Proč je britský řetězec TOPSHOP tak úspěšný?

6.2.2017

V roce 1964, kdy byl TOPSHOP zakládán, nikdo nemohl tušit, kam se tento na první pohled klasický oděvní řetězec vypracuje. V průběhu několika let si vydobyl naprosto výsostné postavení mezi módními řetězci s konfekcí. To jak díky tomu, že si kousky z něj, jako z jednoho mála řetězců dennodenně oblékají i přední celebrity, ale také díky mnohým kolaboracím právě se světovými star. Díky čemu si TOPSHOP získal u všech takovou oblibu?

Od módního řetězce pro teenagery po světový fenomen

Jak se to stalo, že si můžeme koupit zcela stejné džíny jako například Gigi Hadid? Prvním tajemstvím jsou kolaborace s předními celebritami, které jsou tvářemi značky nebo pro ni oblečení i samy navrhují. Ty odstartovala topmodelka všech topmodelek Kate Moss, díky které se TOPSHOP, který byl zamýšlen jako levný řetězec pro teenagery, dostal do povědomí všech módních ikon. Dále nechyběly ani exkluzivní kolekce se sestrami JennerovýmiChristopherem Kanem či třeba i s adidas Originals. TOPSHOP má pravidelně prostor i na londýnském Fashion Weeku, ale zároveň je stále dostupný pro běžné uživatele. Čímž je jedinečný. Přenáší Haute Couture trendy zpět na ulici. Proto, že kopíruje návrhy z mol a přináší je v levnější variantě,  bývá často kritizován. Ovšem na jeho obranu, stejný systém používá i mnoho dalších módních domů, které zboží prodávají za několika násobně vyšší ceny. 

Cara Delevingne pro TOPSHOP

Kate Moss pro TOPSHOP

Kousek z kolekce plavek Kylie a Kendall Jenner pro TOPSHOP

Poslední tváří TOPSHOPU se stala mladičká modelka Taylor Hill, která udává trendy.

TOPSHOP představí svou první svatební kolekci

Mimo to,  že v TOPSHOPU najdete dokonalý výběr večerních rób, které se hodí například na maturitní ples, uvede řetězec na trh i šaty svatební. Na svatební kolekci se budeme moci těšit už od dubna tohoto roku. Mimo vkusné minimalistické svatební róby dostupných cen, bude kolekce obsahovat i spodní prádlo, doplňky a šaty pro družičky. Není pochyb o tom, že svatební modely TOPSHOPU budou zajímavější než modely z půjčoven, které už jsou dávno out. Výhodou oproti klasickým svatebním salónům bude zase jejich cenová dostupnost. Nebojte, ani tato kolekce nezůstala bez hvězdného představení, její tváří se stala topmodelka Grace Elizabeth.

I s velikostmi myslí TOPSHOP na všechny

Je hezké, že máme různé konfekční velikosti, ale copak to, že máme kalhoty 38 musí nutně znamenat i to, že máme dlouhé nohy jako modelky? Ne, tak to ve většině případů rozhodně není. Problémy s výběrem džínů mají jak lidé menšího vzrůstu, kterým jsou neskutečně dlouhé, tak vysocí, kterým jsou zase krátké. Naše velikosti se totiž neliší jen v obvodu, ale i v délce. A přesně na to TOPSHOP myslí! Všechny velikosti džínů tam najdete ve čtyřech délkách. Stejně je tomu i s bundami, kdy se například větší poprsí nemusí nutně shodovat s naší výškou, a tak nám L sedí přes obvod, ale je přehnaně dlouhé. I na takové případy britský řetězec myslí a vyrábí i svršky ve verzi petitte či tall, takže si tam na své přijde prostě každý. Výběr džínů se neliší jen velikostmi, ale i typy. Najdete tam jak mom jeans, boyfriend jeans a skinny, tak džíny roztrhané či vyšívané. Tento unikátní britský řetězec nemá prostě nemá konkurenci. A to nejen, co se džínů týče!

Zdroje fotografií: TOPSHOP

Klára
Mohlo by vás zajímat
19.2.2017
Od Kláry