůži snadněji udrží na místě. K tomu jsou ale potřeba znát základy o anatomii tváře, anebo najít opravdu dobrého lektora, čímž nejsou myšlena videa na YouTube. Naštěstí je v obchodech také čím dál více přípravků, které vám v boji s gravitací pomohou. Jsou to krémy, séra, ale i masky určené speciálně na povadlé kontury. Hledejte také produkty na krk a dekolt, které mají podobné účinky.

Multifunkční oční krém Resilience Multi-Effect Cooling EyeGel Cream, který zpevňuje, vyhlazuje a zmírňuje otoky, Estée Lauder (patro 0). Masky Vitamin C Glow sheet mask, pro hydratovanou a zářivou pleť a Vitamin E Quench sheet mask, pro hydratovanou a vyhlazenou pleť, THE BODY SHOP (patro +1). Noční regenerační olej Midnight Recovery Concentrate, pro svěží vzhled pleti po probuzení, Kiehl´s Since 1851 (patro +1). Sérum proti stárnutí pleti, Yves Rocher (patro 0). Olejové reset sérum slaměnka, pro mladě vypadající pleť, při jemném vmasírování se do pleti uvolní bublinky esenciálního oleje ze slaměnky, L’Occitane (patro 0). 

Zdenka
Mohlo by vás zajímat