3 důvody, proč nosit body!

10.2.2016

Vídáte často ve výlohách obchodů krásná body všech možných barev a tvarů a říkáte si, že sice pěkně vypadají na figurínách, ale vám by vlastně k ničemu nebyla? Potom vás musím vyvést z omylu! “Bodyčka” nejsou jen na ozdobu, naopak mohou být velmi praktická a nosit je může každá žena.

Proč tedy nosit tyto prazvláštní kousky oděvu, které často vypadají jako plavky z lepších materiálů nebo kříženci triček s kalhotkami?

1. Teplo – nepotáhne vám na záda

Určitě jste si toho už také všimly: ve vzduchu začíná být cítit přicházející jaro. S náznakem teplejších zítřků jde ruku v ruce touha zbavit se těžkých kabátů a vyměnit je za krátké slušivé bundičky. Jenže ouha! To, že je venku teplota konečně aspoň nad deset stupňů, neznamená, že zimním rýmičkám a zánětům močových cest je konec, spíš naopak. Krátké bundy znamenají chtě nechtě odhalená záda a od nich je jen krůček k pořádnému nachlazení. Pravý čas vytáhnout ze skříně magický kousek oblečení jménem body, které vám pomůže těmto nepříjemnostem předejít. Na záda vám bude teplo i v té nejkratší bundě a jako bonus navíc budete vypadat skvěle!

body (2)

 

Bílé body se stojáčkem a šedé body s výstřihem do V, H&M (patro 0, -1). Černé body s rolákem, TEZENIS (patro -1). 

2. Praktičnost – nebude vám „vylézat triko z gatí“

Upnuté džíny, co vám padnou jako ulité, či úzké sukně jsou klasickými položkami v šatníku, které – ač cudně zakrývající kůži – ukážou vaše křivky v tom nejlepším světle a popustí uzdu fantazii nejednomu kolemjdoucímu mladíkovi. Aspoň tak je tomu v teorii. Praktická stránka oblékání do kalhot, které padnou přesně na tělo, je aspoň z mé zkušenosti trochu jiná. Obsahuje značnou dávku frustrace (tričko nebo halenka, které se snažím do kalhot nacpat, mi dělá na zadnici a na bocích nelichotivé boule) a často přejde i k lehkému zoufalství (po několika pokusech se mi podaří halenku do kalhot zastrčit tak, aby boule nevznikaly, a chystám se obout – sehnu se a celý svršek mi v zadní partii takzvaně vyleze z gatí a proces zastrkávání může znova začít…). Pokud nechcete celý den strávit opětovným zastrkáváním halenky zpět do kalhot, oblékněte si na sebe ráno raději body. To zůstane tam, kde má, a navíc pod těsným oblečením nebude po zmačkaných boulích od triček ani památky.  

body (3)

 

Černé body s odhalenými rameny, černé kalhoty s vysokým pasem, sluneční brýle, vše H&M (patro 0, -1). Šedé body se stojáčkem, džínová sukně,  MANGO (patro +1). Černé body se stojáčkem,  H&M (patro 0, -1).

3. Svůdnost – body je sexy!

Pokud nosíte v chladnějších měsících pod halenkami/tričky košilku, tzn. ještě jednu spodní vrstvu zastrčenou do kalhot/sukně, aby vám netáhlo na záda, body pro vás může být prima změnou. Splní stejnou funkci jako každé tílko (viz bod 1) a nebude dělat pod těsným oblečením žádnou neplechu (jak jsem už psala ve druhém bodu)… Ale jako bonus navíc může tato spodní vrstva oblečení být i zatraceně sexy! Kdo říká, že transparentní body patří jen do ložnice? Sedět v kanceláři a vědět, že na sobě máte červené krajkové body, může rozhodně zpestřit váš všední den. A stejně tak i večer vašeho partnera, až po rozepnutí vaší kancelářské“ košile najde tento zlatý grál 🙂

 

body (1)

 

Červené body, Triumph (patro 0). Bílé body, Intimissimi (patro +1). Černé body, Lindex (patro 0).

Teď už zbývá jen vyrazit do obchodů pro body, které bude právě pro vás pravé ořechové. Já si brousím zuby na to černé se stojáčkem z H&M… A které padlo do oka vám?

K.

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat
13.4.2015
Od Petera