Jaký střih šatů zvolit, abyste vypadaly skvěle?

23.5.2018

Není třeba se trápit s nedokonalou postavou! Noste své křivky sebevědomě! Dokonalé míry totiž neexistují, existuje jen špatně zvolený střih šatů! Staňte se toto léto nejen díky správně zvoleným šatům sebevědomou femme fatale!

Postavte se ve spodním prádle před zrcadlo a prohlédněte si v něm od ramenou až po kolena svou postavu. Podobá se její tvar tvaru hrušky, jablka, přesýpacích hodin nebo chilli papričce?


POSTAVA HRUŠKY

Má-li vaše tělo širší boky a útlejší hrudník, pak máte postavu hrušky. Snažte se proto upoutat pozornost na horní části těla, noste výstřihy do V, široké rukávy, nebo zavinovací úplety. Sukni nechte splívat. Nejvíce vám bude slušet střih do „áčka“.

Khaki košilové šaty, MANGO (patro + 1).

 

POSTAVA JABLKA

Celá horní polovina těla je oblejší, ale vaše nohy jsou naopak štíhlé a dlouhé. Upoutejte pozornost proto právě na ně! Noste šaty délky po kolena s knoflíčky ve středu těla, abyste tak zvýraznila osu těla a odpoutala pozornost od bočních křivěk. Výstřih volte vždy do tvaru V, nenoste nabírané rukávy a vzory jen malé. Protože malé zmenšují, velké vzory a proužky zvětšují. Jestli jsou vaše šaty příliš upnuté a vy se v nich necítíte svá, přehoďte přes sebe sáčko nebo kožený křivák, samozřejmě rozepnutý, oblékněte si sukni s vysokým rozparkem a klidně k outfitu obujte tenisky. Ukažte své přednosti.

 

Šaty s knoflíčky a šaty s drobnými květy, MANGO (patro + 1).

Vzory nejsou vždycky šlápnutím vedle. Jestli nemáte postavu modelky a v hlavě vám křičí hlasy, že tenhle outfit si jednoduše nemůžete dovolit, je to právě naopak. Buďte rafinovaná a oblékněte rafinované pruhy. Svislé proužky v úzké lince jsou trefou do černého. Krásně vám prodlouží postavu, odvedou pozornost a naopak zvýrazní přednosti. Vyzkoušejte pruhované šaty s širokou sukní do áčka a nezapomeňte zvýraznit svůj pas, čímž vykouzlíte pěknou  ženskou siluetu.

Šaty s červenými pruhy, RESERVED (patro 0). Modré šaty s tenkými pruhy, PIETRO FILIPI (patro +1).

 

POSTAVA PŘESÝPACÍCH HODIN

Vaše ramena i boky jsou širší, než zbytek těla, pak máte postavu alá přesýpací hodiny. Vaším úkolem správné volby outfitu je, opticky upozornit na pas, který je na vašem těle krásně ladný a štíhlý. Zvýrazněte jej proto co to jen jde. Použijte opasek, zavinovací šaty, nebo midi sukni do pasu, ke které si klidně vezměte zmiňovaný crop top. Nebojte se také obléknout si vzory, ty vaší postavě nikterak neublíží, naopak zvýrazní ladné křivky ženského tvaru.

Tričko Malibu, H&M (patro -1 a 0). Plisovaná khaki sukně, MANGO (patro + 1). Dlouhé modré šaty se vzory a béžové šaty s knoflíčky, RESERVED (patro 0).

 

POSTAVA CHILLI PAPRIČKY

Jestli vám jednoduše nenarostl velký zadek, ani nenosíte podprsenku velikosti D, nebo C, pak máte obrovské privilegium zdánlivě nosit, co jen chcete. Pravdou ale je, že se nabízí nosit jen to, co je „to nejvíce ženské“. Volány, puntíky, odkrytá šíje. Zkrátně vám sluší všechny extra ženské šaty a sukně. Vytvořte si ženské křivky opticky pomocí těchto aspektů a i bez výrazných boků, nebo poprsí se budete cítit krásně žensky.

Růžové šaty s volány, RESERVED (patro 0). Šaty s puntíky a širokým výstřihem, MANGO (patro + 1).

 

Zdroj: archivy firem, Pinterest

Eliška
Mohlo by vás zajímat