Až se jaro zeptá…

21.3.2018

…jak je vaše pleť po dlouhé zimě připravená na jaro, co odpovíte? Těch, kteří s čistým svědomím můžou na tuto otázku odpovědět, že „dokonale“, se následující řádky netýkají. Ostatní čtěte pozorně dál. Přechod z mrazivého počasí do toho jarního je pro náš organismus vyčerpávající. A nejinak je tomu pro vaši pokožku! 


Hydratace, hydratace a zase hydratace

Stejně tak jako naše psychika touží po prvních jarních paprscích, tak naše pleť volá po dostatku vláhy. Naše pokožka by měla obsahovat až 70 % vody. Pokud je toto číslo nižší, strádá a projeví se to velmi rychle i na našem vzhledu. Každá z nás používá hydratační krém, teď ale přišel ten pravý čas na vyživující sérum. Séra dokáží dostat naši pleť po zimním útlumu velmi rychle do kondice a to díky velkému obsahu vitamínů, peptinů a rozjasňujících látek. U denního séra nezapomeňte také na vysoký obsah UV faktorů, který nás ochrání před prvním sluncem.

Moisture Surge™ Hydrating Supercharged Concentrate, Clinique, (patro 0). Pep-Start™ Hydrorush SPF20 Moisturizer, Clinique, (patro 0). Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate, Kiehl´s, (patro +1). DayWear Anti-Oxidant Beauty Benefit BB Creme SPF 35, Estée Lauder, (patro 0). Zkrášlující hydratační pleťové sérum pivoňka, L’Occitane, (patro 0).

NO make-up

Nejen na jaře, ale následně i v létě uberte na make-upu a své pleti to co nejvíce ulehčete. Pokud však potřebujete barevný tón přeci jen sjednotit nebo zakrýt nedokonalosti, sáhnětě po BB nebo CC krému. Jejich autoři mysleli na vše a kromě lehkosti vám nebudou ucpávat póry. Navíc velká část z nich má i UV filtr (na krabičce produktu značek jako SPF, což je „Sun protection factor“). A to, jak už víme, na 100 % oceníme 😉

Prep-prime CC colour correcting SPF30, M•A•C Cosmetics, (patro –1). Prep + Prime BB beauty balm SPF 35, M•A•C Cosmetics, (patro –1). Revilatizing Supreme Global Anti-aging CC Creme SPF 10, Estée Lauder, (patro 0). BB krém proti stárnutí pleti Age Defense BB Cream SPF 30,Clinique, (patro 0). BB magic beauty cream 8 in 1, Dermacol, (patro –2).


Na dobrou noc

Peeling. Zazračný přípravek na odstranění odumřelých kožních buňek, který naši pokožku připraví na lepší vstřebání dalších produktů. Ano to je správná cesta! Ale nechme si tuto proceduru až na noc, protože pleť je po aplikací peelingu velmi citlivá na sluneční záření.

City Block Purifying™ Charcoal Clay Mask + Scrub, Clinique, (patro 0). Pineapple Papaya Facial Scrub, Kiehl´s, (patro +1). Dermatologist Solutions™ Nightly Refining Micro-Peel Concentrate, Kiehl´s, (patro +1). Rozjasňující pleťový peeling Reine Blanche, L’Occitane, (patro 0). 

Pro nejjemnější polibky

Jaro, to je první máj… a první máj jsou sladké polibky pod třešní ;). Nezapomeňme tedy ani na své rty. Zní to možná zvláštně, ale i zde se mohou tvořit vrásky. Dopřejte svým rtům péči v podobě lehce zabarvených balzámů. Vybírat můžete z nepřeberného množství barev a vůní, jen opět nezapomeňte na UV filtr:).

Tendertalk lip balm, M•A•C Cosmetics, (patro –1). Lip Conditioner, M•A•C Cosmetics, (patro –1). Pure Color Envy Lip Gloss, Estée Lauder, (patro 0). Butterstick Lip Treatment SPF 25, Kiehl´s, (patro +1). Balzám bambucké máslo růže & rifle paper co., L’Occitane, (patro 0). 

Nasadit masku

Ano, doba maškarních plesů je už dávno za námi. Abychom však svou pleť správně po zimě revitalizovali, vypomůžeme si kvalitní pleťovou maskou. Možností je víc než dost. Správnou masku vybírejte podle vašeho věku, stavu vaší pleti a jejího typu. Pleťovou masku je ideální používat alespoň jednou týdně a vaše pleť se vám za to milionkrát odvděčí.

Clinique Pep-Start™ Double Bubble Purifying Mask, Clinique, (patro 0). Moisture Surge Melting Mask Balmr, Clinique, (patro 0). Turmeric & Cranberry Seed Masquee, Kiehl´s, (patro +1). Ultra Facial Overnight Hydrating Masque, Kiehl´s, (patro +1). Krémová pleťová maska Divinea, L’Occitane, (patro 0).

Zdroj: archivy firem

Kačka
Mohlo by vás zajímat
22.11.2013
Od Adéla