Barevná laboratoř Bubbleology

29.10.2013

Máte rádi Bubble tea? Kouzelná laboratoř plná barev, která na vás nově číhá v kiosku Bubbleology na patře +2 v PALLADIU, vás nadchne! A pokud jste Bubble tea ještě nikdy neochutnali, tohle je to správné místo, kam se vydat.

 

Bubble tea vznikl původně na Tchaj-wanu, ale v posledních letech se stal natolik oblíbeným, že se rozšířil po celém světě. Jeho název se neodvozuje od tapiokových kuliček přimíchaných do nápoje, jak by se na mohlo na první pohled zdát, ale od malých bublinek, které se tvoří při jeho výrobě. Vyrábí se z kvalitního čaje – zeleného nebo černého – a objednat si ho můžete v ovocné nebo mléčné variantě. Příchutí je spousta – od kokosu, mandle či kakaa, přes cukrový meloun a papáju až po marakuju, mango nebo třeba „obyčejné“ české jablko. Bubble tea má speciální tlusté brčko, protože na spodu každého nápoje najdete perly. Tedy ne ty bílé, co se nosí na náhrdelníku, ale speciální tapiokové kuličky, které svou konzistencí připomínají gumové medvídky. Kromě nich můžete vyzkoušet také kuličky „praskací“, které mají uvnitř ovocný sirup nebo ostatní želé tvary rozmanitých barev a chutí. Bubble tea se pije teplý i studený a pro mnohé jeho milovníky se stal zdravější náhražkou za ranní či odpolední kávu.

IMG_1513

Bubbleology má svou základnu v londýnském Soho a patří mezi britské prémiové značky. V jejich prodejní „laboratoři“ vždy najdete speciálně vyškoleného Bubbleologa v bílém laboratorním plášti, který vám poradí ty nejlepší kombinace a příchutě. Na moje všetečné otázky mi Bubbleolog Lucka obstojně odpovídala a provedla mě celým procesem přípravy Bubble tea. Základem je kvalitní londýnský čaj, do kterého se přidávají sirupy z opravdového ovoce nebo naopak mléčný prášek. Všechno se dobře protřepe v shakeru a nalije se do kelímku, do kterého se na dno nasypou tapiokové nebo želé kuličky.

 
Kelímek se vždy pořádně uzavře speciální fólií, abyste s ním mohli vyrazit do víru velkoměsta, stejně jako se s ním v Asii lidé vozí na skútru, proplétají se vřavou měst a zběsilými silnicemi.

IMG_1597IMG_1582IMG_1572IMG_1542IMG_1564

Nevíte-li si rady s množstvím kombinací, zkuste nabídku Happy Drinks. Za speciální cenu jsou už dopředu předpřipraveny kombinace čajů, sirupů i kuliček. Co mě však zaujalo úplně nejvíc byla sezónní nabídka netradičních příchutí – v té letní, která právě končí, byl k dostání například okurkový nebo marshmallow bubble tea, které jen tak někde neochutnáte. Z tajných zdrojů vím, že podzimní nabídka bude vonět třeba švestkami 🙂 už na ně máte chuť?

IMG_1557IMG_1555IMG_1537IMG_1533IMG_1516

Bubbleology najdete v nejvyšším patře PALLADIA +2 v kiosku ověšeném barevnými balonky a s usmívajícími se Bubbleology za pultem. Teenageři sem prý chodí na rande, děti koupit si Bubble tea za ušetřené kapesné a dospělí zase udělat si radost po náročném dni.

 

Happy Drinks pořídíte v Bubbleology za veselých 49 korun a Bubble tea podle vašeho výběru za 75. A taková Sweet Vanilla Cherry ze speciální sezónní nabídky za 85. Tak co? Vyzkoušíte to také?

Thea
Mohlo by vás zajímat