Beauty mantra: hydratovat, hydratovat, hydratovat!

24.8.2019

Léto se pomalu chýlí ke konci a nám z dovolených zůstaly jen vzpomínky, fotky, pleť a vlasy  poškozené sluncem a slanou vodou. S tím, aby se fotky od moře zase staly skutečností, vám nepomůžeme, ale s poškozenými vlasy a vyčerpanou pletí díky našim tipům zatočíte raz dva!


Péče, která dokáže zázraky

PLEŤ: Pleť je třeba důkladně čistit i po ránu. Zbavíte ji tak potu a nečistot, které se na ni uchytily v průběhu noci. Poté ji namasírujte antioxidačním olejem. Nevynechejte ani krk a dekolt. To jsou místa, kde je pokožka citlivá a snadno se spálí či podráždí sluncem. Chvíli počkejte a poté naneste vyživující krém (třeba ten s kyselinou hyaluronovou), který poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhotrvající hydrataci. Doporučujeme místo make-upu, používat BB nebo CC krém, který vaši pleť nezatíží tolik jako hutný make-up. Večer opět nesmíte zapomenout na důkladné odlíčení a noční vyživující péči.

Čistící pěnivý krém Wild Rose Korres, Profimed (patro -2). Olejové reset sérum slaměnka, L’Occitane (patro 0). Krém s kyselinou hyaluronovou a vitamínem B5 La Roche-Posay, LÉKÁRNA IPC (patro -2). Hydratační pleťový krém Ultra Facial Cream a noční regenerační olej pro svěží vzhled Midnight Recovery Concentrate, Kiehl´s Since 1851 (patro +1). 

VLASY: Aktuálně zapomeňte na šampony proti lupům nebo ty pro zvýraznění blond barvy. Takové by vaše vlasy ještě více vysušily. Vsaďte na čistě hydratační šampony. Při mytí je také důležitá správná teplota vody. Ta by měla být vlažná až studená, aby neobírala vlasy o přirozené oleje a nevysušovala je. Mytí také zkuste z těchto důvodů omezit na 2x až 3x týdně. Po mytí použijte kondicionér, který nechte působit cca 8 minut. Pokud máte barvené a velmi vysušené vlasy, použijte po mytí ještě bezoplachovou péči.

Jemný, revitalizující a hydratační pivní šampon, Manufaktura (patro -2). Šampon s arganovým olejem pro hloubkovou výživu a regeneraci, LORMA lifestyle hair studio (patro -2).  Kondicionér pro lesklé vlasy, Yves Rocher (patro 0). Hydratační kondicionér Candy Rain, Lush (patro 0). Arganový olej pro hloubkovou výživu a regeneraci, LORMA lifestyle hair studio (patro -2). Intenzivní bezoplachová péče Cibulovo fazolový vlasový krém, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1). Lesk na vlasy Lee Stafford Arganoil Miracle Shine Spray, Profimed (patro -2).


Work hard, mask harder!

PLEŤ: Jednou týdně si dopřejte hydratační pleťovou masku plnou vitaminů. Ta pleť dokonale vyhladí a zregeneruje ji na několik dní. Její účinky poznáte okamžitě – kratší dobou strávenou líčením před zrcadlem a také vyšší odolností pleti ve znečištěném městském prostředí nebo klimatizované kanceláři.

Pleťové masky Vitamin C Glow Sheet Mask, Seawed Balance Sheet Mask a Vitamin E Quench Sheet Mask, THE BODY SHOP (patro +1).  

VLASY: Pokud vás po letní dovolené trápí celková ztráta vlhkosti a roztřepené konečky, vsaďte na regenerační masky. Nic totiž nemá tak silné účinky. Vyživí vaše vlasy do hloubky a dodá jim potřebné vitamíny a minerály. Používejte je pravidelně jednou týdně. Jejich účinek znásobíte, když si vlasy s maskou zabalíte do teplého ručníku. Poté masku důkladně smyjte, ať vaše vlasy nezatěžuje.

Cibulovo fazolová vlasová maska a Životabudič na konečky vlasů pro dámy a na vousy pro pány, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).   


Babské rady, které zaručeně fungují!

PLEŤ: Vaše mysl je po dovolené odpočatá a zregenerovaná, to se ale nedá říct o vaší pleti. Tu musíte také začít hýčkat. A to nejen z vnějšku kosmetickými přípravky, ale také zevnitř – kvalitní stravou a dodržováním pitného režimu. Do svého jídelníčku zařaďte ryby, ořechy, zeleninu a olivový olej. Pijte minimálně 2 litry vody denně. Hydratovat totiž nestačí jen zvenčí!

Bio Mix oříšků, Bio Slunečnicová semínka, dm drogerie markt (patro -2). Neloupané mandle, Veselá Veverka (patro -2).

VLASY: Kadeřím nedala zabrat jen dovolená v teplých krajích, ale i každodenní přechody z venkovních veder do klimatizovaných kanceláří. Musíte je začít hýčkat s okamžitou platností. Maximální regeneraci jim poskytnete díky olejové kúře. Mezi oleje, které vaší hřívě vrátí lesk, patří i ty, které už možná máte doma. Před mytím si jednou týdně udělejte zábal z kokosového, olivového nebo lněného oleje. Už po měsíci uvidíte výsledky. Také omezte tepelnou úpravu vlasů.

Bio Lněný a Kokosový olej, dm drogerie markt (patro -2).

Burda
Mohlo by vás zajímat