Jak na fialovou, barvu letošního roku

2.3.2018

Ultraviolet! Přesně taková je barva roku 2018, kterou po dlouhém očekávání vyhlásila společnost Pantone. Odborníci tentokrát vybrali dramatický odstín fialové, který představuje originalitu, vynalézavost a vizionářské myšlení. Podle společnosti, která určuje barvu sezony již od roku 1963, odkazuje ultrafialová na tajemství vesmíru, objevy a budoucnost. Návrháři si ji okamžitě zamilovali a ukazují nám, jak ji nosit.


Styl a teplo v jednom

Vpusťte ultrafialovou do svého šatníku ve velkém! Pokud jste si tuto barvu zamilovala stejně jako většina módních návrhářů, nebojte se ani tak odvážného kousku, jako je třeba celofialový kabát. Černý nebo šedý kabát je nudným stereotypem, rozzařte svůj look po vzoru celebrit originálním kabátem v dramatickém odstínu fialové.

Kabát z nepravé kožešiny a kabát na modelce, MANGO (patro +1). Fialový kabát, MAX&Co. (patro +1).

Vsaďte na ženskost

Ultrafialová nevypadá skvěle jen sama o sobě, ale také v kombinaci s jinými barvami. Návrháři pro H&M ji rádi vidí ve společnosti červené. Fialové šaty s červenými květy jsou ideální volbou jak do práce, tak na večírek. Velmi efektně vypadají ale i celofialové šaty, které se v H&M nebáli doplnit červenými nízkými kozačkami. Zkusíte to také?

Květinové šaty na modelce, MANGO (patro +1). Květinové šaty a celofialové šaty, H&M (patro -1, 0). 

Klíčový kousek

Pokud jste si odstín fialové pro rok 2018 zamilovali, ale nemáte chuť příliš experimentovat, vsaďte pouze na lila doplněk. I jeden klíčový kousek dokáže váš look pozvednout na úplně jiný level. Nebojte se fialových kozaček, kabelky ani svetru. 

Boty, TOPSHOP (patro +1). Kabelka, Michael Kors, FADE (patro +1). Svetr, H&M (patro -1, 0).

 

Zdorj: archivy značek, Pinterest

Klára
Mohlo by vás zajímat
20.5.2014
Od Filipa