Objevte podzimní kabelkové trendy!

15.8.2015

Neúnavné společnice, které nás provází dnem i nocí. Nejsou jen obyčejným doplňkem na ozdobu. Vše unesou: to, co je pro nás nejdůležitější, to, bez čeho se neobejdeme, to, bez čeho neuděláme ani krok. Bez nich by náš život byl o komplikovanější. Ano, řeč je o kabelkách! Pečlivě je vybíráme a s rozmyslem volíme, které z nich jsou pro nás ty pravé. A co říkají návrháři? Jaké trendy se objevily v jejich kolekcích pro Fall 2015? Nechme si od nich při výběru nové podzimní kabelky poradit!

Kabelka je pro mě tím nejdůležitějším ze všech doplňků, které vlastním. Jít ven bez náušnic? Bez náramků? Bez náhrdelníku, nebo dokonce i bez hodinek? Proč ne! Ale vyjít z domu bez kabelky? Ani náhodou! Jsou to pokladnice, ve kterých my ženy skrýváme to nejpodstatnější, co máme. Pokladem pro nás jsou i kabelky samy o sobě. Nosíme je u sebe neustále, a proto je je otázka, jakou kabelku si pro nadcházející sezónu vybrat, klíčová. Jakou kabelku zvolit, aby byla aktuální, trendy a splňovala naše představy? Módní designeři představili na molech řadu trendů pro nadcházející sezónu a já jsem pro vás připravila výběr toho nejzajímavějšího!

 

V hadí kůži

Miu Miu, Marc Jacobs, Chloé, Etro, Salvatore Ferragamo i Prada na svých módních přehlídkách předvedli kabelky, které spojoval jeden společný prvek: vzor či struktura hadí kůže. Exotická ‘hadovina’ je podzimním kabelkovým trendem číslo jedna! Můžete do ní jít po hlavě a pořídit si tašku z DOMIbags, která vzor kůže těchto plazů imituje se vším všudy, nebo subtilnější jednobarevnou variantu z Deichmann, kde je struktura hadí kůže použitá jen z části. Tak či tak, s imitací hadí kůže na podzim nešlápnete vedle!

 


kabelky 1 small

Hnědo-černá kabelka, DOMIbags (patro -2). Béžová taška, Orsay (patro 0). Černá kabelka, Deichmann (patro -2). Hnědá taška,  MANGO (patro 1).

 

Jen růžová to může být!

Růžová na podzim? To myslíte vážně? Odpověď zní kladně – ‘Cashmere Rose’ se dokonce objevil mezi nejtrendovějšími odstíny pro tento podzim, které každoročně zveřejňují barvoví experti firmy Pantone. Růžové kabelky se objevily v kolekcích Loewe, Gambatista Valli i Dior. Louis Vuitton, Alexander McQueen a Dolce & Gabbana své růžové doplňky směřovali spíše do pudrových tónů. Vy se pro růžovou tašku dle svého vkusu (a rozpočtu) můžete zastavit třeba k Baťovi nebo do CCC Boty.

 

kabelky (2) small

Světle růžová kabelka do ruky, Reserved (patro 0). Sytě růžová taška přes rameno, Baťa (patro -2). Psaníčko, CCC Boty (patro -2). Starorůžová kabelka, Deichmann (patro -2).

 

Čím větší, tím lepší

‘Mikro’ kabelky, které ještě nedávno zářily na módní scéně, pomalu opět střídají tašky větší velikosti. Kabelky, do kterých se vejde krabička s obědem i převlečení do posilovny, jsou znovu v kurzu – tedy aspoň podle Céline, Burberry nebo Chanelu. Pokud jste – stejně jako já – z těch, co potřebují být pořád připravené a také ‘taháte’ s sebou vše od kosmetické taštičky po zrovna rozečtenou čtyřsetstránkovou knihu, pojďme společně volat třikrát hurá!

 

kabelky 3 small

Vínová taška, Baťa (patro -2). Taška s pruhem, Reserved (patro 0). Nude-black kabelka, H&M (patro 0, -1). Tmavě modrá taška, Baťa (patro -2).

 

Nothing Else Matters

Metallic handbag rocks! Zlato, stříbro, bronz nebo snad měď – ať už je váš oblíbený kov jakýkoli, vězte, že s kabelkou v jakékoli z těchto barev zazáříte stejně jako modelky na přehlídkách značek Chanel, Valentino nebo Luis Vuitton. Taškami a taštičkami s kovovým leskem se můžete kochat v obchodech Michael Kors & PINKO, Deichmann nebo Reserved.

 

kabelky (4) small

 

Tmavě stříbrná kabelka, Deichmann (patro -2). Metalická taška, MICHAEL KORS (patro 1).  Bílá lesklá kabelka, Deichmann (patro -2). Silver-nude kabelka do ruky, Reserved (patro 0).

 

V některých obchodech jsou už podzimní kolekce doplňků kompletně k dispozici (např. Baťa), do některých nové kousky postupně přibývají (např. CCC Boty, Deichmann)… A určitě je na co se dívat! Teď už je jen na nás, jestli se tento podzim rozhodneme poslouchat rady modních opinion leaderů a zvolíme exotický hadí vzor, něžnou růžovou či metalické odlesky. Mě osobně nejvíc zaujala ‚deichmannovská‘ černá taška s hadí strukturou… A pohrávám si s myšlenkou, že s nákupem nové kabelky podle trendů Fall 2015 není třeba čekat na to, až pravý podzim opravdu propukne…

A co vy? Vybraly jste si z kabelkových novinek, anebo dáte přednost osvědčené klasice?

Hezké horké letní dny (zpříjemněné třeba okukováním nových kolekcí v klimatizovaných obchodech) vám přeje

K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat