Předejděte faux pas v líčení díky těmto trikům!

12.1.2020

Ráno se důkladně nalíčíte a při pohledu do zrcadla před odchodem vypadá vše perfektně. Jenže u oběda vás kamarádka upozorní, že máte rozmazanou řasenku a vy si pak ještě u zrcadla všimnete, že se korektor vpil do vrásek, a tak dělá všechno, jen nezkrášluje. Stíny se rozpily a zůstaly v ohybu oka. Jak takovým malým faux pas předcházet? Zařaďte do své beauty rutiny pár drobných triků, které prodlouží trvanlivost vašeho líčení a vše zůstane tam, kde má.


OBTISKLÁ ŘASENKA 

Důležité je najít řasenku, která tohle prostě nedělá. Zkuste voděodolné textury, které vydrží víc. Tom Ford má dokonce v portfoliu řasenku, která je vyvinutá tak, aby odolala i tomu, když si oko protřete prsty. Najít řasenku, která je pro vás ta pravá, však bývá běh na dlouhou trať. Aby se obtiskávala na kůži či rozmazávala co nejméně, před jejím nanesením poprašte řasy pudrem. Zůstane tak na místě, pudr ji zafixuje, a navíc se i řasy budou zdát opticky delší. Občas také kartáček řasenky otřete papírovým ubrouskem, ať nenanášíte zbytečně mnoho barvy, která má pak tendence cestovat kolem celého oka.

Řasenka Tom Ford Emotionproof Mascara odolná i proti stěru prsty, DOUGLAS (patro –1). Kompaktní pudr Compact powder, Dermacol (patro –2). 


LESKLÁ PLEŤ

Jedna věc je jemný lesk, který si cíleně dodáváme rozjasňovačem. Jenže některé typy pleti se někdy lesknou více, než bychom si přáli a navíc na špatných místech, většinou na takzvané T-zóně, tedy na čele a nose. Jestli je to i váš případ, začněte používat zmatňující primer. Pokud se vám leskne celý obličej, klidně ho rozetřete stejně jako krém. Trápí-li vás jen některé zóny, natřete jen je. Zvolit můžete také zmatňující make-up. Pokud by například tváře, kde pleť bývá citlivější, vysušoval, používejte dva různé make-upy. Dříve se jako první pomoc doporučoval zejména pudr, který samozřejmě můžete použít, ovšem může pleť zmatnit až příliš, což se dnes moc nenosí. Proto je mnohem lepší mít v kabelce zmatňující papírky, které na kritické partie jen přitisknete a ony přebytečný maz nasají.

Zmatňující make-up Douglas Ultra Matte Foundation, DOUGLAS (patro –1). Hedvábná gelová emulze Prep+Prime Natural Radiance Base Visage hydratuje a připravuje pleť pro nanesení make-upu, zmatňuje a zjemňuje pleť, M.A.C Cosmetics (patro –1). Zmatňující papírky Matt Control Blotting papers, Dermacol (patro –2).

VIDITELNÉ PUPÍNKY 

Zamaskovat akné je ze všeho nejnáročnější. I když se to ráno povede, pupínek si stejně najde cestu a za chvíli je zase vidět. Začněte už večer, kdy na pupínek nanesete speciální lokální zklidňující péči, která by ho přes noc měla zklidnit a zmenšit. Pokud odolá, ráno po nanesení krému začněte barevným korektorem. Na pupínky je nejlepší zelený, který zredukuje začervenání. Pokračovat můžete ještě klasickým v barvě pleti nebo o odstín světlejším, ideálně v tekuté formě. Teprve poté aplikujte make-up. Na závěr můžete ještě pupínek lehce „poťupkat“ tuhým korektorem naneseným na prstě.

Zklidňující péče na pupínky Mario Badescu Drying Lotion a zelený korektor Corrector Stick Anti Redness Green, DOUGLAS (patro –1). Korektor Studio Fix 24Hour Smooth Wear Concealer, M.A.C Cosmetics (patro –1). Krycí a zmatňující korektor Matt Control Corrector, Dermacol (patro –2). 


LÍČENÍ USAZENÉ VE VRÁSKÁCH

Aby se make-up nebo korektor nesrážely a neusazovaly ve vráskách, které jsou pak ještě viditelnější, použijte primer, který vytvoří neviditelnou vrstvu a udrží líčení na místě. Primer se aplikuje až po obvyklé péči, tedy až po krému. To, že make-up či korektor zalézá do vrásek, je často důsledkem toho, že se nanáší na suchou pleť. Pamatujte tedy, že základem je důkladná hydratace obličeje i očního okolí. Vybírejte si také make-upy s anti-age účinkem, dnes už se vyrábí i takové korektory. Svoji novinku teď představil například Dior, který řadu make-upů Diorskin Forever obohatil právě o tekutý korektor. Podobně jako make-up mají tendenci se srážet i oční stíny, jejichž barva po čase zaleze do ohybu oka a vytvoří tam barevnou linku, zatímco na zbytku víčka po ní není ani památky. I tady pomůže speciální podkladová báze určená na oční okolí. Funguje i pudr, před barevným stínem vždy nejprve naneste na celé víčko ten v tělovém odstínu.

DayWear Anti-Oxidant 72H-Hydration Sorbet Creme, lehká a osvěžující hydratace až na 72 hodin, Estée Lauder (patro 0). Vyhlazující báze pod make-up Dermacol satin make-up base, Dermacol (patro –2). Make-up a tekutý korektor Diorskin Forever, DOUGLAS (patro –1).


ROZMAZANÁ RTĚNKA 

K tomu aby rtěnka vydržela bez chyby co nejdéle, jsou nutné hladké rty. Proto jim pravidelně dopřejte peeling, který je zbaví odumřelé kůže. Chvíli před tím, než použijete rtěnku, přemázněte rty balzámem, který je vyživí. Nechte ho však zaschnout. Zvlášť pokud nanášíte rtěnku v několika vrstvách je dobré ji pak obtisknout do ubrousku, a poté ještě zlehka přejet. Aby držela tvar a nerozmazávala se kolem rtů, použijte konturovací tužku ve stejném odstínu. Tužkou můžete vybarvit celé rty, což vytvoří základní vrstvu, která pak rtěnku lépe udrží. 

Peeling na rty alverde Naturkosmetik Sweet Berry, peeling a balzám na rty Balea Cocos a balzám na rty Balea Intensiv, dm drogerie markt (patro –2). Hydratační péče Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment, Clinique (patro 0). Bezbarvá podkladová báze pod rtěnku Prep+ Prime Lip, hydratuje, zjemňuje a upravuje rty, M.A.C Cosmetics (patro –1). Rtěnka Pure Color Envy In Famous, Estée Lauder (patro 0). Rtěnka s lesklým efektem Sephora Rouge Lacquer Girl To Know, Sephora Collection, SEPHORA (patro 0). Tužka na rty Lip Pencil Boldly Bare, M.A.C Cosmetics (patro –1). Tužka a rtěnka 2v1 Iconic lips lipstick and lipliner, Dermacol (patro –2).

Zdenka
Mohlo by vás zajímat