Go green – trend, který ovládl módu i hipster interiéry

2.11.2018

Pokud nemáte byt zaplavený pokojovými rostlinami, jejichž jména dříve znaly jen naše babičky, nenosíte si hrníček na flat white stále s sebou a vaše oblečení se nepyšní certifikátem biobavlna, jako byste ani nebyli. Ať už trendům podléháte nebo ne, nutno říci, že v téhle módní vlně si snad poprvé libuje i matička příroda.


# Obklopená přírodou

Starat se o živou květinu vám bude na 100 % dělat radost. Pořiďte si třeba roztomilý malý sukulent do práce nebo jimi doma doslova obklopte okenní parapet. Nejenže pokojové rostliny dodají interiéru svěžest, ale zároveň budete každý nový výhonek s napětím sledovat a rozkvetlý kaktus bouřlivě oslavovat. Přírodní atmosféru naladíte třeba tropickými svíčkami a hravými doplňky, které i v pochmurném počasí prostor spolehlivě rozzáří.

Sukulenty a jiné živé květiny, Holandské květiny, (patro –2). Svíčka Tulipani, Á LA MAISON, (patro –1). Žlutá stolička, Tchibo, (patro –2). Vůně do bytu, Potten & Pannen (patro –2). 

# Vždy spolu

Boj proti plastu je v současné době tématem číslo jedna. Udělejte i vy pro přírodu něco navíc, a pořiďte si trendy termosku nebo lahev, kterou budete s radostí opakovaně používat. Už dávno totiž neplatí, že stačí jen recyklovat. Stále častěji se mluví o „zero waste době“, kde se nadšenci snaží odpad vůbec nevytvářet. Zkuste si schválně spočítat, kolik kelímků na kávu a lahví s vodou za měsíc vyhodíte. Přitom je tak jednoduché pořídit si lahev, která bude nejen užitečná, ale zároveň i skvělým módním doplňkem.

Růžové láhve, H&M (patro –1, 0). Lesklá termoska, Tchibo, (patro –2). Červená a fialová láhev, Potten & Pannen (patro –2). 

# Trendy a šetrně

Móda může být nejen krásná, ale také šetrná. Na cedulkách se koukejte po pojmech jako biobavlna, len nebo vlna, které jsou příjemné a jsou přírodního původu. Například kolekce Conscious H&M si zakládá na oblečení a doplňcích z recyklovaných materiálu. Vyrábí módu z recyklovaného polyesteru nebo z kepru ze směsi materiálu Tencel lyocell. V Tchibu se zaměřte na logo Gut Gemacht, které označuje zboží vyrobené odpovědným způsobem. Žít ekologicky nikdy nebylo tak snadné!

Svetr z recyklovaného polyesteru a kalhoty z kepru, H&M (patro –1, 0). Pyžamo a bunda z kolekce Trvalá udržitelnost. Tchibo, (patro –2). 

Foto: Shutterstock.com, archivy firem

 

 

Natálie
Mohlo by vás zajímat