Správně zvolené spodní prádlo umí divy!

26.3.2015

Ať jste malá, velká, tlustá, tenká…. vždy se pro vás najde spodní prádlo „značky ideál“, pokud budete umět správně zvolit jeho střih a barvu. Při jeho výběru dbejte na následující. 
 
STŘIH
Střih spolu s barvou jsou dvě věci, které u spodního prádla hrají tu nejdůležitější roli. Jednou ze základních funkcí spodního prádla je samozřejmě ta správná podpora. Kromě doslovné podpory u podprsenek mám na mysli také podporu psychickou – dobře padnoucí prádlo, které potlačí nedostatky vaší postavy, pozvedne vaše přednosti, cítíte se v něm pohodlně tak, že o něm vlastně ani nevíte, dělá divy! Proto vybírejte a nakupujte prádlo s rozmyslem a nikoliv impulzivně. Konkrétně řečeno, je důležité si před samotným výběrem upřímně přiznat, jestli máte velká či malá prsa, úzký či široký pas, úzké či široké boky, plná nebo štíhlá stehna. A na základě těchto poznatků pak zvolit ten správný střih spodního prádla. Širší boky a větší bříško skryjte pod kalhotky klasického střihu s vyšším pasem – v 50. letech se přece také nosil vyšší pas a jak byly dámy sexy! Menší zadek naopak zdůrazněte krajkovými kalhotkami s vykrojenými nohavičkami. Podprsenky by pak měly správně sednout jak košíčky, tak obvodem. Velmi často děláme tu chybu, že si kupujeme podprsenky s příliš velkým obvodem a soustředíme se jen na to, aby nám seděly košíčky. S volným obvodem pak ale podprsenka nikdy nemůže plnit tu správnou funkci – udržet prsa na svém místě a dodat jim ten správný tvar. Není nic snazšího, než se postavit před zrcadlo, podívat se na sebe a poté následovat tuto jednoduchou pomůcku:
Typy-postavy
BARVA
Dalším důležitým kritériem výběru je samotná barva spodního prádla. V zásobě mějte minimálně jeden tělový komplet podprsenky s kalhotkami (nechci nikomu kazit radost, ale pokud nepracujete ve zdravotnictví a nechodíte pořád v bílém, zřejmě bílou podprsenku ani nikdy neužijete) a jeden komplet v tmavém odstínu. Cílem je, aby spodní prádlo nebylo výraznější než svrchní oblečení. Snažte se tedy dodržovat barevný odstín a materiál prádla tak, aby ladil s tím, co si přes něj vemete.

Stahovaci
Maskovací, stahovací prádlo v neutrálních i odvážnějších odstínech – Triumph (patro 0).

 

PŘÍLEŽITOST
K hladkým, úzkým šatům volte jedině bezešvé prádlo (v tělové nebo tmavé barvě dle potřeby), k úzkým kalhotám zapomeňte na tanga a volte raději hladké kalhotky s nohavičkou. Pokud máte podprsenky plasticky výrazné s krajkou nebo lemováním, vezměte si pod halenku nebo top ještě jednu vrstvu (tílko nebo košilku), aby podprsenka nerušila celkový dojem. Podobně jako u každodenního nošení, také při romantických večerech platí – nebojte se vybrat si to, co se vám líbí ALE nezapomeňte při tom na správný střih a dobře zvolenou barvu.

Telove
Nemusíte-li nutně sexy hedvábí a průsvitnou krajku, volte tělové prádlo se zajímavou aplikací – TEZENIS (patro -1).

Krajkove

Pěkně střižené krajkové prádlo vykouzlí tu pravou sexy atmosféru – Triumph (patro 0).

 

SPORTOVÁNÍ
Pokud patříte k těm štastným, které se nemusí zrovna stresovat s velikostí podprsenky, máte k dispozici široký výběr. Skvělé, barevné podprsenky (ty se v létě dají nosit jako top ke kraťasům) seženete jak ve sportu, tak například v Marks&Spencer (patro 0, patro +1), který už má také svojí sportovní kolekci.

Sport-1
Výrazné barevné podprsenky jednoduchého střihu – SPORTISIMO (patro – 2).

 

Ale ani my s větší „výbavou“ se nemusíme bát. Výrobci sportovního oblečení i spodního prádla si konečně všimli, že by chtěly sportovat i ženy s větším poprsím! I sportovní podprsenky už mají ta správně tlustá a vyztužená ramínka, jsou z vícero vrstev pevné prodyšné látky a mají pořádné zapínání. A co je důležité –  už se dají pomalu sehnat i v zajímavějších barvách než v těch základních.

Sport-2
Vyzkoušená podprsenka Energy Boost pro velkou zátěž i při větších prsou – adidas Concept Store (patro 0).

 

 

Kateřina
Mohlo by vás zajímat