Vánoční dárky za jedno odpoledne

3.11.2014

Co můžeš udělat dnes, odlož v klidu na zítra. Jak všichni víme, ono známé pořekadlo (v originále s trochu jiným koncem 😉 ) je v reálném světě poněkud náročné dodržovat. A zejména to platí o vánočních dárcích. Znám jen pár lidí, kteří mají dárky vyřešené už od července, se zbytkem se shoduji na taktice “však ono se pak něco najde”. No, přiznejme si, ne vždycky to klapne, a řešit ještě třiadvacátého, že se tak úplně nic nenašlo, není to pravé… Letos jsem se rozhodla zvítězit nad Vánoci a nenechat se ovlivnit vánočním shonem! Pojďte do toho se mnou a budete mít klid. Speciální prodloužená otevírací doba prodejen PALLADIA k tomu přímo vybízí!

 
Já vsadila na to, že když vyrazím včas, bude mi stačit projít PALLADIUM odshora dolů a všechny dárkové nesnáze budu mít z krku ještě dřív, než začnou hrát koledy. A kupodivu – plán vyšel!
Stačí opravdu necelé odpoledne, a můžete mít dárky úplně pro celou rodinu, kolegy z práce i známé. Nevěříte? Tak sledujte můj inspirační nákupní seznam:
 
PRO RODIČE
Taky rodičům nejčastěji vybíráte to, co byste jednou třeba taky sami chtěli? U mě mezi takové dárky patří poukazy na parádní zimní dovolenou v teple (Blue Style, patro – 2), domácí spotřebiče – třeba designový kávovar Krups (Home & Cook, patro -2, 1 999 Kč), luxusní sada na fondue z Potten & Pannen, (patro -2),nebo útulné dekorace do domácnosti (Á la Maison, patro -1).

 

Darky_1
Luxusní sada na fondue Potten & Pannen (patro -2), 5 490 Kč

 

PRO DĚTI

Těžko říct, jestli se lépe shání dárky pro děti školou povinné nebo pro ty nejmenší. Tak jako tak, v PALLADIU si poradí se vším. Pro ty děti, které ještě věří na Ježíška, seženete to pravé v hračkářství Sparkys. Mají zde všechno od plyšáků a panenek přes hlavolamy až po stavebnice. A nelekejte se, když tam sami „omylem“ strávíte víc času, než byste chtěli. Každý si rád hraje. 🙂

Darky_11
Večerníček, Sparkys (patro – 2)

 
A kdo si rád hraje, nezlobí. A nezlobí také ten, kdo poslouchá hudbu. Pro starší děti tedy není nic moc vhodnějšího, než minimalistický, univerzální a barevný přehrávač iPod Shuffle. Přehrávač se hodí jako dobrý pomocník na sport, zároveň je dostatečně malý, aby se dal schovat třeba před zraky učitelů ve škole při hodině. 🙂
 

Darky_3iPod Shuffle, iSTYLE (patro -1), 1300 Kč

 
Pokud by snad vaše děti iPod nenadchnul, ještě existuje alternativa v podobě vychytaných wearables – inteligentních hodinek a sporttesterů. Ty seženete pro změnu v
Samsung Shopu. A když se dárky nebudou líbit? Vždycky to můžete svést na Ježíška.

Darky_2Inteligentní hodinky, Samsung Shop (patro – 1), od 3 599 Kč

 
PRO PŘÍTELE
Možná je to jen zdání, ale pro chlapy se podle mě stejně nakupuje nejlíp. Kromě ponožek, trenýrek (ty jsou prý někdy dokonce žádané – takže hurá do Calzedonie, patro 0) a kravat (7Camicie, patro +1) určitě ocení také něco důmyslnějšího. Osobně se mi hodně líbily hodinky v prodejně Festina (patro – 2).

vanoce-ponozky

PRO PŘÍTELKYNI
Zavděčit se dámě, to je pěkný oříšek. Obzvlášť, když dost často ani sama neví, co pořádně chce (věřte mi, vím, o čem mluvím) :). Následující tipy se známým z mého okolí už několikrát osvědčily – zkuste vsadit na šperky (tradiční Swarovski, patro 0 nebo vánoční kolekce Pandora, dekorativní kosmetiku (M·A·C Cosmetics, patro -1), tělovou kosmetiku (dm drogerie markt, patro -2 nebo Lush, patro 0) anebo spodní prádlo (Intimissimi, patro +1). Stačí se opravdu jen v těchto prodejnách pozorně dívat a ono už vám určitě něco padne do oka.

 

Darky_4
Vánoční kolekce Pandora (patro +1)

 

Pokud se ale bojíte riskovat, vždycky můžete nenápadně nakouknout k ní do koupelny a koupit jí dárkovou kazetu s jejím oblíbeným parfémem. Takových mají spoustu v Marionnaud Parfumeries (patro – 2) nebo Parfumerii SEPHORA (patro 0).
 
PRO NEJLEPŠÍ KAMARÁDKU NEBO KAMARÁDA
Máte-li dobré kamarádky, většinou za ně nemusíte utrácet moc :). Budou rády, když je pozvete na vánoční svařák, společné pečení cukroví nebo příjemnou večeři. Přesto je ale můžete překvapit a pořídit jim malou pozornost. Já obvykle chodím pro šály, šátky nebo šperky do Bijou Brigitte (patro -1) a ráda se vracím i do MANUFAKTURY, kde mají rozmanité voňavé drobnosti.

 

Darky_5
Nahřívací voňavka, MANUFAKTURA, (patro – 2)

 
S klukama sice můžete do hospody a pozvat je na pár vánočních panáků (nebo jim pořídit lahev „lepšího pití“ v prodejně Kratochvílovci na patře -2), ale nějaká ta drobnost určitě taky neurazí. Svět her Albi (patro – 2) nabízí například luxusní hlavolamy, které rozhodně neurazí. Vaří váš nejlepší kamarád? Pořiďte mu sadu kvalitních nožů Zylis. Pokud je příznivcem komiksů, vsaďte na jeho oblíbeného hrdinu v ComicsPoint (patro -2).

 

Darky_6
Sada nožů Zylis, Home & Cook, (patro -2), 799 Kč

 

PRO DOMÁCÍ MAZLÍČKY
Většinou jsou sice domácí miláčkové na Vánoce postrachem rodiny („Pozor na stromeček!”, “Jen ať nám nesní řízky!”), málokdy na ně ale zapomínáme. Pod stromeček tak svému milému čtyřnohému psímu kamarádovi nadělte například nový obojek (PET CENTER, patro -2, od 169 Kč), a pokud jste ještě nevzdali snahu přimět své kočičí zlatíčko nehrát si se vším kromě hraček, kupte balení plstěných myšek za 79 Kč. Sice tipuji, že myšky zůstanou na rozdíl od vánočních ozdob nedotknuté, ale za pokus to stojí, ne?

 

Darky_9

 

DO ZÁSOBY, KDYBY NÁHODOU
Já před Vánoci nejradši nakupuji knihy. Sice za ně utratím mnohem víc, než za cokoli jiného (všechna ta krásná vydání a speciální edice přece musím mít taky, že), ale zase jsou to vděčné dárky “do foroty”. Takové ty, které buď můžete dát někomu, kdo se na poslední chvíli přichomýtne ke stromečku, schovat si je na horší časy a nejbližší narozeniny, anebo si je prostě nechat. Knihy buď kupuji s ohledem na obdarovaného (motivační tituly, kuchařky, životopisy apod.) nebo prostě takové, které bych si koupila sama sobě. Ty pak většinou kupuji rovnou dvakrát. Letos mám zálusk zejména na kompletní edici dosud vydaných dílů ságy Hry o trůny. Zkuste Knihkupectví PALLADIUM a uvidíte, kolik vám zbyde v peněžence.

Darky_8
Kniha Snídaně u Florentýny, Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, patro – 2)

 
No a na závěr už zbývá jen dárky zabalit 🙂 Pokud s tím sami nemáte dobré zkušenosti, zachrání vás Dárková balicí služba (patro – 1). Dárky v ní můžete nechat a v klidu si během jejich balení dopřát kávu nebo něco dobrého na zub jako odměnu za to, jak jste letos nákup vánočních dárků hravě zvládli 😉

Kateřina
Mohlo by vás zajímat