3 způsoby, jak letos nosit denim

22.5.2015

Nesmrtelný denim zažívá comeback! Objevil se v kolekcích spring/summer 2015 u návrhářských domů jako Saint Laurent, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Chloé, Kenzo, Gucci, Valentino, … Denim prostě ve svém šatníku tuto sezónu musíte mít! A to nejen na neformální příležitosti.

Tentokrát neplatí, že méně je někdy více: džínovina se tento rok kombinuje… s džínovinou! Do jejích různých odstínů se můžete obléct téměř od hlavy až k patě. Klasické vyšisované slim jeansy a džínové bundičky však nejsou jedinými kousky, které jsou momentálně trendy: riflová móda má nespočetné množství podob a letos jsou in všechny.

1) S denimem čistě a hladce

Na jednoduchost pro svou jarní a letní kolekci vsadili například Stella McCartney nebo Luis Vuitton: denimové látky, které pro své modely použili, se nesly v čistém, neposkvrněném a neroztrhaném duchu. Pokud se pro džíny zatím k Vouittonovi nechystáte, můžete kousky z „hladké“ rifloviny najít třeba v MANGU.

palladium_denim_trendy_1

Šaty, džíny, vše MANGO (patro +1)

 

2) All messed-up

Roztrhané, rozpárané, roztřepené – i takové jsou džíny letošní sezóny. Nebojte se vytáhnout ze skříně své oblíbené léty potrhané kalhoty nebo se pro podobné zastavit v H&M či Promodu.

palladium_denim_trendy_2

Džíny s laclem, Promod (patro 0). Šortky a džíny, H&M (patro 0, -1). 

Ozdoby i záplaty

„Levisky“ jsou na světě už od roku 1873 a tyto původně pracovní kalhoty dnes patří mezi stálice v šatnících mužů i žen. Za svou dlouhou historii se na trhu objevily v mnoha a mnoha podobách – letos v obchodech Levi’s můžete najít například legendární 501® model pošitý barevnými nýtky a ornamenty nebo džínové šortky s výšivkou. Kromě ozdob se na denimovém výsluní drží i záplaty a nášivky… Fantazii se meze nekladou!

palladium_denim_trendy_3

Ozdobné džíny a šortky, Levi’s (patro -1). Džíny se záplatami, Promod (patro 0).

 

3) Bundy, saka, vesty, šaty

Denimová móda letos opravdu není – a neměla by být – jen o džínách. Košile, bundy, vesty, sukně, saka – ať už si pořídíte z tohoto materiálu cokoliv, nemůžete se trefit vedle. A když nebudete vědět, co k džínové vestě sladit, klidně si k ní vezměte denimovou sukni. Modrá je prostě dobrá!

palladium_denim_trendy_5

Džínová bunda a sukně, TOPSHOP (patro +1). Sako, F&F (patro +1). Vesta a skater sukně, Tally Weijl (patro -1). Šaty s laclem, TOPSHOP (patro +1). Denimová košile a kalhoty, MANGO (patro +1). 

 

Po dávce džínové inspirace nám teď nezbývá než doufat, že konec května bude přát nejen „riflím“, ale i denimovým kraťasům a šatům…

Hezké prosluněné dny vám přeje

K.

 

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat
13.1.2015
Od Petera
24.5.2016
Od Kláry