6 zásadních pravidel letního líčení

31.7.2020

Neexistuje žádný důvod, proč se v létě vzdávat make-upu. Opálení ho sice do jisté míry může nahradit, protože s ním tvář vypadá výraznější, ale ne každému to vyhovuje. Jaké zásady při líčení v létě dodržovat?

Během horkého počasí stačí líčení jen trochu odlehčit, abyste se v něm pořád cítila dobře, a volit voděodolné varianty produktů, které neohrozí pocení ani pobyt na pláži. Existuje pár dalších triků, díky nimž budete celý den vypadat perfektně.


1. správný odstín

V první řadě zpozorněte při výběru make-upu, korektoru a rozjasňovače – vaše tvář je touhle dobou možná už trochu opálená, a tak si žádá poněkud tmavší odstíny než obvykle. Počítejte také s tím, že tón pleti se teď může měnit klidně každým dnem, proto je fajn mít v záloze více variant. Chytrým řešením je pořídit si svoji obvyklou a pak klidně o dost tmavší barvu a vzájemně je podle potřeby míchat. Díky tomu si zajistíte perfektní odstín kdykoli.


2. důraz na texturu

Používáte během roku hodně hutný make-up? Zkuste přes léto lehčí, tekutější, který na tváři ani neucítíte a který bude přirozeně lépe držet. Potřebujete intenzivnější krytí? Pak si raději vezměte na pomoc dobrý korektor. Například Diorskin Forever od Dior je dělaný tak, abyste mohli pracovat jen s ním a použili ho v podstatě i místo make-upu. Ideální řešení.

Erborian BB krém, Marionnaud Perfumeries (patro -2); rozjasňující podklad pod make-up Marionnaud Make Me Happy, Marionnaud Perfumeries (patro -2); pudrový make-up Luminous Silk Compact Refill Giorgio Armani, DOUGLAS (patro -1); Benefit 24HR Brow Setter bezbarvý fixační gel na obočí, SEPHORA (patro 0); Eyeppearance voděodolná řasenka trend IT UP, dm drogerie markt (patro -2); rtěnka L’Absolu Rouge Intimatte LANCÔME, DOUGLAS (patro -1); gel na obočí trend IT UP, dm drogerie markt (patro -2); Sun tónovací pleťový fluid SPF 50, Dermacol, (patro -2); dlouhotrvající dvoufázová rtěnka a lesk 2v1, Dermacol, (patro -2).


3. zvýrazněné rysy

Na velké líčení to v horkých dnech příliš není, proto se raději vyzbrojte bronzerem a zvýrazněte nejen své přirozené rysy, ale i opálení. Tvář tak získá přirozeně hezký vzhled, který se navíc nerozmaže tak snadno jako třeba oční linky. Nanášejte bronzer těsně pod lícní kosti, na hranu čela nad spánky, klidně i na hranu nosu či špičku brady.


4. zaměřeno na rty

Pro větší komfort pomůže, když místo výrazného líčení očí budete klást důraz spíše na rty. Udržovat oční stíny nebo linky je v horku přece jen o něco náročnější než znovu přemáznout rty rtěnkou. Ještě lépe drží, když rty orámujete, pak celou jejich plochu vybarvíte konturovací tužkou a teprve poté nanesete rtěnku. Využít můžete i velkého návratu lesků – pořiďte si ho ve své oblíbené barvě a během dne ho můžete nanášet klidně poslepu.

 


Noční krém Rénergie Nuit Multi-Glow LANCÔME, DOUGLAS (patro -1); opalovací emulze SPF 30, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); exfoliační pasta z řady Green, Marionnaud Perfumeries (patro -2); Expert fixační spray na make-up, dm drogerie markt (patro -2); Sephora Collection voděodolná řasenka Size Up, SEPHORA (patro 0); bronzer Marionnaud Make Me Happy, Marionnaud Perfumeries (patro -2); přirozený make-up Traceless Perfecting Foundation TOM FORD, DOUGLAS (patro -1); voděodolná řasenka Mega Lashes, Dermacol (patro -2); Contour & Glide tužka na rty trend IT UP, dm drogerie markt (patro -2) a Huda Beauty Life Liner voděodolné oboustranné linky, SEPHORA (patro 0).


5. fixace make-upu

Pokud se svého oblíbeného líčení nechcete vzdát, určitě si pořiďte primery – speciální na tvář, ale i jako podklad pod oční stíny. Životnost make-upu prodlouží také nejrůznější fixační spreje, oblíbený je ten od MAC nebo Urban Decay. Dejte si miniaturní balení do kabelky a občas jím make-up osvěžte.


6. ochrana proti slunci

Při líčení nezapomeňte také na ochranný faktor. Je-li pod mrakem a vás čeká klasický všední den, jehož většinu prosedíte v kanceláři, postačí, když bude SPF obsahovat váš denní krém. Nespokojte se však s nižším než 30. To samé platí o make-upu. Pokud má například SPF 15, měla byste ho doplnit ještě silnější ochranou. Perfektní pro tyto situace je sluneční mlha ve spreji, kterou můžete nanést kdykoli během dne a klidně i přes make-up. Například ta od La Roche-Posay z řady Anthelios XL se dokonce pyšní faktorem 50 a hodí se i na citlivou pleť.

Na pláži to však jako ochrana určitě nestačí – při slunění opravdu striktně dodržujte používání opalovacích krémů. Existují i tónované, a tak klidně vynechte make-up. Jestli vaší pleti tolik slunečních produktů nesvědčí, bez problémů pod něj ráno kromě séra naneste i svůj oblíbený denní krém, aby se nestalo, že se sice nespálíte a vyhnete se pigmentovým skvrnám, ale zase vám vyraší pupínky nebo jiné podráždění.

Zdenka
Mohlo by vás zajímat