Pusťte advent do vašeho domova

27.11.2015

Každý rok se k nám na podzim vkrádá předvánoční atmosféra dřív a dřív. Na někoho to přijde už s čokoládovými Mikuláši v obchodech, na někoho až s prvními sněhovými vločkami. Já patřím do staré školy – předvánoční čas přichází až s první adventní svíčkou. Tuto speciální atmosféru si pak ráda užívám a obklopuji se jí. Mám pro vás pár tipů, jak si tuto jiskřivou náladu pustit do vašeho domova. Nenechte si ujet vlak, začněte se cítit útulně a předvánočně – první adventní neděle je už za námi!

Aby vám bylo měkce… 

Jsem blázen do polštářů. Neustále domů nosím nové a nové. Zbožňuji, jak dokáží změnit náladu v místnosti, díky nim je nám na gauči nebo v posteli krásně měkce. Aktuálně jsem na lovu nějakého chumlavého, ideálně pleteného. Vybírat můžete také z mnoha vánočních vzorů. Zkuste se mrknout do Tchibo (patro -2) nebo do À LA MAISON (patro -1) – každý rok mají báječný výběr. Ještě více doplníte atmosféru měkkým plédem, do kterého se při dlouhých večerech pohodlně zachumláte. Předvánoční náladu vykouzlíte také v ložnici. Pořiďte si povlečení s hvězdičkovým vzorem nebo rovnou s tím norským.

1.001

Pléd s hvězdičkami, Tchibo (patro -2). Polštářek s hvězdičkou a zlatými detaily, À LA MAISON (patro -1).  Krémové povlečení, Tchibo (patro -2).

Aby to u vás krásně vonělo… 

Vůně vánočního pečení a jehličí – není nic krásnějšího a více vystihujícího adventní atmosféru. Nezapomeňte si do neděle pořídit věnec a čtyři svíčky – mrkněte do květinářství Holandské květiny (patro -2), kde mají moc hezký výběr a můžou vám připravit dekoraci na míru. Krásně provoněný domov můžete mít také díky vonné svíci, olejové lampě nebo difuzéru. Speciální vánoční vůně připravil obchod À LA MAISON – zajděte si přičichnout a nalezněte tu pravou pro váš byt.

 

3.001

Vánoční difuzér,  À LA MAISON (patro -1). Aromalampa,  À LA MAISON (patro -1). Esenciální olej White Christmas do aromalampy, Á LA MAISON (patro -1). Adventní věnec, Tchibo (patro -2).

Aby vše zářilo… 

Kdy jindy domov rozzářit, než při vánočních svátcích, nebo při čekání na tyto nádherné dny. Svíčky, lampy i všemožná světýlka váš domov zútulní a dodají mu speciální atmosféru. Vánoční řetěz jsem loni koupila v Tchibu – i letos mají nejlepší výběr. Pro svíčky se zastavte v Albertu (patro -2), nebo také v À LA MAISON (patro -1).

2.001

 

Hvězdičkový svítící řetěz, Tchibo (patro -2). Zlaté svíce, Tchibo (patro -2). Svítící řetěz se šiškami, Tchibo (patro -2). Plechová lampa, À LA MAISON (patro -1). Dlouhé zlaté svíce, À LA MAISON (patro -1). Svítící hvězda, Tchibo (patro -2).

Aby vám bylo pohodlně… 

Když už je u vás vše vyladěno, nezapomeňte na pohodlí. Užívejte si dlouhé večery s knížkou nebo vašimi nejmilejšími. Pořiďte si vtipné pyžamo a měkké papuče. Během zimních měsíců není nic úžasnějšího než župan, který vás doslova obejme. Nezapomeňte si pořídit vánoční dobroty. Sladké kakao nebo lahodný čaj – ten nejlepší výběr mají vždy v Marks & Spencer (patro +1). Vybírat můžete také z dalších vánočních specialit – perníčky, čokolády, oříšky.

finall.001
 

 

Bílý měkký župan, Tchibo (patro -2). Vánoční červené pyžamo, Tchibo (patro -2). Pánské pyžamové kalhotyTchibo (patro -2). Ponožky s vánočním motivem, H&M (patro 0 a -1).  Šedé měkké papuče, H&M (patro 0 a -1). Bílé vysoké papuče s bambulkami, H&M (patro 0 a -1).  Misky ve tvaru srdce, Tchibo (patro -2). 

Aby vám čekání na Vánoce utíkalo… 

Že jsou adventní kalendáře jen pro děti? Neblázněte – připravte překvapení také pro dospělé. Skvělým dárkem pro kamarádku i pro vás bude speciální advetní kalendář z H&M (patro 0 a -1). Je plný drobných blyštivých šperků a překvapení na každý den. Adventní kalendář můžete připravit také přímo na míru. Stačí pořídit papírové sáčky a pár nálepek, dekorací. Pokud se vám nechtějí všechny tyto věci shánět po obchodech, pořiďte si již připravenou sadu v Tchibo (patro -2). Oslaďte si každý den malou dobrotou nebo různými vtipnými maličkostmi, vytvořte pro vaše blízké překvapení přímo na míru.

5.001

 

Adventní kalendář z papírových sáčkůTchibo (patro -2). Bílo-zlatý adventní kalendář se šperky, H&M (patro 0 a -1). 

Krásný předvánoční čas plný speciálních okamžiků. 🙂 

Barča

Peter
Mohlo by vás zajímat