5 beauty produktů, které vám nyní nesmí chybět

28.11.2015

Nevím, jak vy, ale já to mám takto: čím je horší počasí, tím mám častější tendenci si dělat malé radosti. Vedu válku proti zachmuřeným dnům a s nimi spojené chmurné náladě: ať už jen tím, že se ráno pěkně nalíčím, vyzkouším nový odstín rtěnky nebo si jen tak koupím nějakou maličkost. Nejlákavější kategorií produktů, úplně stvořenou pro tyhle nevelké, ale o to pravidelnější nákupy, je pro nás ženy nejspíš kosmetika. Pokud jste také jedna z těch, kterým ‘šminky’ a ‘malovátka’ vykouzlí úsměv na tváři, pojďte se se mnou inspirovat těmi nejtrendovějšími beauty produkty pro toto období, které by v našich kosmetických taštičkách neměly chybět! 

1- Správný krém

Se stále chladnějšími dny ukazujeme míň a míň kůže. Za chvíli jediné, co nebudeme mít zakryto, bude náš obličej, o který je tedy nutno se řádně postarat! Nejdůležitější věcí je naši pleť v zimním období pořádně vyživovat, používat hutnější, mastnější krémy, které počasím namáhaná sušší pleť hravě vstřebá. Kvalitní krémy za příjemné ceny najdete například v dm drogerie markt nebo v Manufaktuře (patro -2 v PALLADIU). Náročnější z vás se mohou obrátit na Lékárnu, která sídlí také na patře -2, či se poradit s vyškoleným personálem v Clinique (patro 0) o tom, který krém by pro váš typ pleti byl na zimu nejvhodnější.

beauty trendy zima 2015 (1)

EUCERIN VOLUME FILLER denní krém pro suchou pleť, Lékárna (patro -2). Lush Skin Drink, Lush (patro 0). Hydratační gelový krém Moisture Surge Extended Thirst Relief, Clinique (patro 0).

2- Obočí je základ

…aspoň to vždycky říká moje kamarádka, která je profesionální vizážistkou. Tvar obočí udává takt celé tváři a tomu, jak působíme na naše okolí. Trendem pro Fall/Winter 2015/16 je obočí širšího, přirozeného rázu, které dominuje celému obličeji. Žádné úzce vytrhané čárky, těm už dávno odzvonilo! Své obočí můžeme jen lehce pročesat gelem nebo zvýraznit očním stínem či tužkou, se kterými docílíme různé intenzity barvy a můžeme pomoci tvaru, který od přírody není dokonalý.

beauty trendy zima 2015 (2)

Alverde barevný gel na obočí, dm drogerie markt (patro -2). PERFECT EYES & BROWS PALETTE, Clarins, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Štětec na obočí 208 ANGLED BROW BRUSH, gel na obočí FLUIDLINE BROW GELCREME, M•A•C Cosmetics (patro -1). SOFT EYEBROW PENCIL, Dermacol (patro -2). 

3- lesk jako blesk

Úprava obočí je prvním krokem k přirozenému looku, který je stále in. Nyní dostává tento trend novou podobu – pokožka by měla vypadat tak, jako kdybychom se právě vrátily z pořádné zimní procházky: lehce začervenalé tváře jako od zimního větru a mírně lesklá pokožka. V naší výbavě by tedy neměl chybět kromě tvářenky ani lesk, který nyní zažívá comeback a nosí se skoro všude: nejen na zvýraznění rtů, ale i očních víček nebo obočí.

beauty trendy zima 2015 (3) small

Lesk na rty Meruňka, Yves Rocher (patro 0). LIP & CHEEK VELVET STICKS, The Body Shop (patro +1). BRILLIANT LIP GLOSS 07, BLUSH & ILLUMINATOR, obojí Dermacol (patro -2). Rimmel lesk na rty Oh My Gloss!, dm drogerie markt (patro -2).

4- rtěnky v odstínech bobulí

Červené rty jsou věčnou klasikou, která nikdy nezklame. Proč si ale podzim a zimu trošku nezpestřit? Beauty experti radí: jděte do bobulí! Vyzkoušejte odstíny zralých malin, ostružin či borůvek. Barvy trendy rtěnek se pohybují na škále od tmavě rudé až po černou a přímo vyzývají k experimentování!  

modelka-new

Pure Color Envy Insolent Plum, Estée Lauder (patro 0). Rtěnka Cerise Noire, Yves Rocher (patro 0). Rouge Shine Lipstick no. 46, SEPHORA COLLECTION, Parfumerie SEPHORA (patro 0). Rtěnky PARTY LINE a REBEL, M•A•C Cosmetics (patro -1).

5- Kajalová tužka

Černá tužka na oči nesmí chybět v kosmetické výbavě žádné ženy, která má občas ráda trochu toho dramatu… Aspoň tedy co se týče make-upu! Top trendem nejen na večer, ale i pro ty, které chtějí mít rockerskou jiskru i během dne, je vnitřní oční linka. Může oživit klasické líčení očí (stín, řasenka) nebo i rebelštější eye make-up s použitím výrazné linky i na horním víčku.

beauty trendy zima 2015 (5) small

Alverde kajalová tužka na oči duo, dm drogerie markt (patro -2). ECHNAKOHL LINER WASH & DRY, M•A•C Cosmetics (patro -1). Tužka na oči – Charcoal, mineralmakeup (patro -1).

 

Líčidel, které my ženy prostě ‘musíme mít’, existuje samozřejmě nekonečná řada… Ale o těch dalších zase někdy příště. Doufám, že jsem ve vás probudila chuť si i v chladných zimních dnech dopřát trošku té sebelásky a seberozmazlování… Vždyť úsměv spokojené ženy dokáže rozsvítit i ten nejzamračenější den všem okolo 🙂

 

K.

 

zdroj obrázků: vogue.co.uk

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat