22 nej jarních bund a kabátů

9.5.2016

Už dávno odzvonilo mrazivým dnům, kdy jsme své ženské křivky dennodenně musely zachumlávat do objemných zimních kabátů a prošívaných bund. V ulicích Prahy po několik měsíců nebylo k vidění nic jiného než 50 odstínů černé, jak se většina z nás v chladném počasí instinktivně halila do tmavých barev. Ale teď už je zimě konec. Jaro je v plném proudu, tak pojďme své tmavé teplé svršky vyměnit za veselejší! V dnešním příspěvku vám dám tipy na jarní bundy a kabátky, které září všemi barvami.

_a1

Zleva: hnědý trench coat, Lindex (patro 0). Zelený trench coat, H&M (patro 0, -1). Růžový saténový a žlutý semišový trench coat, MANGO (patro +1).

Klasický černý nebo béžový trench coat s výraznými knoflíky nosí kde kdo. Pokud máte v oblibě tento delší kabát s velkými klopami, ale chtěly byste vyzkoušet méně tradiční barvy nebo materiály, inspirujte se koláží výše: milovnice teplých barev zaujme světle hnědý semišový kabát z Lindexu (patro 0 v PALLADIU) anebo žlutý kousek z MANGA (patro +1). Naopak zelený dlouhý trench coat má spíš studený barevný tón, stejně jako jemně růžový saténový kabát (mimochodem ve velmi aktuálním trendy odstínu – Rose Quartz byla experty z institutu PANTONE vyhlášena jednou ze dvou top barev jara 2016!).

_a2

Zleva: bílý kabát, H&M (patro 0, -1). Růžový kabát a bílý kabát, Orsay (patro 0).

Jarní kabát nemusí nutně oplývat límcem a páskem – a i když se s trenčkoty letos na jaře v kolekcích obchodních řetězců „roztrhnul pytel“, dají se najít i krásné kabátky jiných střihů. Bílý model, který mi padl do oka v H&M (patro 0, -1 v PALLADIU), sice nemá zapínání, ale zato má velké kapsy a hodí se snad úplně ke všemu. V Orsay mě zaujaly hned dva kabáty: růžový se zlatými doplňky a bílé prodloužené sako s jedním knoflíkem.

_a5

Zleva: vzorovaný bomber O’Neill, SPORTISIMO (patro -2). Sako s puntíkem, Lindex (patro 0). Bílý saténový bomber, MANGO (patro +1). Černo-bílá bunda, A3 SPORT (patro -1). 

Doufejme, že dnů, kdy budeme muset obléknout kabát, bude ubývat a krátké bundičky a sáčka dostanou také svůj prostor. Favoritem letošního jara je rozhodně bomber, ať už si ho vyberete v jakékoli barvě. Mě baví například bílý saténový kousek z MANGA (patro +1), ale ty z vás, co preferují bílou spíše v kombinaci s tmavšími barvami, zaujme black & white bunda ze SPORTISIMA (patro -2) nebo A3 SPORTU (patro -1).

_a3a

Zleva: denimový trench coat, C&A (patro -1, 0). Džínová bunda s koženou aplikací, Tally Weijl (patro -1).  Džínová bunda s krajkovou aplikací, Orsay (patro 0). Denimový plášť s kapucí, Reserved (patro 0).

Denim se stále drží na módním výsluní, a to nejen v podobě jarního a letního evergreenu – džínové bundy. Vyměňte klasickou „džísku“ za denimový trench coat či plášť s kapucí, anebo aspoň svou krátkou bundičku „vytuňte“ zajímavými detaily, například krajkou či kůží.

_a6

Zleva: Cihlová parka, MANGO (patro +1). Hořčicová parka, Lindex (patro 0). Parka, H&M (patro 0, -1).

K jarnímu počasí patří bohužel i časté přeháňky, a proto se vyplatí mít po ruce praktickou bundu či kabát „na horší časy“. Ideální volbou pro deštivé dny je parka, kterou nejspíš už v khaki barvě vlastní každá s nás. Osobně pohodlné parky opravdu ráda nosím, ale už mě omrzelo vídat každý den několik žen v bundě stejného střihu i stejné barvy. Jste na tom stejně jako já? Najít hezkou parku, která není khaki nebo nudná béžová, není úplně jednoduché, ale nevěšte hlavu – několik barevnějších modelů najdete v kolekcích H&MLindex anebo MANGO.

_a4

Zleva: vyšívané sako H&M (patro 0, -1). Krátké sako s třásněmi, Orsay (patro 0). Vzorovaný kabátek, H&M (patro 0, -1). Hořčicový vzorovaný kabát, MANGO (patro +1).

Na závěr jarního kabátového speciálu něco opravdu veselého, z čeho čiší touha po létě, svobodě a volnostiboho styl! Před pár dny skončil světoznámý hudební festival Coachella, který se jen hemžil celebritami oděnými v boho outfitech. U nás si na festivalovou sezónu ještě chvíli počkáme, ale nic nám nebrání, abychom svého bohémského ducha ukázaly světu už teď a oděly se do kabátků a přehozů s etno vzory a třásněmi!

Mír a lásku vám přeje

a „na viděnou“ u dalšího příspěvku se těší

K.

 

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat
13.10.2014
Od Filipa
14.8.2015
Od Petera