Be Insta: Nejžhavější oční make-up této sezóny

2.5.2018

Jste zvyklá zvýrazňovat své oči jenom řasenkou? Co takhle vyzkoušet v líčení něco nového? Sezóna jaro/léto 2018 je ten nejlepší čas se trochu odvázat. Na Instagramu přibývá stále víc selfíček s nezvykle barevnými stíny a očními linkami. Pomůžeme vám se v tom chaosu vyznat a následovat ty nejlepší #eyemakeup trendy!


Barevné oční stíny

Podtrhněte svou barvu očí kontrastními očními stíny. Nebojte se experimentovat a kupte si pro radost paletku s neobyčejnými odstíny.

Chvilku zapomeňte na nude stíny, které už vám za tu dobu používání pravděpodobně stejně došly a nechte se inspirovat celou barevnou škálou. Čím víc sytý a čistý odstín, tím líp. Zkuste například žlutou, i když v této barvě v šatníku nic nevlastníte. Sluší nejvíce brunetkám a lehce opálené kůži. Pokud jste naopak světlý tip vsaďte na růžovou, fuchsiovou nebo tóny fialové. Nebojte se ale zkusit klidně zelenou, oranžovou nebo modrou. Uvidíte, že když překonáte prvotní předsudky (a názory okolí opravdu v tomto neberte v potaz), tak se vám barevné oční stíny začnou zamlouvat víc, než byste čekala.

MacNICOPANDA paletka, M*A*C (patro –1). Lancome palentka, Ives Saint Lorent paletka, Urban Decay modrý oční stín, SEPHORA (patro 0).

Barevné oční linky

Jesli toužíte po pronikavém pohledu a chcete vypadat přísně, ale ne zase moc, použijte barevnou oční linku. Krásně podtrhne oční křivku a vaše oči se stanou dominantou celého vzhledu. Nakreslete linku podle tvaru vašich očí, nebo prostě jen tak, jak se vám líbí nejvíce. Tlustší, tenčí, s protaženým koncem, nebo naopak useklým, či posazenou v zadní části očního víčka.

Velkým hitem jsou letos oční linky v modré barvě. Pronikavý kontrast tvoří s hnědýma očima, avšak když zvolíte tyrkysový odstín, krásně podtrhne i jasně modré oči a nemusíte se bát, že byste vypadala jako mladá paní s trvalou z devadesátek. Pokud si na modrou netroufnete, zkuste jiné odstíny, barvám se letos opravdu meze nekladou. Zkuste další z trikolory a nakreslete si na očním víčku červenou křivku, Tvoří neobyčejný kontrast se zelenýma očima a váš pohled bude pronikavý jako nikdy.

Ives Saint Lorent modrá oční linka, SEPHORA (patro 0). Červená tekutá oční linka, Fialová a tyrkysová oční linka, M*A*C (patro –1).

Třpytky

Jestli nosíte barvy raději jen v podobě oblečení, ale na obličej volíte vždy jen střídmé odstíny, pak alespoň zaexperimentujte se třpytkami. Letos platí, čím víc, tím líp. Nasypte si třpytky jen jemně do koutku oka, nebo do středu víčka, abyste vykouzlila pěkný metalický efekt, nebo stíny rovnou protáhněte až na lícní část a použijte třpytky místo rozjasňovače. I u třpytek zvolte odstín lichotivý vaší barvě očí. Jestli jste fanynkou zlatých odstínů, bílých, stříbrných, nebo klidně sáhnete po růžové a fialové, je už jen na vás. Hlavně se tuhle sezónu nebojte experimentovat a vyjděte alespoň jeden den ven pro vás s neobvyklým makeupem. Uvidíte, že ten večer, nebo celý den, přesáhne veškerá očekávání.

Too Faced paletka metalických očních stínů, SEPHORA (patro 0). Třpytky, M*A*C (patro –1).

Eliška
Mohlo by vás zajímat
17.3.2017