Znáte nejnovější trend ugly sneakers?

30.4.2018

Už dávno není pravdou, že jsou tenisky jen sportovní záležitostí. Z tenisek se v poslední době stal velký módní trend, který většina z nás nosí celoročně a nedá na něj dopustit. Jsou pohodlné a hodí se ke všemu. Tuto sezónu ovládá svět tenisek trend zvaný „ugly sneakers“. Pojďme se na něj podívat zblízka!


Nelichotivý název ošklivých tenisek našlápnul jeden z top trendů sezóny jaro/léto 2018. Možná už všichni měli dost nicneříkajících jednoduchých nízkých tenisek a bylo na čase přijít s něčím, co zase většině z nás vyrazí dech. A povedlo se! Nosí je totiž všichni, kteří něco znamenají ve „fashion světě“. Celebrity, IT girls, sami návrháři… jednoduše letos na nohách žen holt neuvidíme jednoduché krásné lodičky, ale schválně ošklivé tenisky.

Jak je poznáme?

S trendem tenisek vypadajících jako byste si je půjčila z tátova botníku, říká se jim také „Dad sneakers“, přišli snad všichni celosvětově uznávaní návrháři. Louis Vuitton, Balenciaga, Calvin Klein, Gucci a následovaly je i módní řetězce jako Nike, Adidas, Puma, Fila, Reebook a další. Jak je ale rozeznáte od obyčejných tenisek, které se vám možná jenom nelíbí? Jsou obrovské, na noze vypadají jako byste měla možná o dvě čísla větší botu. Mají platformu, takže jsou extra pohodlné, a některé mají dokonce i specifické zaoblení podrážky. Mohou také hýřit různými barvami. Tady se ale spíše vyplatí vsadit na střídmost a barevný chtíč odbít jen sem tam nějakým pruhem barvy.

K čemu je nosit?

Jakmile podlehnete kouzlu ošklivých tenisek a najednou je shledáte pěknými, vyvstane otázka, k čemu je nosit. Odpověď je jednoduchá. Výrazné boty doplňte vždy jednoduchým outfitem a v tomto případě je nejlepší volbou kostýmek. Nemusí být nutně černý nebo bílý, klidně si oblečte barevnou kombinaci. K výrazným teniskám však nevolte vzory, to už by bylo i na tak dost šílený fashion svět přece jenom trochu moc. Nezapomeňte na doplňky, ty vám totiž dodají v lehce pánském outfitu vaši dávku ženskosti. Malou kvalitní kabelku nebo ledvinku, větší náušnice a trendy sluneční brýle. Pokud to pro vás stále nebude dostačující a budete mít pocit, že jste pořád tak nějak klučičí, vezměte si šátek. Omotejte si jej kolem pasu místo pásku, nebo přivažte na kabelku, a uvidíte, že i v kostýmu s teniskami budete vypadat zase jako diva.

Kde je sehnat?

Koupit pravé ugly sneakers za dostupnou cenu se může zdát jako oříšek. My jsme jich pro vás našli pár, které najdete v PALLADIU.

Zleva černé tenisky a tenisky s kohoutí stopou značky Reply, PERY (patro –2). Hořčicové, bílé, mentolové a černobílé tenisky, PUMA (patro 0).

 

Zdroj: Pinterest a archivy prodejen PALLADIA

Eliška
Mohlo by vás zajímat
26.9.2013
Od Sandry
16.12.2013
Od Sandry