Get the Ricki Hall look!

10.4.2015

Ricki Hall, sympatický lamač srdcí z Anglie, se stal v rekordním čase fenoménem módního průmyslu. Za necelé dva roky má tento 180 cm vysoký potetovaný model s výstředním lookem lumbersexuála na svém kontě spolupráci s mnoha renomovanými módními fotografy a módními časopisy. Chcete, aby váš přítel vypadal také tak? Prozradíme vám, jak to krok po kroku dokázat.

Už více než dvě dekády můžeme sledovat na ulicích po celém světě hemžící se prototypy soudobých mladých mužů, kteří si pro svou přehnanou péči o zevnějšek vysloužili označení metrosexuálové. Výrobnou zmíněného typu můžu je „nečekaně“ Amerika, která v pozorování a určování trendů mužských prototypů pokračuje. Aktuálně ale metrosexuálové už dávno nejsou „in“, na pořadu dne jsou totiž LUMBERSEXUÁLOVÉ – tedy muži, kteří vypadájí jako by právě přišli z lesa. Poznáte je podle pěstěného plnovousu, který je pro jejich image zásadní.

Ricki Hall je typickým lumbersexuálem. Jeho řádně pěstovaný plnovous a potetované tělo (celkem má na sobě 125 tetování) ho vystřelily k módním výšinám. Právě pro originální vzhled si získal pozornost tolika špiček módního průmyslu, které ho angažovaly do svých kampaní. Paradoxem však je, že módní průmysl si našel Rickiho, nikoliv on jeho. Tenkrát však ještě neměl svůj známý velký plnovous.

Chcete-li, aby se image zálesáka vyzkoušel i váš drahý, nemusíte mu hned nechat potetovat celé tělo! Základem jsou dobře pěstované a opečovávané vousy, které však nemusí dosahovat takové délky – stačí dvou až třítýdenní strniště. I o něj je ale potřeba se starat. Odborníci z barber shopů doporučují promazávat je olivovým olejem pro vláčnější vzhled. Stejně kvalitní péči by měla vaše polovička věnovat i svým vlasům, jejichž střih má odpovídat aktuálním trendům. Inspiraci, v současné době nejoblíbenějšího, mužského střihu najdete v jednom z našich předchozích příspěvků UNDERCUT – sestřih, který frčí!

visage
Krém na holení Cade + Balzám po holení, L´Occitane (patro 0). Zastřihovač vousů, EURONICS (patro +2). 

A co na sebe? Nosnými pilíři Rickiho šatníku jsou kvalitní úzké džíny a martensky. Pro svůj každodenní outfit je kombinuje s flanelovými košilemi nebo jednoduchými tričky (ať už jednobarevnými nebo s pořádnými rockerskými nápisy), džínovou bundou nebo bomber bundou. Nepostradatelným doplňkem je pro stále ještě chladné večery pletená čepice. 

look 1
Džíny, Gant (patro +1). Čepice, C&A (patro 0, -1). Bunda, Levi’s (patro -1). Tričko, AFFLICTION (patro -2). Boty, Baťa (patro -1). 

look 2_1
Svetr, RESERVED (patro 0). Kalhoty, Time Out (patro -1). Boty + čepice, TOPMAN (patro +1). Taška, Levi’s (patro -1).

 

Pozor, lumbersexuálové se nezaleknou ani elegatního stylu. Oblíbený je mezi nimi gentlemanský styl 30. let. Úzké kalhoty stačí doplnit o vestu, oblekové sako a úzkou kravatu.

look 3
Sako, Gant (patro +1). Kalhoty, C&A (patro 0, -1). Vesta, TOPMAN (patro +1). Kravata, Gant. Boty, TOPMAN (patro +1).

I když lumbersexuálové budí dojem, že jim je móda úplně ukradená, ve skutečnosti tomu tak není. Mají rádi kvalitní a léty prověřené věci. Na rozdíl od metrosexuálů však nepotřebují, aby kvalita věcí, které na sobě mají, byla na první pohled vidět. Lumbersexuálové si na nic nehrajou – jsou to zkrátka praví chlapi tělem i duší a ne nějaké primadony.

Zdroj fotografií: styledumonde.com, zimbio.comusmagazine.compinterest.com

Peter
Mohlo by vás zajímat