12 nej sportovních bot této sezóny!

14.9.2015

Sportovkyně, zpozorněte! Ať už je sport vaší největší vášní a bez něj si nedokážete svůj život představit, nebo se hýbete pouze rekreačně, tak jako tak se neobejdete bez jedné nejdůležitější věci: bez kvalitní sportovní obuvi. My ženy však chceme vypadat krásně a stylově za všech situací a sport není výjimkou… Podívala jsem se tedy na zub letošním trendům v oblasti sportovní obuvi. Pojďte se mnou zjistit, jaké jsou ty nej boty pro tuto sezónu!

‘Sneakers’ se i letos drží na výsluní módní scény. Už je tomu dávno, kdy se v teniskách a keckách objevovaly jen celebrity z řad sportovců. I Rihanna si ke své haute couture róbě občas místo nepříliš pohodlných jehel radši vezme kecky… A nejen ona, ale i všechny ostatní ženy, které rády chodí oblékané podle nejnovější módy, tento trend přijaly s otevřenou náručí. Top sneakers tohoto podzimu rozhodně nejsou nuda: klíčem k úspěchu je podle módních znalců hra s materiály.

running small

Anne Hathaway, Heidi Klum a Miranda Kerr, Karolina Kurková

(zdroj obrázků: harpersbazaar.com)

Mix jednotlivých vzorů a materiálů jako jsou leopardí vzory, lesk, metalické tóny nebo semiš může sportovním botám dodat trochu okázalejší nádech. Vysoké poptávce se těší také boty v tmavých tónech, ruku v ruce s tóny tmavě šedé. Na druhou stranu je stále také v kurzu sněhurkovsky bílá obuv, která zaručeně rozsvítí všechny zachmuřené podzimní dny.

Ale abych nemluvila pouze o tom, co je in – u sportovních bot je samozřejmě nejdůležitější kvalita – aby nám skvěle padly a splňovaly všechny individuální požadavky, které na ně každá z nich máme. Faktorů, podle kterých si vybrat boty na sport, je nespočet… Zásadou je znát naše vlastní nohy, jejich stav, tvar, znát účel, pro který boty vybíráme, a hlavně: boty si v obchodě řádně vyzkoušet a poradit se se zkušeným personálem.

 

SÁLOVKY

Sálové boty mají specifické vlastnosti, jako je třeba nebarvící podrážka. Tato obuv je vhodná pro halové sporty jako volejbal, florbal, volejbal, tenis nebo squash. Ty, které jsou náročnější, si určitě v obchodech po konzultaci mohou vybrat boty, které jsou speciálně vyrobené pro jejich oblíbený sport… A pro vás, které preferujete jeden univerzální pár vhodný pro všechny druhy sálových aktivit, tu mám několik tipů:

sportovni boty (3)

IGNITE XT WN’S, PUMA (patro 0). NIKE W VAPOR COURT, SPORTISIMO (patro -2). PULSE XT GEO WN’S, PUMA (patro 0).

 

RUN, FORREST, RUN!

Správné běžecké boty by v první řadě měly perfektně sedět na noze, měly by tlumit dopady a tím šetřit naše klouby. Univerzální modely jsou vhodné pro běh na různých površích, silniční modely využijete k běhu na zpevněných cestách či asfaltu.

sportovni boty (1)

ASICS NOOSA TRI 10 W, SPORTISIMO (patro -2). Nike Juvenate Tech Fleece, Foot Locker (patro 0). NEW BALANCE WT1210V2, SPORTISIMO (patro -2). 

CVIČME V RYTME

Cvičme v rytme, cvičme ve stylu! Správné fitness botky podpoří naše unavené nohy při cvičení v posilovně i v halových aerobních aktivitách. Kromě oku lahodícího designu by měly tyto boty mít vlastnosti jako prodyšnost a pevnost.

sportovni boty (2)

Adidas STELLASPORT Yvori, adidas Concept Store (patro 0). NIKE STUDIO TRAINER 2 PRINT, SPORTISIMO (patro -2). fitness and running sportovní boty, MANGO (patro +1).

 

DO MĚSTA I NA TÚRU

Takzvaná vycházková obuv je nálepkou pro kategorii bot, které nám přináší komfort a úlevu od podpatků při denním nošení. Ach, ta pohoda! A ta rychlost při dobíhání ranní tramvaje! Medaili tomu, kdo zavedl tento módní trend. Vycházkové boty jsou nejspíš nejpestřejší kategorií sportovní obuvi, kde si můžeme každá vybrat typ, vzor a design dle svého gusta. Mě zaujaly tyto podzimní modely:

sportovni boty (4)

Nike Air Max 90 Jacquard, Foot Locker (patro 0). adidas neo Lite Racer, adidas Concept Store (patro 0). U CLASSIC SLIP-ON (CROC LEATHER), VANS (patro 0).

 

Hezké sportovně obuté dny (ať už v teniskách běháte maratony anebo jen na metro) vám přeje

K.

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat