6 tipů na sandály a pantofle, které musíte mít!

12.7.2015

Bez čeho toto léto rozhodně nevycházejte z domu ani na krok? Bez trendy sandálů nebo pantoflí! Ty jsou totiž nepostradatelnou součástí módního diktátu, který vás nesmí minout!

Mnohé z nás vytáhly z botníku s příchodem léta loňské páry bot, které právě teď nosíme. Proč ale nevyužít vrcholících výprodejů a stávající výbavu nedoplnit o některý z letošních trendů? Spousta dokonalých trendy párů sandálků či pantoflí za super cenu na vás v obchodech stále čeká! Poradím vám, na které se zaměřit, aby váš lov dopadl k vaší naprosté spokojenosti.

GLADIÁTORSKÉ SANDÁLE

Návrháři módních značek Chlóe, Givenchy nebo Valentino vybavili modelky na svých přehlídkách S/S 2015 vysokými koženými botami s řemínky, pro všechny známé jako gladiátorky. V kombinaci s étericky rozevlátými krajkovými šaty à la 70. léta předvedly jeden z hlavních trendů tohoto léta. Boty však skvěle vypadají i k denimovým kraťasům nebo košili.

GLADIÁTORKY

Gladiátorské sandále, TOPSHOP (patro +1).

HIPPIES SANDÁLE

U éterických, rozevlátých šatů ještě zůstaneme a představme si je s letními sandálky s korálky a hippie výšivkou. Takzvané vietnamky jsou v létě vyhledávaným typem obuvi, příjemně se nosí (i když jen na kratší vzdálenosti) a na noze vypadají skvěle a žensky. Pozor si však dejte na kvalitní pedikúru, která je v tomto případě nezbytná 😉

hippies1

Hippies sandále, Office Shoes (patro -1).

SANDÁLE S DRAHOKAMY

I rády se blyštící ženy si přijdou na své! Potrpíte-li si na oslňující záři kamínků, ani boty nemusí být výjimkou. Ba naopak, letos jsou nutností! Rozkošné páskové sandály ohromí každého ve vašem okolí a dodají vašemu outfitu opulentní náladu! Skvostně budou vypadat v kombinaci s maxi šaty v antickém stylu nebo hedvábnou kolovou sukní. Zaručeně po nich sáhněte při nejbližší letní párty.

drahokami1

Sandále s drahokamy, Baťa (patro -2).

SANDÁLY NA PLATFORMĚ

Jedinečným typem obuvi tohoto léta jsou sandály na platformě, které můžete najít v obchodech nejčastěji v barvě černé, bílé nebo tělové. Výjimkou nejsou ani barvy metalické, jako je zlatá či stříbrná. Díky rovné podrážce mohou být pro některé z vás trochu nepohodlné, ale na noze vypadají zajímavě a netradičně. Pokud se pro ně rozhodnete, doporučuji vám zkombinovat je s dlouhou šifónovou sukní a tílkem nebo jednoduchými krátkými šaty na tenká ramínka. Zde totiž platí pravidlo, že „méně je více“.

platforma1

Sandále na platformě, Baťa (patro +1).

PANTOFLE NA PLATFORMĚ

Do mého žebříčku „Nej 6 letních párů obuvi“ se vyšplhaly i pantofle na platformě. Jsou funkční, střihově jednoduché, nesmírně pohodlné a navíc díky platformě i prodlouží opticky vaše nohy. Řeč je právě o těch pantoflích, které mnozí z nás nosí doma na přezutí nebo na zahradě jako pohodlnou, rychle nasaditelnou obuv. Obvykle mají jeden nebo dva pásky se sponou. Letos v létě si je vyzkoušejte vzít k šatům do města – budete překvapeny, jak uvolněně a pohodlně se budete cítit… a navíc budete tak trendy! Tento druh bot si vaší přízeň rozhodně získá!

Tip: Při výběru outfitu vsaďte třeba na jednoduché šaty v délce nad kolena, které budou lichotit vaší postavě. Vyhněte se však vzorovaným áčkovým šatům, ve kterých byste mohla připomínat Aničku z páté A – to totiž opravdu nechceme 😉

pantofle1

Pantofle na platformě, TOPSHOP (patro +1).

PANTOFLE NA KLÍNKU

Žijete-li ráda na vysoké noze, pořiďte si i pantofle na klínku! 🙂 Tyto pantofle by vám pro letošní léto opravdu neměly chybět. Nejen, že vypadají skvěle na noze, ale jsou také díky vteřinovému nazutí praktické. Nezáleží na barvě ani na materiálu, vše je letos dovoleno – záleží jen na vašem vkusu. Ať si oblíbíte ty z přírodní kůže, lakované nebo látkové, musí se vám v nich hlavně pohodlně cupitat. Doporučuji je zkombinovat se 60’s šaty rovného střihu třeba z trendy denimu nebo příjemného lnu.

klín1

Pantofle na klínku, Baťa (patro -1).

Sandály nebo pantofle určitě zařaďte do svého botníku. Jejich výběr v PALLADIU je opravdu velký.

Peter
Mohlo by vás zajímat
18.9.2015
Od Petera