Máj ve městě

8.5.2016

První máj je lásky čas a proto je květen hlavně měsícem optimistickým a mimo jiné si taky užíváme krásné počasí. Jak to vypadá v módě? Květen je rozhodně měsícem, kdy se pomalu, ale jistě začneme odhalovat, necháme vykukovat pokožku, užíváme si holých nohou, krátkých rukávů a někdy obujeme už i otevřené boty. Máj je měsícem lásky a proto také často nosíme šaty a sukně, romantické looky jsou plné květin a pastelových barev, nebojte se ani výrazných doplňků. Trendy jsou květinové věnce do vlasů, výrazné šperky nebo barevné šátky a samozřejmě nesmíme zapomenout na sluneční brýle, letos se nosí hlavně kulaté.

1. Maková panenka

Květen je ideální čas k tomu odhalit už alespoň kotníky a obléct sukni nebo šaty. Protože po dlouhé zimě už černé bylo dost, zvolte klidně jako já výraznou červenou. Maxi sukně s vysokým pasem je sama o sobě již dostatečně výrazná, proto jsem k ní obula obyčejné plátěné kecky, které máte doma určitě taky a protože je venku krásně, přidala jsem kratší top. Klidně outfit dolaďte denimovou bundou nebo koženým křivákem.

IMG_4115_Fotor

IMG_4102_Fotor1

Top – MANGO (patro +1), sukně – F&F (patro +1), boty – Office Shoes (patro -1), kabelka –Tchibo (patro -2), sluneční brýle – TOPSHOP (patro +1)

2. Nesmrtelný denim

Pokud chcete opravdu zazářit, pořiďte si šaty nebo sukni ve světlém pudrovém nebo bílém odstínu, stále se nosí vyšší pas a kratší topy, ale do módy také přichází móda denimových košil, což je jakýsi následek dubnového festivalu Coachella, díky kterému je květen hodně boho a na své si přijdou také milovníci zvonů či denimových bund s nášivkami.

IMG_38861

IMG_3916

Košile – Promod (patro 0), sukně – RESERVED (patro 0), sluneční brýle – Marks & Spencer (patro 0, +1) boty – Office Shoes (patro -1), kabelka – Marks & Spencer (patro 0, +1)

3. Hippie styl

Mnoho z vás si jistě klepe na čelo, když vidí návrat zvonů, ale nemusíte se jich bát. Tento trend  je zpět a věřte mi, bude vaši postavě lichotit. Na výběr máte z několika variant, nosí se kratší k placatým botám, maxi dlouhé k podpatkům, s vysokým pasem a nebo naopak bederní. Já jsem tentokrát sáhla po klasice, ke které jsem si vzala basic top a oblékla výrazný blazer s květinovým vzorem a třásněmi, aby toho už nebylo příliš, celý model jsem doplnila plátěnými teniskami.

IMG_2112_Fotor

IMG_2081_Fotor

Top a cardigan – RESERVED (patro 0), Kalhoty – Levi’s® (patro -1), boty – PERY (patro -2), kabelka – Tchibo (patro -2), sluneční brýle –TOPSHOP (patro +1)

4. 70. léta

Pokud milujete 70.léta a kotníčkové boty, pak je máj ten správný čas na to je obout. Letos se nosí hlavně klasicky střižená pérka, ale do módy se vrátily také dřeváky. I v obuvi převládá hippie trend, takže obuv zdobí hlavně cvočky, třásně a z materiálů převládá kůže a semiš. Pokud zvolíte výrazné boty, uberte na kabelce. Postačí vám malá, ideálně s dlouhým uchem, noste pouze na jednom rameni.

IMG_4082

IMG_4057

Rolák – Promod (patro 0), sukně – TOPSHOP (patro +1), boty – Office Shoes (patro -1), náramky – TOPSHOP (patro +1)

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat