Nadčasový styling po francouzsku

12.12.2014

V Praze nedávno proběhl Festival Francouzsého filmu. Nestihli jste ho? Nevadí. Trochu Francie lze totiž snadno načerpat také odjinud, než skrze filmografii. Šarm a noblesu Francouzů pochyťte zejména z módy. Vybrala jsem pro vás 5 nejoblíbenějších a nejstylovějších francouzských osobností. Inspirujte se od nich také!
 
Bezesporu nejšarmantnější a nejstylovější dámou Francie byla návrhářka Coco Chanel. Nejen, že její odkaz je (zřejmě) nesmrtelný, ona sama byla také ikonou. Často se na ni vzpomíná jako na průkopnici feminismu a její odvážný, pánský styl oblékání se dodnes snaží napodobit kdekdo. Chcete se jí přiblížit? Coco charakterizovaly zejména její oblíbené perly a klobouky… Ale pokud pro vás není maskulinní oblečení to pravé, vždycky je tady legendární Chanel No. 5 a samozřejmě LBD (Little Black Dress), které by bez Coco Chanel zřejmě nikdy nebyly takovým fenoménem, jakým jsou.
 
Atmosféru Francie z dob Coco Chanel můžete načerpat z krátkého snímku s Keirou Knightley v titulní roli 🙂
 

fr-p1

Perly – DIVIA (Patro -1). Chanel No. 5 – Marionnaud Parfumeries (patro – 2), LBD – pietro fillipi (patro +1).

Dámy, přiznejme si, moc nás nebude, kdo by si nikdy nezkoušel nalíčit oči výraznou černou linkou, natupírovat si vlasy a tvářit se svůdně á-la Brigitte Bardot? Tato atraktivní kráska totiž zamotala hlavy mnoha mužům a dodnes její styl inspiruje mnoho žen. Zvýrazněný úzký pas, klobouky a právě zmiňované černé linky snad nevyjdou z módy nikdy.
fr-p3

Šaty s úzkým pasem – Promod (patro 0), černá tužka na oči – M·A·C Cosmetics (patro -1).

Někdejší první dáma Francie je opravdovou módní ikonou a inspirací. Carla Bruni-Sarkozy se dokázala vymanit z role herečky a zpěvačky a stát se uznávanou dámou, jejíž kouzlo a vkus je záviděníhodné. Umět se tak do každodenní pracovní rutiny oblékat alespoň zčásti jako ona… A co je na jejím stylu nejsympatičtější? Chodí téměř pořád v balerínkách! 🙂

Fr copy

Jednoduché zavinovací šaty – MANGO (patro +1) , balerínky – GEOX (patro +1).

Sama představitelka ikonické Amélie z Montmartru, nejfrancouzštější filmové postavy posledních let, patří mezi módní ikony šarmu a elegance. Její útlá postava a drobný obličej s nemizejícím úsměvem se nejlépe hodí k jejímu oblíbenému účesu pixie. A ten, uznejte, je do ulic Paříže (anebo Prahy) jako stvořený. Představujeme Audrey Tautou a její ležérní styl vzdávající hold v úvodu zmiňované Coco Chanel (kterou sama Audrey mimo jiné zvtvárnila ve stejnojmenném filmu).

Fr copy

Košile a elegantní kalhoty – Time Out (patro -1), perly – DIVIA (Patro -1)

Marion Cotillard sice možná nezná tolik lidí, ale ti, co ji znají ji pravidelně označují za nejlépe oblékanou ženu červeného koberce – kdekoli se totiž tato francouzská kráska ukáže, vždy okouzluje vkusnými a atraktivními modely. Může-li se o někom říct, že je v pravém smyslu slova “chic”, pak je to jedině Marion. Chcete být jako ona? Nebojte se elegantních šatů, sukní, či overalů s kapsami!
fr-p2

Červené lodičky – Baťa (patro -1), šaty – Orsay (patro 0), výrazné hodinky – Top Time (patro – 2).

 
Zdroj fotografií: www.dressful.com, zimbio.com, instyle.com, savoirflair.com, glamourmagazine.co.uk, dailyfashionwriter.com, trowbridgegallery.com

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
28.7.2017