Vrrr … PUMA!

6.9.2013

„Rrroar. Hle, pardála vtom uviděl jsem rázem kropenatého, který u pat stráně hbitý a mrštný přikrčen byl na zem…“ O důstojné šelmě, kropenatém pardálovi, vypráví už v Pekle své Božské komedie Dante. V jeho pojetí tato mimořádně přizpůsobivá šelma ztělesňuje smyslnost. Smyslní můžete oblečeni v pardálovi, nebo chcete-li leopardovi, být i vy!

 

Značku PUMA zná dnes téměř každý, co ovšem ale každý nejpíše nezná je historie jejího vzniku. Na začátku všeho byli dva bratři – Adolf a Rudolf Dasslerové. Nejprve začali podnikat společně a ručně šili sportovní obuv v matčině prádelně ve městě  Herzogenaurach. Své podnikání však začali v pohnuté době před druhou světovou válkou- těžko dnes již hodnotit, zda rozkol obou bratrů způsobily rozdílné politcké názory, či snad milostný trojúhelník, výsledkem bylo to, že se rodělili a každý se vydal svou cestou. Cestou, která měla mnoho společného, oba bratři se i nadále věnovali sportovní módě. Adolf založil značku Adidas a Rudolf značku Puma.

 

Netřeba vražd a netřeba kožichů. Puma letos připravila kolekci nabitou leopardími potisky. Přestože tento zvířecí dezén není v módě ničím novým, když se to s ním umí, zafunguje v šatníku pořád výtečně. I když je módní leopard skoro tak přizpůsobivý jako jeho kočičí předloha, je také dost nekompromisní. Nesmíte to překombinovat!

 

Zvířecí potisky jsou vůbec trochu zvěrstvo, proto je třeba být ve střehu. Mohlo by se totiž stát, že byste se se svým outfitem „velké flekaté kočky“ dopustili módního přešlapu.

puma_5 puma_6 puma_7

puma_9 puma_10puma_8

Značka Puma na to ale jde chytře. Levhartí rozetky aplikovali v malém a dokonce v barvách na hony vzdálených těm levhartům, které byste mohli potkat v přírodě (nebo třeba zoo). Červený levhart, to je úlet. A tak je s tím „pumáckým“ třeba nakládat. Levhart od Pumy je streetový, volný, je cool. Přesně v takovém duchu byste ho měli komponovat do šatníku, protože tak mu to sluší a slušet bude i vám. Drobný detail lemu kotníčkových tenisek tak zkuste pro tentokrát utopit v záplavě barev dalších kousků outfitu v čele třeba s originálními brýlemi. Prostě… nejlepší je uplatnit leoparda v tomhle pojetí v nějakém odvázaném hipster-like outfitu vhodném třeba i na procházku do města. Pokud máte odvahu, nebojte se sáhnout i po originálních trikách s potiskem na celé ploše. Také u nich Puma vyšla s barevnými formami daleko přesahujícími přírodní formu (i když i tu, ostře okrově žlutou s černými skvrnami – a podle mě je u trika nejlepší – v kolekci najdete). Zkuste triko třeba s černými kalhotami a kotníčkovými teniskami v nějaké výrazné barvě. Nebo třeba i v tom leopardovi. Třeba vám to sedne. Upgradovat to můžete výrazným závěsem na krk. Nebo nějakým výrazným tvarem v osmdesátkoidním plastu. Pokud je vám dvacet, bude to dobré!

puma_3 puma_1puma_4

No a pak je tu druhý přístup. Rozjasňující. Právě nějakým zdánlivě totálně odlišným kouskem můžete ozvláštnit jinak formální outfit (v tu chvíli už ale pro vyloženě formální příležitosti krajně nevhodný). Dobrá je k tomu „saintlaurentovská“ inspirace černé v černé. Oblečte se do kvalitního černého saka, k tomu černé kalhoty doplněné leoparním trikem. Uvidíte divy! Ale pozor, někdo na to je a někdo ne. Takže naslouchejte svému vnitřnímu hlasu a nelámejte nic přes koleno 😉

puma2 puma_13 puma_12 puma_11

Na každý pád pamatujte, že stejně jako „váš“ leopard může zapůsobit jako ten Dantův z Pekla a udělat z vás hvězdu hvězd, může vás taky dost snadno odkázat do pekla módního. Tam je cesta s leopardem i dalšími zvířecími potisky v pánském šatníku pohříchu snadná. Tak pozor.

 

Prodejnu Puma naleznete na patře 0 napravo za vstupem z náměstí Republiky.

Michal
Mohlo by vás zajímat
23.10.2013
Od Sandry