Zdolejte úspěšně plesovou sezónu

21.1.2015

Letošní plesová sezóna vrcholí. Hledáte marně, stejně jako každý rok, odpověď na otázku „Co si vezmu na sebe?“. I když se možností nabízí hned několik, výběr ztěžuje skutečnost, že ples představuje výjimečnou společenskou událost, jejímž pravidlům musíme outfit přizpůsobit. Nestačí proto jen slepě následovat poslední trendy. Tak co tedy potom na sebe?

 

Krajka

ples_krajka

Zleva: šaty H&M (patro – 1, 0) a MANGO (patro +1), psaníčka Orsay (patro 0) a pietro filipi (patro +1)

 
Krajka se z vysoce trendového materiálu stává pomalu, ale jistě nestárnoucí klasikou. Pokud vás nebaví klasické malé černé, je krajka ideální volbou. Zaručí vám ženskost a její rafinované použití i decentní smyslnost. Délku šatů zvolte podle typu plesu. Na slavnostnější plesy se nosí dlouhé šaty, na méně formální plesy můžete obléct délku ke kolenům. Nachází-li se krajka i v oblasti výstřihu šatů, je lepší nedat si na krk žádný náhrdelník – krajka ho v tomto případě plně nahradí. Na co ale v žádném případě nezapomeňte, je decentní psaníčko do ruky.
 

Barvy

saty_ples

Zleva: zelené šaty ESPRIT (patro 1), modré šaty H&M (patro -1, 0) a fialové šaty MANGO (patro 1)

 
I přes to, že jsou vzorované šaty vhodné spíše na denní nošení, nemusíte se jich bát ani večer. Dejte si ale pozor při jejich výběru. Vzor by neměl být křiklavě výrazný a připomínat šaty na pláž. Ideální volbou je jemně vzorovaná a hlavně kvalitní látka, která vám dodá ten správný ženský šarm. Dalším důležitým prvkem outfitu je celková barevná slaďenost, která je u vzorů o to těžší. Při výběru doplňků nezapomínejte na to, že méně je někdy více. Pokud zvolíte výraznější šaty, psaníčko a šperky by měly být střízlivější a naopak.

 

Overaly

overaly

Zleva: overal a náramek H&M (patro – 1, 0), náhrdelník z Klenoty Beny (patro -1), overal Camaieu (patro 0)

 
Pokud se v šatech cítíte nesvá, je pro vás overal skvělou alternativou. Overal vám dodá šarm – ale jen v případě, že jste vyšší a štíhlá. V opačné situaci by mohl vašemu vzhledu spíše uškodit než pomoct. Při výběru overalu dbejte na kvalitu provedení a použitou látku. Dobře zvolený overal doplňte ideálně náramky, trendy náhrdelníkem či náušnicemi.
 

Pánská klasika

oblek

Oblek pietro filipi (patro 1), sako, kalhoty, ponožky H&M (patro – 1, 0)

 
Pánové to mají s výběrem správného oblečení na ples o poznání lehčí. Stačí si jen vybrat ten správný oblek a o parádu je postaráno. I přes to mají někteří muži s jeho výběrem problém. Nejdůležitější je správná velikost. Oblek by měl sedět správně v ramenou a rukávy by měly být správně dlouhé. To samé platí i pro kalhoty, které by se neměly u kotníků krabatit, ale zároveň při sezení odhalovat holá lýtka. Při výběru bot a pásku se můžete řídit tím, že by měly spolu barevně ladit. Zastánci extravagantnějšího stylu mohou k tmavému obleku zvolit zajímavý akcent barevných ponožek.
 
Plesy jsou společenská událost. Nesmíme tedy zapomínat, že i v dobře zvoleném outfitu, bychom se měli chovat dle pravidel slušného chování a nezpůsobit žádné faux pas. V tom nám ani sebekrásnější šaty či oblek nepomohou.

Peter
Mohlo by vás zajímat
22.11.2013
Od Adéla