Jaké chic podzimní doplňky si pořídit?

5.10.2017

Správné milovnice módy už pídí po novinkách, které se týkají podzimu. Vzhledem k chladnému počasí nezbývá nic jiného než vytáhnout teplé kousky z našich šatníků. Co se týče hřejivých doplňků, šátky, tenké čepice a slaměné klobouky už vám nebudou stačit. Je čas vyzbrojit se huňatými pletenými doplňky. Jaké jsou „in“?

1. Maxi šála

Podzim už je oficiálně tady, a tak je na čase zařadit do našich outfitů praktickou šálu. Pokud ve vaší výbavě dřímá od loňska maxi šála, můžete ji rovnou vytáhnout ze skříně a vyrazit. Trendy se totiž od minulého roku nijak výrazně nezměnily. Mezi zimními šálami jsou ale přece jenom letos dva favorité. Stejně jako loni i předloni, i letos frčí pletené tunelové šály, které snadno omotáte kolem krku. Jejich největší výhodou je, že drží na svém místě i při silném větru nebo sportu. To se o maxi šálách říct nedá, ale zase vypadají opravdu skvěle a pokaždé si je můžete uvázat jinak. Velké šály navíc můžete omotat i kolem hlavy, a ošklivé počasí tak nebude mít šanci!


Šála – Lindex (patro 0), džíny – F&F (patro +1), svetr – H&M (patro -1, 0), boty – Baťa (patro -1), sluneční brýle – Optique (patro 1), kabelka – vlastní

2. Pletená maxi čepice

Je výrazná a dokáže dát vašemu outfitu ten správný šmrnc. Naše rada zní: nenasazujte si úplně celou čepici na hlavu, ale spíše ji dejte více dozadu z čela, vytáhněte kolem obličeje několik pramínků a nechte čepici trochu trčet vzadu na hlavě, tím zvýrazníte její strukturu a velikost. Tato pokrývka hlavy se hodí ke všem kabátům a skvěle vypadá i v kombinaci s maxi šálou. Vzhledem k tomu, že už se jedná o dosti výrazný doplněk, doporučujeme dát přednost tlumeným odstínům, například šedé, bílé, černé či béžové.

Kabát – MANGO (patro +1), džíny – H&M(patro -1 a 0), svetr a čepice – TOPSHOP (patro 1), kabelka a brýle – vlastní, boty – Office shoes (patro -1)

3. Beanie čepice

Ať už mrzne, až praští, fouká vítr, prší nebo sněží, nikdy nezapomeňte na čepici. Bez ní vám hrozí nachlazení i například trvalé poškození vlasů. Navíc čepice už dávno nejsou jen otravný zimní doplněk, ale žhavý trendy kousek. Letos je v obchodech k dostání tolik různých typů čepic, že si vybere opravdu každá žena bez ohledu na barvu či délku vlasů nebo na to, jaký styl preferuje. Ženám s opravdu krátkými vlasy nebo stylovým mikádem skvěle padnou hladké čepice bez bambule. Pokud máte ofinu, vždy ji zpod čepice vytáhněte, vypadá to skvěle! Dlouhovláskám zase sluší kulichy s bambulí, které mohou být jak rozverné, tak i prudce elegantní.


Top a boty – MANGO (patro 1), kalhoty – Reserved (patro 0),  bunda a čepice – TOPSHOP (patro 1), kabelka a brýle – vlastní

4. Barevné klobouky všech tvarů a velikostí

Pryč jsou doby, kdy jste mohla nosit pouze tmavé barvy klobouků. Letos frčí výrazné barvy a materiály, které rozzáří i ten nejobyčejnější outfit. Je jen na tobě, zda dáš přednost klasickému, ale vysoce elegantnímu dámskému širokému klobouku, či klobouku v pánském stylu. Výrazná „fedora“, která má své nezastupitelné místo v klasickém pánském šatníku, se objevila v několika návrhařských kolekcí na letošní sezónu. Jedním z největších trendů této sezóny jsou však nepochybně barety, a to ve všech možných barvách. In budou Tato šmrncovní francouzská pokrývka hlavy skvěle doplní tvůj podzimní trenčkot a vlasy pod ním můžeš nechat nejlépe rozpuštěné a nebo spletené do širokého copu.

Kabát a rolák – MANGO (patro 1), kalhoty – H&M(patro -1 a 0),  klobouk – TOPSHOP (patro 1), boty – Baťa (patro -1), kabelka – vlastní

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat