Barvou roku je korálová: Jak v ní být za hvězdu?

22.2.2019

22Společnost Pantone určuje již po dekády jaké barvy ovládnou módní průmysl pro nadcházející rok. Rok ponese ve znamení korálové barvy. Konkrétně v odstínu – Living Coral. Ten má symbolizovat teplo, život a pozitivitu. Společnost Pantone zároveň vychází z toho, že útesy jsou zdrojem obživy a útočištěm řady mořských živočichů. Vyhlášením korálové barvou roku chce upozornit na alarmující stav korálových útesů, které se nachází ve stále se oteplujících oceánech. Zapojte se tak trochu do osvěty i vy a oblečte se do barvy roku. Budete zaručeně IN! 


Dress to impress

Korálovou barvu můžete nosit ve všech odstínech. Ten jemný se hodí těm, kteří mají světlejší odstín pleti, výraznější zase opáleným kráskám. A také zrzkám. U nich bude kontrast ryšavých vlasů s výrazným odstínem působit naprosto skvěle. Tahle teplá a přirozená barva vystřídala ultraviolet, která vládla podle společnosti Pantone roku předešlému. Nosit se bude na všech kouscích oblečení, špercích i třeba nehtech. Nás hodně baví šaty v různých odstínech Living Coral, co na ně říkáte vy?

Šaty s volnými rameny, H&M (patro –1, 0). Šaty s páskem, MANGO (patro +1). Šaty v odstínu tmavé korálové, H&M (patro –1, 0).

Zahalte se do „živoucích korálů“

V odstínu veskrze pozitivní barvy, která ovládla letošek, si můžete pořídit i nejrůznější bundičky a sáčka. Dlouhé sako s jemnou kostkou vypadá naprosto božsky ve společnosti bílých kozaček, které se po velmi dlouhé době vrátily na módní výsluní. Co dříve bylo naprosté faux-pas je nyní módním klenotem. To samé platí o manšestru, který ovládá přehlídková mola.

Sako, MANGO (patro +1). Košile,  Marks & Spencer, (patro 0, +1). Manšestrová bunda, MANGO (patro +1).

Tón v tónu

Různé odstíny korálové se nebojte kombinovat. Top, ve kterém převládá růžové, si skvěle rozumí s kalhotami v odstínu, ve kterém hraje prim oranžová. Pokud jsou na vás dva kousky v barvě vládnoucí oceánům příliš, co takhle zkombinovat kalhoty s výraznou kabelkou? Za nás rozhodně ANO!

Společenské kalhoty,  Marks & Spencer, (patro 0, +1). Tričko,  MANGO (patro +1). Kabelka, TOSCA BLU (patro +1). Kalhoty, Marks & Spencer, (patro 0, +1).

Zdroj fotografií: PR, Shutterstock

 

Klára
Mohlo by vás zajímat