Vybíráme (si) hodinky

28.3.2014

Přemýšlíte o nákupu hodinek pro sebe nebo jako dárek pro někoho blízkého? A plánujete je koupit přes internet? To by, myslím, byla chyba. I v dnešní době má zakoupení hodinek nádech nevšednosti a zasluhuje velkou pečlivost při jejich výběru. Pojďme se tedy podívat, kde v PALLADIU najdete a osobně vyzkoušíte ty nejkrásnější.

 
PALLADIUM nabízí skutečně širokou nabídku. S kamarádkou jsme prošli těchto pět prodejen – GAMMY CZ (patro 0)Klenoty Aurum (patro 0)Top Time (patro -2)OnStyle (patro -2)Festina (patro -2) – a v každém pro vás nafotili a vyzkoušeli dva modely, které nás nejvíce zaujaly.
 
GAMMY CZ (patro 0)
 
Toto hodinářství a klenotnictví nabízí kromě krásných šperků i široký sortiment luxusních hodinek těchto značek: Tissot, Bulova Accutron, Aerowatch, Zeppelin, Junkers, Aviator, Sturmanskie, Orient, Romanson, Seiko, Pulsar, Lorus, Adriatica a Marea. My jsme pro vás vybrali dámský model od Calvina Kleina a pánský model od exkluzivní švýcarské firmy Aerowatch.

gammy-ck

Tento velmi ženský model je vyroben z krásného a kvalitního kovu a zaujal nás svým originálním designem, na kterém si návrháři od CK dali opravdu záležet. Je to perfektní módní doplněk i pro ty nejnáročnější slečny a dámy.

gammy-aerowatch

Mám rád hodinky, u kterých je vidět alespoň část hodinového strojku. Sám takové také mám. Proto mě zaujal tento model od Aerowatch, který neskrývá opravdu nic. Skutečně originální kousek s naprosto precizním provedením a krásným koženým páskem.
 
Klenoty Aurum (patro 0)
 
Hned v sousedním obchodě najdete toto klenotnictví a hodinářství, které je součástí největšího řetězce luxusních klenotnictví v ČR. Již přes 50 let prodávají exkluzivní značkové šperky a hodinky. V této prodejně seženete konkrétně hodinky od značek D&G, Emporio Armani, Movado, Louis Erard, Diesel, DKNY, Tommy Hilfiger a dalších.

aurum-burberry

V tomto obchodě nás nejvíc zaujaly dva dámské modely, z nichž první je tento od Burberry. Působí masivně, ale přesto naprosto skvěle sedí na dámském zápěstí a není ani těžký. Moc se nám líbila kombinace klasického kulatého ciferníku s ostrými geometrickými hranami náramku. Švýcarská preciznost se opět nezapře. A ta barva je prostě nádherná, nemyslíte?

aurum-mk

Druhý vybraný model je od Michaela Korse. Jak nám prozradil personál prodejny, tato značka je právě teď v popředí zájmu. Tyto hodinky jsme vybrali pro jejich netradiční barevnost ve stylu želvoviny a krásně provedený zlatý obvod ciferníku.
 
Top Time (patro -2)
 
Tento obchod se specializuje na prodej hodinářského zboží, šperků i hodinářský servis. Mezi prodávané značky patří Scream, Festina, Timex, Bentime, Citizen, Levi’s, Obaku Harmony, Esprit, Puma, Adidas, Daniel Klein, Diesel, DKNY a další. V nabídce je i poměrně velký výběr dětských hodinek.

toptime-diesel

Zde jsme si tentokrát vyhlédli jeden pánský a jeden unisex model hodinek. Ten pánský od Dieselu je skutečně nepřehlédnutelný. Velký ciferník se hodí spíše na silnější zápěstí a je velmi přehledný. Tento typ hodinek Diesel vyrábí v několika barevných provedeních, nám se líbila tato celočerná verze. Sklíčko je pokryto antireflexní vrstvou s modrým nádechem, která spolu se žlutými číslicemi ciferníku vytváří zajímavou kontrastní kombinaci.

toptime-adidas

Zmíněný unisex model jsou tyto klasické hodinky od Adidasu. Ciferníku bez číslic dominuje velký trojlístek značky. I přes sportovní ražení těchto hodinek bych se nebál vzít si je prakticky k jakémukoli outfitu. Řemínek mají z příjemně měkkého materiálu a jsou velmi lehké.
 
OnStyle (patro -2)
 
Tento kiosek najdete na patře -2 před prodejnou Reno. Firma OnStyle se zabývá prodejem stříbrných a ocelových šperků, moderní bižuterie, piercingu a různých módních doplňků. Nás teď ale hlavně zajímá jejich velký výběr silikonových hodinek. Najdete tu nespočet barev a typů těchto cenově velmi dostupných hodinek.

onstyle-modre

Opět jsme z nich vybrali dvoje, které nám přišly nejzajímavější, což vůbec nebylo snadné. Nakonec jsme zvolili tyto se zlatým tělem a modrým páskem od značky Victor Giovanni. Jsou velmi pohodlné a lehké, mají několik funkcí a vysoký lesk.

onstyle-sede

Dále nám padl do oka tento model od značky OnStyle, který nás zaujal svou jednoduchostí a barevnou univerzálností. Je opravdu minimalistický a kombinovatelný s čímkoli. Jeho jediným ozdobným prvkem je hrana sklíčka, která je vybroušena do šestnáctiúhelníku.
 
Festina (patro -2)
 
Poslední obchod, kam jsme zamířili při naší „hodinkové tour“, je Festina. Jak název napovídá, prodejna se specializuje na stejnojmenou značku, ale v nabídce má i mnoho dalších světoznámých značek jako například Jaguar nebo Candino.

festina-festina

Vyzkoušeli jsme pro vás jeden dámský a jeden pánský model. Oba jsou od značky Festina, která byla původně založena ve Švýcarsku, ale nyní je španělskou chloubou. Dámský model je z letošní kolekce Ceramic a uchvátil nás svou bělostí a elegancí.

festina-tdf

Pánský model je z letošní kolekce Chrono Bike, která je inspirovaná slavnou Tour de France. Značka Festina je oficiálním časoměřičem a partnerem několika cyklistických závodů včetně nejslavnější francouzské Tour. Kolekce Chrono Bike představuje několik barevných verzí těchto hodinek. My jsme vybrali žlutou právě podle loga Tour de France. Hodinky působí solidním dojmem a přes jejich jasně sportovně orientovaný původ jsou velmi elegantní.
 
Naše představení prodejen hodinek v PALLADIU je u konce, snad se vám námi prezentované modely hodinek líbily a byly pro vás inspirací. Všechny prodejny nás ohromily šířkou své nabídky a potvrdilo se nám, že hodinky by se skutečně měly vybírat osobně. Jen tak zjistíte, jak velké ve skutečnosti jsou, jak vypadají na vaší ruce a jestli se s nimi na ruce cítíte dobře a jedině tak si vyberete ty nejvhodnější pro vás nebo obdarovávanou osobu. To je důležité, protože hodinky (si) nekupujeme každý den, naopak je to předmět, který nám nebo někomu jinému může sloužit a dělat radost po velmi dlouhou dobu. Nepodceňte proto jejich výběr a zajeďte se podívat do PALLADIA.
 
PS. Nezapomeňte také, že v neděli 30. března se mění čas ze zimního na letní, to znamená, že ve 2:00 se posune na 3:00.

Filip
Mohlo by vás zajímat