Co dokáže vyléčit vaše zimní neduhy?

4.12.2016

K zimnímu období patří kromě bujarých večírků a chutného mlsání i pár nepříjemností. Promrzlé nohy z romantických procházek, rýma z bláznivého lyžování a vyčerpanost ze svátečních nákupů. Věděli jste, že taková relaxační domácí lázeň dokáže nejen prohřát, ale i vyléčit spoustu zimních neduh?

NEDUH #1 – Studené končetiny

Prochladlé končetiny jsou způsobené nedostatečným prokrvením. Proto je horká lázeň plná esenciálních olejů a aromatického peelingu tou pravou volbou. Napusťte si vanu plnou bublinek, přidejte například rozmarýnový olej a promasírujte si tělo drsnějším peelingem. Před spaním ještě končetiny promažte hydratačním hřejivým mlékem a opravdovým zmrzlíkům doporučujeme usínat ve volných huňatých ponožkách.

11

studene-koncetiny

Rozmarýnový olej, Saloos, dm drogerie markt (patro -2). Ponožky, H&M (patro -1, 0). Rakytníkové mýdlo, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1). Peeling, Manufaktura (patro -2).

NEDUH #2 – Nachlazení

Smrkání, bolesti v krku a pokašlávání se alespoň jednou za zimu nevyhnou nikomu z nás. Kromě posílení imunity se vyplatí i vyhýbání se přelidněným prostorám a omezení výrazného střídání teplot. Ideálně byste proto neměli chodit na přecpané vánoční trhy, jezdit v nedýchatelným MHD a nespat v přetopených ložnicích. Co ale dělat, když se bez tramvaje nikam nedostanete a v obchoďácích mají super lákavé slevy? Pak se vyplatí posílit imunitu a ulevit si od příznaků léčivou koupelí. Napusťte si proto do vany nebo umyvadla horkou vodu, přidejte pár kapek eukalyptového oleje, ponořte do ní pomalu ruce a nohy a zhluboka dýchejte. Uvolnění cév v končetinách pomůže i ucpanému nosu a vy budete v mžiku svěžejší a plná energie.

nachlazeni

Olej do koupele Eukalyptus, Balea, dm drogerie markt (patro -2). Nosní sprej, Saloos, dm drogerie markt (patro -2). Esenciální olej, , Manufaktura (patro -2). Bylinný čaj, Mullerův čaj, Lékarna (patro -2).

NEDUH #3 – Vyčerpání

Prosinec je pro mnohé z nás často plný shonu a bláznivého zařizování. Snadno se vám tak může stát, že místo toho, abyste se večer vyčerpáním ponořila do sladkého spánku, nemůžete usnout. Je to sice paradox, ale právě vyčerpané tělo, má s kvalitním spánkem mnohdy velký problém. Proto vám ke klidným snům pomůže levandulová koupel, hydratační maska a relaxace. Vytvořte si svůj vlastní rituál a snažte se alespoň půl hodin před spaním opravdu vypnout.

122

vycerpani

Relaxační koupelová sůl, L´Occitane (patro 0). Olej do koupele, Nivea,  dm drogerie markt (patro -2). Levandulový sprchový gel, Yves Rocher (patro -2). Bomba do  vany, Lush (patro 0). 

NEDUH #4 – Nedostatek energie

Jestliže vám naopak energie schází a máte problém ráno vylézt z peřin, bude vaší nejlepší kamarádkou osvěžující sprcha nebo energická koupel. Zaručeně vás probere citrusový sprchový gel a svěží voňavka. Právě exotické vůně nabíjejí tělo pozitivní energií a vy se tak s úsměvem poperete s každou nástrahou všedního dne.

nsdknsa

energie

Sprchový gel, Fa, dm drogerie markt (patro -2). Tělový peeling, Dermacol (patro -2). Sprchový gel s citrusy, Balea, dm drogerie markt (patro -2). Sprchový gel, Saloos, dm drogerie markt (patro -2).

Foto: Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat