3 způsoby jak nosit barevné oční stíny jako hvězdy z Hollywoodu

9.11.2019

Pestrobarevné oční stíny zažívají v posledních sezónách velký comeback. Málokdo si na ně ale troufne. Přinášíme vám proto tři způsoby, jak takové líčení nosit a vypadat perfektně. Stejně jako Lily Collins, Emma Stone nebo Margot Robbie.


LILY COLLINS: Noční motýl

Máme důkaz, že modré stíny mohou slušet i brunetkám s hnědýma očima. Jděte na to jako herečka Lily Collins. Ta zvolila poměnkové stíny, které s barvou jejích očí lépe kontrastují. Nanesla je jen na pohyblivé horní víčko a hloubku pohledu dodala tak, že nadočnicový oblouk obtáhla hnědou barvou. Na vnějším okraji se hnědá dotýká koutku oka, aby nevznikl neforemný pruh. Barvu, stejně jako Lily, důkladně rozetřete do ztracena. Chcete-li oči více zvýraznit, můžete horní víčko těsně u řas orámovat tenoučkou černou linkou.  Líčení hezky ladí s hustým obočím (klidně ho dokreslete, ale držte se přirozenosti). A troufněte si i na výrazné rty – bordó rtěnku s hnědými tóny.

Mono pudrové oční stíny Couleurs Nature, Yves Rocher (patro 0). Černá řasenka Sensai, DOUGLAS (patro -1). Rtěnka Korres Morello Creamy Lipstick, odstín Burgundy Red, Profimed (patro -2). Kleštičky na řasy Half Lash Curler, M.A.C Cosmetics (patro -1). Černé oční linky Make Me Happy My Graphic Liner, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Tužka na obočí Giorgio Armani high-precision pencil, DOUGLAS (patro -1). 


EMMA STONE: S příchutí pomeranče

Herečka Emma Stone je zrzka se zelenýma očima, a tak jí zemité odstíny vždycky sluší, ať už jsou jakkoli výrazné. Proto odvážně sáhla po oranžové barvě, kterou doplnila teplou cihlovou. Pokud jste studený typ s tmavými vlasy, budou vám stíny v jasné barvě pomeranče také slušet. Vizážista Emmy Stone nicméně začal linkou nanesenou na vnější polovinu horního víčka. Hnědá nevypadá tak tvrdě jako černá, ale hezky přirozeně zvýrazní oko. Začněte s ní zhruba ve středu očního víčka. Oranžový stín naneste jen zlehka – nejde o žádné sytě barevné líčení, má spíše působit jako jemný nádech oranžové. Aplikujte ho ale přes celé víčko, až těsně pod obočí. Trochu odvážný look zjemníte tím, když stejně jako Emma Stone tuto barvu doplníte bronzovou perletí, nejlépe v tužce, aby se vám s ní dobře pracovalo. Navažte na horní linku a obkružte i celé spodní víčko. Nezapomeňte pleť rozzářit rozjasňovačem a tvářenkou, ať v porovnání s očima nepůsobí příliš potlačeně. Rty zvýrazněte rtěnkou v jejich přirozeném odstínu, ale nebojte se ani růžové.

Oční stíny Eye Shadow, odstín See The Future, M.A.C Cosmetics (patro -1). Černá řasenka Butterfly wings mascara, Dermacol (patro -2). Rtěnka Sephora Rouge Shine, odstín Pop Star, SEPHORA (patro 0). Tvářenka Pure Color Envy Sculpting Blush, odstín Peach Passion, Estée Lauder (patro 0). Tužka na oči NYX Slim Eye Pencil, odstín Medium Brown a tužka na oči NYX Slide On Pencil, odstín Golden Bronze, DOUGLAS (patro -1). Paleta rozjasňujících pudrů Hourglass Ambient Lighting Palette, SEPHORA (patro 0).


MARGOT ROBBIE: Kovově modrá

Vizážistka Pati Dubroff moc dobře ví, že její klientka, herečka Margot Robbie, má ty nejmodřejší oči na světě. Rozhodla se jejich barvu proto ještě zvýraznit. A udělala to tím nejjednodušším způsobem: modrou linkou. Jako první ale vezměte do ruky černou tužku a zvýrazněte jí vnější koutek oka, na horním i dolním víčku. Pak očním stínem či tužkou, v modré barvě, udělejte silnější linku kolem celého oka, nad tenčí černou linkou. Vynechte jen vnitřní koutek oka. Obě barvy by do sebe měly dobře zapadnout, neměly by jen „ležet“ vedle sebe. Klidně si pomozte tenkým štětečkem, kterým jejich přechod zlehka rozmažete. Pokud se vám nedaří očním stínem dosáhnout syté barvy, štěteček před aplikací trochu namočte. Aby byl efekt dokonalý, naneste na vnější polovinu řas černou řasenku a na vnitřní modrou. V kombinaci s tímto líčením vypadá hezky růžovočervená rtěnka.

Černá řasenka Feel Stronger, Yves Rocher (patro 0). Tvářenka Korres Wild Rose Blush, odstín Bright Coral, Profimed (patro -2). Modrá řasenka Mega lashes mascara blue, Dermacol (patro -2). Paletka očních stínů Lancôme Hypnôse Eyeshadow Palette, odstín Bleu Hypnotique, DOUGLAS (patro -1). Rtěnka Pure Color Envy, odstín Rebellious Rose, Estée Lauder (patro 0). Černá tužka na oči Make Me Happy My Graphic Kohl Pencil, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Tužka na oči Collistar Professional Eye Pencil Glitter, odstín Deep Blue, DOUGLAS (patro -1). 


Tip: Jestli máte obavu, že stíny nebudou dlouho držet, nezapomeňte začít primerem. Dlouhotrvající báze pod oční stíny Eye shadow base, Dermacol (patro -2). 

Zdenka
Mohlo by vás zajímat