Letní festivaly: Kam na ně a co s sebou

24.7.2014

Léto je teprve v polovině a vy už pomalu nevíte, co se vším tím volným časem? 🙂 Vydejte se na fesťák! Colours of Ostrava a Rock for People už jsou sice za námi, pořád nás ale čeká spoustu skvělých akcí.

 

A co na sebe? Nejjednodušší je samozřejmě inspirovat se od světových celebrit, které festivaly vymetají jako divé. Jedním z nejsledovanějších fesťáků je americká Coachella nedaleko Palm Springs, která patří mezi první festivaly sezony (probíhá už v dubnu!) a udává trendy na celé léto. Takže podle toho by letos na festivalu neměly chybět krajky, květiny ve vlasech a kulaté brýle. Hmm, kde jen jsem to už viděla… ahá! V 60. letech a ve filmu Miloše Formana Vlasy!

Coachella

 

A bez čeho se tedy letos na žádném festivalu neobejdeme? Bez krátkého trička, dlouhé sukně, klobouku a doplňků!

 

H&M

Festivalový outfit: H&M (patro 0, patro -1).

 

Na festival toho totiž obecně není moc potřeba – stačí zabalit nějaké ty sandály, kraťasy, tílko, šaty, džínovou bundu, klobouk… a hlavně hodně doplňků.

 

elle-22-street-style-coachella-v-xln

A jaký že je základní prvek každého festivalového modelu pro rok 2014? Třásně! Ať už na taškách, batůžkách, košilích nebo „jen“ na doplňcích, chybět rozhodně nesmí!

 

elle-30-coachelle-street-style-day-3-v-xln

 

Doplňte to! Protože na fesťáku se hlavně nesmí splynout s davem! K tomu pomůže spoustu doplňků – kromě obligátních kulatých brýlí se hodí spoustu náramků, řetízků a barevných náramků.

 

Doplnky

 Doplňky: Bijou Brigitte (patro -1).

 

Stálicí mezi festivalovými outfity je tradičně džínovina na tisíc způsobů, je praktická, hodně vydrží a hodí se ke všemu. Je-libo džínovou košili, kraťasy, či bundu?

 

Pimkie

Džínový outfit s košilí: Pimkie (patro – 1).

 

Od hlavy k patě… Festivalová obuv má tři parametry – musí být pohodlná, nesmí nám být líto, že se zničí, a musí být stylová. Soudě podle modelů viděných v zahraničí, tyto parametry splňují plátěnky, kotníkové kozačky a páskové sandály. Pánové jistě ocení, že holínkám už odzvonilo!

 

Nezbytnosti

Batoh: TOPSHOP (patro +1). Kozačky a žíhané plátěnky: Foot Locker (patro 0). Plátěnky: Quiksilver & ROXY (patro 0). Klobouk: Reserved (patro 0.)

 

Co vzít na sebe už víme, a jaké festivaly nás ještě letos v létě čekají? Jen v ČR je rozhodně z čeho vybírat!

 

Benátská noc, 25. – 27. 7.
Slavonice Fest, 27. – 31. 7.
Festival malá skála, 26. 7.
Sázavafest, 31. 7. – 2. 8.
České hrady – Rožmberk nad Vltavou, 1. – 2.8.
Let it Roll Open Air, 1. – 3. 8.
Trutnoff Open Air, 14. – 17. 8.
Festival Okoř, 16. 8.
Hip Hop Kemp, 21. – 23. 8.
Mácháč 2014, 22. – 23. 8.

 

Zdroj fotografií: www.glo.com, www.elle.com, www.elleuk.co, www.mirror.co.uk

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
26.1.2017